עבור לתוכן

ממסר פחת + מפצל שקעים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!,

אני מעוניין להכין מפצל שקעים עם ממסר פחת (RCD).

הרעיון הוא שאני רוצה שמתי שיש קצר באחד השקעים הוא פשוט משבית את המפצל שקעים ולא את כל החדר ..

איך אני מחבר אותם יחד ?

ואיזה ממסר פחת אני צריך לקנות לשוקולדה של 6 ?

פורסם

ממסר פחת לא יקפוץ עקב קצר אלא בגלל זרם זליגה(הזרם שנכנס לבית לא שווה לזרם שיוצא מהבית - קרי התחשמלות).

אתה אולי מתכוון לסתם פקק אזורי בלוח חשמל? (מפסק אוטומטי מגנטי תרמי)

אם זו הכוונה,

<אני לא חשמלאי, קח את מה שאני אומר בערבון מוגבל>

אתה חותך את הכבל חשמל החיובי ומחבר את שני הקצוות למפסק לפי ההוראות.

וודא שהמפסק מדורג לזרם נמוך יותר ממה שיש לך במפסק האזורי אחרת האזורי יקפוץ קודם בכל מקרה.

פורסם

כמו שרשמו מעלי, אתה בטח מתכוון למפסק חצי אוטומטי זעיר או בקיצור מאז (פקק בלשון העם), וחצי אוטומט בלשון החשמלאים.

אם כן, אז מה גודל וסוג החצי אוטומט שיש לך על החדר?

כמה זרם מתוכנן להיות במפצל שקעים שלך?

אם התשובה היא שיש כרגע חצי אוטומט של 10A

אז אין הרבה מה לעשות, אולי אפשר לדאוג שבלוח יהיה סוג C ובשקע סוג B. אבל היעילות תהיה מוגבלת למקרי קצר. במקרה של עומס רגיל אז החצי אוטומט בלוח יקפוץ קודם.

אם מדובר על 16A בלוח, אז ניתן לשים 10A במפצל.

איך לבנות את זה.

הייתי מפריד בין המפצל לחצי אוטומט

לוקח קופסת חשמל סגורה עם פס לחצי אוטומטים.

מתקין עליה את החצי אוטומט ושקע בודד.

מחבר אותה באמצעות כבל לשקע בקיר.

עדיף שתבקש מחשמלאי שיבנה לך דבר כזה.

פורסם

בדרך כלל אם יהיה קצר, הוא עדיין יספיק להקפיץ את כל המפסקים בדרך - לכן למשל כשיש קצר בחדר כלשהוא בבית קופץ גם המפסק של החדר (בדרך כלל C16) וגם המפסק הראשי (שהוא C25/32/40 בדרך כלל)

יש כמה סוגים של מפסקים - C, B ובמפסקים ישנים L, G אבל ההתנהגות שלהם שונה רק בזרמים נמוכים יחסית (למשל, בזרם של 80A מפסק B16A יקפוץ מייד ו C16A לא). בזרם גבוה יותר (אפילו כמה מאות A, כשקצר "טוב" יכול להיות הרבה פעמים מעל 1000-2000A - תלוי במעגל) הם יקפצו אותו דבר בדיוק

בכל מקרה החיבור של מפסק כזה הוא ככה :

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה חברים !!

בסוף בניתי בלי - אני משתמש בUPS ..

פורסם

מפסקים שלפניי ה UPS (בלוח חשמל וכו) לא משפיעים במקרה כזה - ה UPS ימשיך לתת מתח גם אם הם קופצים....

ל UPS אמורה להיות הגנה שלו מפניי קצר - הוא מיועד להיות מחובר ישירות למחשב וכדומה בלי קופסה אם חצי אוטומט בדרך (למרות שאם אתה משתמש אם החשמל מ ה UPS כדיי לעשות שטויות ולא כדיי לחבר מחשב, קופסה כזאת אם מאמת קטן ל 6A לא תזיק)

ב UPS אין הגנת פחת נגד התחשמלות (חוץ מכמה בודדים). אם אתה רוצה הגנת פחת אתה חייב לחבר פחת אחריי ה UPS, וחשוב שהפחת יהיה מגנטי לחלוטין ולא אלקטרוני. ההגנה תהיה רלוונטית _רק_ אם ה UPS מקבל ניוטראל משקע חשמל לפניו - הפחת לא יקפוץ והוא חסר משמעות אם ה UPS מנותק מהשקע (גם אם אין חשמל בשקע, מה שמשנה זה הקשר לניוטראל)

פורסם
  • מחבר

יש לי UPS של חדרי ניתוחים (אבא שלי אירגן לי אחד טוב)

ואני סה"כ מחבר את המחשב שלי ואת המסכים, יותר מיזה כלום ..

הוא מחזיק בערך 20 - 30 דק' בלי בעיה ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים