עבור לתוכן

LVDS

Featured Replies

פורסם

שלום,

אשמח לקבל הסבר מה זה LVDS

אני צריך להכין הרצאה או הסבר קצר על LVDS ואני מחפש מקורות מידע והסברים

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל אני יודע לחפש בגוגל

חשבתי שיעזרו לי פה מנסיון אישי ודברים מעבר לגוגל

פורסם

ניתן להעביר מידע אם חוט 1 :

0V = 0

5V = 1

ישאם זה כמה בעיות :

יש הפרעות בקווים. אם המתח נמוך מספיק אז ההפרעות יהיו משמעותיות (בהשוואה למתח) ולכן הפרעה כזאת יכולה למשל להתקבל במעגל בתור קפיצה מהירה ל 1 ובחזרה ל 0, בזמן שאמור להיות 0 קבוע

יש עיוות של הגל המקורי בקווים. אם מעבירים בכניסה גל מרובע (0ים ו 1ים) בסוף מקבלים משהוא עגול (סכום של כמה סינוסים) וזה מעלה את הסיכוי שהמעל לא יזהה נכון את המידע שהיה בקו

ב LVDS משתמשים אם 2 חוטים במקביל, נניח שחור ואדום. החוט האדום יעביר את ה 0 ו 1 כרגיל, החוט השחור יעביר תמיד את ההיפך ממנו - כלומר כשאנחנו מעבירים 0 באדום יש 0 ובשחור 5V, כשאנחנו מעבירים 1 באדום יש 5V ובשחור יש 0

המעגל בצד השני לא מודד מתחים, הוא רק משווה את האדום אם השחור. אם המתח באדום גבוה יותר זה 1, אם המתח בשחור גבוה יותר זה 0

איך זה פותר את הבעיות ?

החוטים האדום והשחור עוברים צמוד אחד לשני, מה שאומר שכל הפרעה שמגיעה תשפיעה בצורה זהה על 2 החוטים. מכאן שאם המעגל מודד רק את הפרש המתחים בין החוטים ההפרעה ל תשפיע עליו כי היא מופיעה ב 2 החוטים בו זמנית, אז היא מתבטלת

הגל יכול להתעוות דיי הרבה בדרך אבל הכיוונים של המתח (מה יותר גבוה ממה) נשמרים למרחק גדול יותר - גם כשהגל כבר איבד דיי הרבה את הצורה המקורית שלו, הכיווןן של + ו - עדיין נשאר נכון וניתן להוציא ממנו את המידע

משתמשים אם LVDS להרבה דברים - ביניהם - חיווט פנימי בתוך מסכים (לכן החיבור של מסך של מחשב נייד נקרא LVDS), כבלים דיגיטליים שונים (DVI, HDMI, USB....) וכדומה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, ברשותך יש לי מספר שאלות:

1. אם אני מקבל כזה רכיב LVDS שאני רוצה להרכיב אותו ברכיב אחר, איך אני יודע אילו סיגנלים\מתחים אני צריך?

2. מה זה אומר בLVDS דריבר ורסיבר?

3. איך אני משתמש ברכיב כזה במעגל חשמלי?

4. מה הדרישות של רכיב LVDS ברמה הפיזית?

5. האם LVDS זה רק כבלים או חיווטים?

תודה רבה

פורסם

יש רכיבים שיכולים לתקשר ב LVDS - למשל ציפסט של אינטל (שהיציאות שלו לסלוט PCIE הם LVDS), ציפ Genesis בתוך מסך LCD (שמתקשר אם הבקר של הפאנל ב LVDS) וכדומה

אלה רכיבים דיי מורכבים שמיועדים למטרה ספציפית - למשל הציפסט מיועד להיות חלק ממחשב -הוא צריך שיהיו מחוברים איתו מעבד, זיכרון, southbridge, ועוד הרבה רכיבים שיש בלוח אם של מחשב. השימוש היחיד שלו הוא ללוח אם - אין מה לעשות איתו בדברים אחרים (וזה להבדיל מציפים "פשוטים" כמו 555 שיכולים לשמש להרבה מאוד דברים כי ניתן להשתמש אם אותו ציפ בדרכים שונות). עכשו מה, לוחות אם מגיעים מוכנים מהמפעל ולא בצורת קיט לבנייה עצמית - כך שאין לך שם כל כך במה להתעסק אם הרכיב

אם למשל אתה מתכנן כרטיס מסך (שיכיל למשל GPU של NVIDIA) אז מעניינים אותך כמה דברים :

1. דרישות של הציפ (שניתן למצוא במפרט שלו - לרוב הציפים הפשוטים יש מפרט פשוט שניתן להוריד באינטרנט מהיצרן, אבל ציפים כמו של Nvidia המפרט יכול להיות סודי ולהינתן רק דרך הסכם אישי אם Nvidia). במפרט יהיה כתוב איזה מתחים , איזה סוגים של זיכרון, איזה ציפ BIOS עליך לחבר ל GPU ואיזה תוכנה הציפ של ה BIOS אמור להכיל

2. מאפייני הקו LVDS שמגיע מהציפסט של אינטל - שהם במקרה הזה חלק מהנתונים הסטנדרטיים של סלוט PCIE - כדיי שתוכל לתקשר ב LVDS אם הציפסט שנמצא בלוח (ובמקרה הזה המאפיינים הם לא של ציפ ספציפי של אינטל אלא של תקן ה PCIE - לכן הכרטיס מסך יעבוד גם ב AMD)

דרייבר ורסיבר זה משדר ומקלט בהתאמה. רכיב יכול להיות שתיהם - כך למשל כרטיס PhysX מקבל נתונים מהמחשב ומחזיר אותם למחשב - והכול דרך אותם קווי LVDS

בכללי כל שיטת התקשורת נקראת LVDS - המעגל שמייצר את ההיפוך והמתחים בקווים, העברת המתחים בקווים, והמעגל שיכול לקרוא אותם

פורסם
  • מחבר

נתבקשתי להכין הרצאה קצרה בנושא ואמרו לי מספר נקודות שכדאי שאדבר עליהן, אך מקריאה באינטרנט וגם ממה שכתבת אני לא כל כך סגור על מספר דברים:

מצד אחד אני מבין שLVDS זאת שיטת התקשרות כמו שאמרת, עם שלושה חלקים, דריבר, חוטים ורסיבר. מצד שני שאלו אותי עליו כאילו הוא צ'יפ (האינטרפייס של הצ'יפ, איזה סיגנלים\מתחים על הפיזיקל לייר, איך הסיגנלים ממומשים על הסיסטם) אז זה קצת יוצר לי בלבול, אתה יכול להסביר לי את זה ולקשור לי את השאלות לתשובות?

בנוסף גם אמרו לי להתייחס לנקודה שכביכול חברה כלשהי מייצרת LVDS ואני צריך להסביר מה הדרישות שלו ברמה הפיזית, אך ממה שאני מבין אין פה דבר אחד נכון ויש המון מוצרים שעובדים בLVDS ולכל אחד הפרמטרים המתאימים לו, אז איך זה מסתדר?

תודה רבה

פורסם

לא תמיד יש דרייבר ורסיבר "מוגדרים" כי התקשורת יכולה להחליף כיוון

דוגמה למצב שיש כיוון מוגדר :

בתוך מסך LCD יש ציפ מעבד תצוגה שמוציא קו FPD link (שבנוי ב LVDS) :

ViewMedia?mgid=41981&vid=4

מהצד השני יש ציפ פאנל ש "פותח" את ה LVDS ומזרים את המידע ממנו לתוך הזכוכית של ה LCD :

23646d1136579539-busted-backlight-inverter-au84lvds2ccfl.jpg

דוגמה למצב ללא כיוון מוגדר :

בלוח יש ציפסט של אינטל או AMD וממנו יוצא קו LVDS לסלוט PCIE :

northbridge.jpg

המוליכים שיוצאים בזוגות הם LVDS

הם מגיעים לסלוט PCIE X16 :

d50b9d8b_800px-pci_und_pcie_slots.jpeg

לסלוט PCIE מחובר כרטיס מסך. הכרטיס מסך מקבל נתונים, מעבד אותם וניתן לקבל אותם בחזרה במחשב (מה שקורה הרבה מאוד בשימושי rendering - כשבמקום לשלוח את התצוגה מהכרטיס מסך למסך לוקחים אותה בחזרה לתוך המחשב) :

483px-GPU_NVidia_G71_PCIe.jpg

הסיגנלים הם בצורת LVDS - כל זוג של מוליכים מעביר ביט (בתקשורת טורית). המתח בכל אחד מהם הוא היפוך של השני כלומר במצב של 1 לוגי חוט1 = 1V וחוט2 = 0V, במצב של 0 לוגי חוט 1 = 0V וחוט 2 = 1V

בצד השני יש משווה שמשווה את המתח בין 2 החוטים וכך מוציא מהם את המידע של ה 1 או 0

כמובן שניתן לחבר לחוטים מכל אחד מהצדדים גם את המעגל שמייצר את המתח+המתח ההפוך וגם משווה, כך ניתן להשתמש באותם 2 חוטים ב 2 הכיוונים (במידה ומתאמים בין 2 הציפים מתיי כל אחד משדר)

זהו בערך

יש הרבה דברים שונים שעובדים ב LVDS ולכל אחד מהם את המאפיינים שלו - למשל LVDS של FPD link ושל PCIE הם לא אותו דבר (הם עובדים בשיטת LVDS אבל מתחים שונים וכו)

בהרבה מקרים יש תקן למתחים בחיבור כלשהוא - למשל יש תקן שאומר מה המתח בחיבור PCIE. זה מאפשר לחבר כרטיס מסך של כל חברה שהיא ללוח של כל חברה שהיא כי כל הכרטיסי מסך מתאימים לכל הלוחות. אבל יכול להיות מצב שיצרן כלשהוא מייצר כרטיס שיש בתוכו LVDS בין רכיבים בלבד, אז שן הוא יכול לעשות מה שבא לו (מבחינת מתחים, מהירויות, פרוטוקול תקשורת) כי לא מתחברים לזה מבחוץ

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול לראות דוגמה לדרישות של VLDS ברכיב מסויים כלשהו של חברה מסויימת? סתם בתור דוגמא

דרך אגב, לא ממש הבנתי בתמונות איפה אני רואה את הLVDS

ותודה

פורסם

http://www.gblcd.com/datacenter/au/M201UN01.pdf

ב 3 התמונות התחתונות, כל החוטים הכפולים - כל זוג כזה של חוטים הוא קו 1 של LVDS. ביחד הם חיבור LVDS שיש בו כמה קווים. (יכול להיות שחלק אחר בחיבור יהיה לא ב LVDS אלא חוטים מקבילים רגילים)

פורסם
  • מחבר

אה אוקיי עכשיו הבנתי על מה אתה מדבר בתמונות

בקובץ שנתת איפה אני יכול לראות את הדרישות על הLVDS?

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים