עבור לתוכן

עזרה בשיעורי בית - פיזיקה!

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים יש לי 2 שאלות עלייכם ואני ישמח אם תעזרו לי :)

אז ככה השאלה הראשונה הולכת ככה:

1. "כיצד צריך להרים גוף כלפיי מעלה מבלי לשנות את אנרגיית התנועה שלו בזמן ההרמה?"

זאת שאלה שלא כלכך הבנתי ולכן אני צריך את עזרכתם.

2. "לעגלה אחת מסה m ומהירות v ולעגלה שנייה מסה 3m ומהירות 3v . מהו יחס האנרגיות הקינטיות של שתי העגלות?

עכשיו אני לא הבנתי בדיוק מה רוצים ממני כלומר למה מתכוונים שהם אומרים "מהו היחס" אבל לפי חישוב פשוט יוצא לי ש :

3m.9v (ה 9 מהחזקה של ה המהירות - 3 בחזקת 2)

-----

2

=

18.5J - ומכאן נובע שעגלה השנייה מהירותה הקינטית גדולה פי 18.5J ג'אול. אבל כמו שאמרתי לא הבנתי תשאלה ואם אני טועה אני ימשח לקבל תיקון :)

תודה רבה לעוזרים, זה חשוב לי ;)

פורסם

בשאלה הראשונה אתה מתכוון לעבודה שגוף עושה?

בשאלה השניה

יצא לי 1/27

תסביר לי איך הגעת למה שעשית?

פורסם

בנוגע שלאלה 1 אני חושב שהדרך היחידה זה בעצם לשמור על מהירות קבוע.

שאלה 2 היחס הוא 1/9.

פורסם

לא נכון

1/2mv^2

------------------

1/2*3m*(3v)^2

מעלים בריבוע את מה שבסוגריים

mv^2

-----------

3m*9v^2

'

מצמצמים

1

----

3*9

ומקבלים

1/27

פורסם

צודק,

זה מה שקורה שמחשבים בראש....

פורסם
  • מחבר

לא נכון

1/2mv^2

------------------

1/2*3m*(3v)^2

מעלים בריבוע את מה שבסוגריים

mv^2

-----------

3m*9v^2

'

מצמצמים

1

----

3*9

ומקבלים

1/27

אני מצטער שלא עניתי פשוט הייתי חייב לצאת ;)

אתה צודק 100% חישבתי לאחר מכן בראש ואתה צודק לא היה לי זמן פשוט להגיב -> תודה ;)

עכשיו בקשר לשאלה הראשונה, היא עדיין בתוקף אני פשוט לא יודע איך לגשת עלייה, היא כתובה בדיוק בצורה הזאת ולכן גם אני קצת תקוע, יש הצעות?

פורסם

1. "כיצד צריך להרים גוף כלפיי מעלה מבלי לשנות את אנרגיית התנועה שלו בזמן ההרמה?"

ברגע שגוף נמצא בתנועה (מהירות ששונה מ0) יש לגוף אנרגיה קינטית

אז אי אפשר להרים גוף ושבזמן ההרמה הוא יהיה בעל Ek ששוה ל0

מה שכן, מכיוון שזה כח משמר, הגוף עשה 0 עבודה אם הEKf-Eki = 0

Ekf = אנרגיה קינטית סופית

Eki = אנרגיה קינטית התחלתית

פורסם
  • מחבר

ברגע שגוף נמצא בתנועה (מהירות ששונה מ0) יש לגוף אנרגיה קינטית

אז אי אפשר להרים גוף ושבזמן ההרמה הוא יהיה בעל Ek ששוה ל0

מה שכן, מכיוון שזה כח משמר, הגוף עשה 0 עבודה אם הEKf-Eki = 0

Ekf = אנרגיה קינטית סופית

Eki = אנרגיה קינטית התחלתית

אוקיי אני חושב שקלטתי איך זה הולך אבל אני צריך שתעזרו לי לוודאות עם זה נשמע הגיוני\נכון טאורטית.

עכשיו RK, קודם כל בקשר לאנרגיה קינטית התחלתית\סופית לא למדנו אבל אני לא בטוח שזה צריך עכשיו נכון מאוד שברגע שגוף נמצא בתנועה המירות שונה מ 0, אלה שאלך לשמור על האנרגייה הקינטית ולהעלות בו זמנית את הגוף.

עכשיו הטאוריה שלי הולכת ככה:

אם אנחנו נפחית מאותו הגוף את את המסה פי 4 כלומר נקטין את מסת הגוף פי 4 ובכדי לאזן נעלה את המהירות פי 2 וכך נקבל גוף שעלה תוך כדי לשמור על האנרגייה הקינטית שלו - המחשה מתמטית :

Ek = 16j

16j:4m = 4j

4J.2^2 = 16J

כך זה הולך, אני מבקש שמישהו יוכל לאמת את הטאוריה הזאת או שבמידה והיא היינה נכונה למצוא טאוריה אחרת אבל אני חושב שהפעם זה נראה הגיוני, מחכה לעזרה שלכם - תודה ;)

פורסם

אל תכנס לשינוי מסה זו ממש לא הכוונה אל התרגיל, אתה לא יכול להעלים מסה.

הכוונה היא שאתה מזיז את הגוף במהירות קבועה כך האנרגיה הקינטית קבועה.

השאלה ממש ממש גרועה ומאד בעייתית, בגלל שהמהירות היא פונקציה רציפה בזמן (אתה לאיכול פתאום לקפוץ מ-0 קמש ל-50 קמש אתה חייב לעבור בדרך דרך כל מהירות אפשית) אתה לא מסוגל להרים חפצץ בלי לשנות את המהירות שלו ולכן את האנרגיה הקינטית שלו.

פורסם
  • מחבר

אל תכנס לשינוי מסה זו ממש לא הכוונה אל התרגיל, אתה לא יכול להעלים מסה.

הכוונה היא שאתה מזיז את הגוף במהירות קבועה כך האנרגיה הקינטית קבועה.

השאלה ממש ממש גרועה ומאד בעייתית, בגלל שהמהירות היא פונקציה רציפה בזמן (אתה לאיכול פתאום לקפוץ מ-0 קמש ל-50 קמש אתה חייב לעבור בדרך דרך כל מהירות אפשית) אתה לא מסוגל להרים חפצץ בלי לשנות את המהירות שלו ולכן את האנרגיה הקינטית שלו.

הבנתי אותך ובאמת אי אפשר סתם כחה להעלים את המסה, אבל השאלה האם הדבר הזה הגיוני באופן טאורתי? מכיוון שבדיוק עסקנו בקשרים האלו של הורדת מסה והעלת מהירות וכדומה, מה שנתן לי את השראה לרעיון מכיוון שבאופן הגיוני זה אכן בלתי אפשרי מה שגרם לי לדילמה הנ"ל אבל באופ טאורתי הדבר הזה אפשרי נכון?

פורסם

תאוריה כותבים עם ת

מסה לא נעלמת בשום מקרה (אולי בתורה הקוונטית אבל זה ממש לא קשור אליך עכשיו)

מה שיכול לקרות זה שמסה תתפצל, ככה שאם היה לך גוף אחד עם אנרגיה כלשהי הוא יכול להתפצל לשני גופים ככה שסכום המסות שלהם שווה למסה המקורית וסכום האנרגיות שלהם שווה לאנרגיה המקורית (חוק שימוש המסה והאנרגיה). בכל מקרה זה לא קשור לשאלה פה וזה ממש לא עוזר לך.

פורסם
  • מחבר

תאוריה כותבים עם ת

מסה לא נעלמת בשום מקרה (אולי בתורה הקוונטית אבל זה ממש לא קשור אליך עכשיו)

מה שיכול לקרות זה שמסה תתפצל, ככה שאם היה לך גוף אחד עם אנרגיה כלשהי הוא יכול להתפצל לשני גופים ככה שסכום המסות שלהם שווה למסה המקורית וסכום האנרגיות שלהם שווה לאנרגיה המקורית (חוק שימוש המסה והאנרגיה). בכל מקרה זה לא קשור לשאלה פה וזה ממש לא עוזר לך.

אוקי אז כנראה שבתשובה אני יסביר שזה בלתי אפשרי, מכיוון שברגע שגוף מסויים עולה למעלה, המהירות שלו חייבת להשתנות מה שלא מותיר לאנרגייה הקינטית בררה אלה להשתנות.

אוקיי תודה רבה לכל מי שעזר, אני מעריך את זה ;)

פורסם

בכל דרך שאני רואה

בזמן ההרמה זה בלתי אפשרי שהאנרגיה הקינטית לא תשתנה, פשוט כי אם היא לא תשתנה הגוף לא יזוז...

פורסם

העובדה שהאנרגיה הקינטית לא משתנה לא אומר שהיא אפס - הניגזרת שלה לפי הזמן אפס.

אם הגוף נע במהירות אנכית מסויימת הדרישה היא שהמהירות הזו לא תשתנה.

הכוחות האנכיים שפועלים על הגוף הם כח המשיכה כלפי מטה והכח הנגדי שאנחנו נפעיל כלפי מעלה.

כדי שהמהירות לא תשתנה התאוצה צריכה להיות אפס->שקול הכוחות אפס->צריך להפעיל כח כלפי מעלה שבדיוק שקול לכח המשיכה.

אם הגוף לא נע בהתחלה הוא לא יעלה, אבל אם היתה לו מהירות התחלתית הוא ימשיך לנוע במהירות הזו כלפי מעלה.

ובקשר לשאלה הראשונה, חשוב להבין שביקשו את היחס שהוא 1:27 בלי שום תוספות של J או כל יחידה פיסיקלית אחרת, היחס הוא מספר טהור.

לצורך העניין פיל מאסיבי מבן אדם בממוצע פי 50, לא פי 50 קילו ולא פי 50 יחידות אחרות אלא פשוט פי 50.

4000KG/80KG=50

פורסם
  • מחבר

העובדה שהאנרגיה הקינטית לא משתנה לא אומר שהיא אפס - הניגזרת שלה לפי הזמן אפס.

אם הגוף נע במהירות אנכית מסויימת הדרישה היא שהמהירות הזו לא תשתנה.

הכוחות האנכיים שפועלים על הגוף הם כח המשיכה כלפי מטה והכח הנגדי שאנחנו נפעיל כלפי מעלה.

כדי שהמהירות לא תשתנה התאוצה צריכה להיות אפס->שקול הכוחות אפס->צריך להפעיל כח כלפי מעלה שבדיוק שקול לכח המשיכה.

אם הגוף לא נע בהתחלה הוא לא יעלה, אבל אם היתה לו מהירות התחלתית הוא ימשיך לנוע במהירות הזו כלפי מעלה.

ובקשר לשאלה הראשונה, חשוב להבין שביקשו את היחס שהוא 1:27 בלי שום תוספות של J או כל יחידה פיסיקלית אחרת, היחס הוא מספר טהור.

לצורך העניין פיל מאסיבי מבן אדם בממוצע פי 50, לא פי 50 קילו ולא פי 50 יחידות אחרות אלא פשוט פי 50.

4000KG/80KG=50

בקשר ליחידות המידה, זה סתם טעות בפוסט שלי, כמובן שלא רשמתי את זה הרי היחידות מצטמצמות ;)

בקשר לשאלה עם הגוף הנע, אני בטוח שהמורה לא ניסחה את השאלה נכון, וההסבר לכך צריך להיות הרבה יותר פשוט מכיוון שאני כעת בכיתה ט' ואני רק התחלתי ללמוד על אנרגיה קינטית וכל השאלות הם קלות ברמה בסיסית +.

מה שמדאיג אותי, שהשאלה אומרת "כיצד?" ולא "האם", ומה שנובע מכך שכנראה יש תשובה כלשהי,אבל הדרך אמורה להיות הרבה יותר פשוטה ממה שזה נשמע. amiram, תן לי להבין אותך רגע - מה שאתה בעצם אומר שבמידה ואין כלל כוחות - גרוויטציה וכדומה, והגוף כבר נע במהירות X, הוא ימשיך לנוע באותה מהירות X כלפי מעלה?

ושוב, תודה על התמיכה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים