עבור לתוכן

עזרה בשיעורי בית - פיזיקה!

Featured Replies

פורסם

בדיוק. כל עוד התאוצה שווה לאפס אז הגוף ישאר באותה מהירות שהייתה לו בין אם היא אפס או שונה מאפס

פורסם

פיסיקה.........אני יכול לדון איתכם על זה שעות אבל

עוד פעם הרסו לי את כל ההסבר.נו, פעם הבא אני אהיה יותר מהיר

***לא מתכוון לגנוב את הנושא אבל....*********

אמילי סרט פשוט מקסים!!!!!!!אני עדיין מחייך!!!!!!!!

******תמשיכו בנושא המקורי**********

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם אבא שלי, והוא יחסית מבין בדברים האלה וכמו שחשבתי התשובה הייתה הרבה יותר פשוטה ממה שזה נשמע!

הדרך להרים גוף כלפי מעלהמבלי לשנות את אנ' הקינטית שלו בזמן ההרמה היא ע"י הרמתו בצורה כזאת, שהמהירות שלו והמסה יהיו קבועות וכך האנ' הקינטית לא תשתנה - זה הכל וזה נשמע לי מאוד הגיוני, וזה כנראה היה פשוט מדי מכדי לחשוב על זה, לא היה צריך להסתבך עם התאוצה. :P

פורסם

יש לך אבא נבון ;)

אני לא מבין למה אנשים הלכו פה כל כך רחוק. בסה"כ אנרגיה קינטים. לא מדובר פה על האנרגיה הכללית של הגוף.

אז כמו שאביך אמר - אנרגיה קינטית תלויה במסה ובמהירות. כל עוד שני "החברה" האלו קבועים - האנרגיה הקינטית קבועה...

;D

פורסם

נכון בכל מקרה חוץ מהרגע הראשוני בו האנרגיה הקינטית משתנה מ0 ל 1/2mv^2

(בהנחה שהגוף התחיל ממנוחה)

פורסם

דיברתי עם אבא שלי, והוא יחסית מבין בדברים האלה וכמו שחשבתי התשובה הייתה הרבה יותר פשוטה ממה שזה נשמע!

הדרך להרים גוף כלפי מעלהמבלי לשנות את אנ' הקינטית שלו בזמן ההרמה היא ע"י הרמתו בצורה כזאת, שהמהירות שלו והמסה יהיו קבועות וכך האנ' הקינטית לא תשתנה - זה הכל וזה נשמע לי מאוד הגיוני, וזה כנראה היה פשוט מדי מכדי לחשוב על זה, לא היה צריך להסתבך עם התאוצה. :P

את זה אמרנו כבר אבל יש עם זה בעיה.

כשאתה ניגש להרים את הגוף הגוף נמצא במנוחה לכן המהירות שלו היא 0 ולכן האנרגיה הקינטית שלו היא 0

בשביל להרים אותו אתה נותן לו מהירות התחלתית ומשנה את האנרגיה הקינטית שלו

פורסם
  • מחבר

תומר - תודה זה באמת כך :P

עכשיו זה בעיה שאני מאמין שכולם היו פותרים בקלות, הקושי פה נובע בגלל הניסוח "המושפל" יחסית של המורה, כאשר אני בטוח שהכוונה שלה הייתה שלגוף כבר יש אנ' קינטית X, ובכדי להרים אותו יש לשמור על "החברה" ( :P) קבועים, ועקב הניסוח הנ"ל נגרמה הדילמה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים