עבור לתוכן

המחשב הפך להיות איטי, מרעיש ונתקע לאחר שנפל ובעיות בהארדיסקים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

צירפתי מפרט של המחשב שלי בקובץ תמונה...

הערה קטנה: החלפתי את הכוננים הקשיחים של סמסונג ב-

WD caviar black 2TB 64MB 7200RPM SATA 3 WD2002FAEX

מחולק אצלי לשתיים

C - 200GB

D - 1.62 TB

השימושים שלי הם סרטים HD ואפילו בלוריי מלאים (ללא כונן בלוריי), משחקים כמו PES 2013 DIRT וכו', DLNA ALLSHARE אינטרנט מוזיקה.

1.לפני כשבועיים נפל לי המחשב והפך להיות איטי. מרעיש (גם לפני הנפילה הוא התחיל להיות איטי). סרטים נתקעים לי, מוזיקה קופצת, חילוץ קובץ מהוינראר לוקח שנים ועוד.

ניקיתי את המארז קצת ואחד המאווררים לא עובד, זה שנמצא על הדבר הזה שדבוק למעבד.

נראה לי שצריך להחליף מארז בלי שום קשר...

מה אתם ממליצים לעשות? לקחת אותו לבדיקה? אצל מי? החברה שקניתי ממנה את המחשב (SKYPC) פשטה רגל ואני לא מכיר מקום אחר טוב...

2. הבעיה הבאה היתה לפני שהחלפתי לWD כמו שציינתי למעלה (כרגע הסמסונג לא מחוברים)...

יש לי שלושה הארדיסקים של סמסונג שעשו לי בעיות. במשך שנתיים לא מצאתי פתרון לבעיה, היו נתקעים כל רגע למרות פירמוטים רבים (לפי מה שהבנתי זה כנראה בגלל ששלושתם של סמסונג וביחד זה צרה).

הארדיסקים:

שניים - HD103SJ 1TB

אחד - HD203WI 2TB

יש לציין שהבעיה החלה כאשר הוספתי את HD203WI 2TB ונעלמה לגמרי לאחר שהוצאתי את כל הסמסונג ושמתי WD 2TB.

הם יושבים לי כרגע בארון ולא מחוברים.

איך אני מתקן אותם, מה לעשות, למי לפנות? האם האחריות עוזרת במשהו?

האמת שלא יזיקו לי עוד 4TB אבל אני מפחד שהם יעשו לי שוב את אותה בעיה...

3. מה הכוונה בכונן קשיח תומך flash מאלה ש64 גיגה עולים 500+? אם אני מתקין את הווינדוס על כונן כזה זה באמת משפר את המהירות?

אשמח אם תעזרו לי כי אין לי ממש למי לפנות.

יש לכם חנות עם מעבדה טובה להמליץ עליה?

תודה.

פורסם
  • מחבר

anybody?

פורסם

...לפני כשבועיים נפל לי המחשב והפך להיות איטי. מרעיש (גם לפני הנפילה הוא התחיל להיות איטי)....

תסביר מה זה "נפל" = הכוונה היא נפל פיזית \ מסך כחול \ אתחחול פתאומי וכיוב'

פורסם
  • מחבר

נפל פיזית :)

אין מסך כחול וכלום פשוט עובד איטי ומרעיש

פורסם

השאלה מה היה מרעיש. הדיסק הקשיח או משהו אחר?

לפני שנים אחדות גם רכשתי עם המחשב החדש 2 דיסקים של סמסונג.

לאחר כ-3 שנים אחד מהם קרס. השני פועל עד היום [טפו... טפו... טפו...]

דיסקים קשיחים בד"כ מגיעים עם 3 שנים אחריות.אם בזמן הזה יש לך בעיה שלח אותם ליבואן לתיקון.

דיסק קשיח תומך פלאש בשמו המקצועי נקרא דיסק קשיח SSD.

זה דיסק קשיח שעובד יותר בתצורה של זיכרונות של למחשב רק שכאן הזיכרון אינו נדיף.

המהירויות של דיסקים אלו גדולות להבדיל מדיסקים [מגנטיים] רגילים עם זאת המחירים שלהם גבוהים מאוד ביחס של שקל לג'יגה.

למשל דיסק SSD בנפח של 240GB מתחיל במחיר של 900 ש"ח וצפונה. בסביבות 4 ש"ח לג'יגה אחד

במחיר הזה אתה יכול לרכוש בערך 2 דיסקים של 2 טרה כל אחד. בסביבות של 22 אגורות לג'יגה אחד.

פורסם

התיאור שלך קצת מסורבל.המארז נפל מגובה או על הצד?

המאוורר של המעבד שבק?

אז תחליף אותו דחוף (יחד עם מריחת משחה טרמית).אם הוא לא עובד אז טבעי שהמחשב איטי כי המעבד מתחמם מדי.זה כלל לא קשור להחלפת המארז שלא תעזור.

נ.ב. לגבי הדיסקים הישנים.פשוט קנה מארז חיצוני לדיסק קשיח , תכניס אחד אחד לתוכו ותראה מי תוקע את המחשב ומי תקין.כמו כן ניתן לעשות להם פרמוט אם אתה לא צריך את המידע.עדיף לעשות "LOW FORMAT" (כתיבת אפסים).

פורסם

מכיוון שנפל פיזית יכול להיות מאוד שמשהו נדפק פיזית בדיסקים הקשיחים (באופן סביר יותר)

או בלוח האם

לגבי תיקון - לא יודע כמה זה כדאי לך...

פורסם
  • מחבר

לא הבנתם, שלושת הארדיסקים של סמסונג לא נפלו עם המארז. הם בכלל היו במארז לפני שנה.

מה שנפל זה המארז עם ה wd. המארז נפל על הצד והיה בום לא קטן. לא מגובה.

המאוורר של המעבד לא עובד. אני אחליף אותו. הוא דבוק לדבר המוזר הזה שדבוק למעבד (לא יודע איך קוראים לו).

כמו כן, אני חושב שיש רעש גם מהמאוורר של הכרטיס מסך.

ורעש מההארדיסק wd שאני לא יודע אם זה פשוט הרעש הרגיל שלו או שהוא מרעיש יותר מהרגיל.

בלי קשר, אני רוצה להחליף מארז, הכבלים וכל המרכיבים צפופים. חשבתי ללכת על ההמלתות שנתנו לי כאן: r3 או p280

אני אקח את ה3 סמסונגים ואת המחשב כולו לבדיקה. אבל תמליצו לי בבקשה על מעבדה טובה...

האם כדאי לקנות SSD לכונן C איפה שנמצא הווינדוס, האם זה ישפיע משמעותית על מהירות מערכת ההפעלה?

מצטער על הבלאגן בהודעה הזו, פשוט רשמתי מתוך הפלאפון...

פורסם

בהחלט כדאי לקנות SSD.זה גם יכול לחסוך לך את המעבדה.פשוט תתקין עליו את המערכת ותראה אם יש בעיות.יש סיכוי טוב ששום דבר רציני לא קרה מנפילה על הצד.הדבר הרגיש ביותר לנפילה הוא הדיסק קשיח.בכל אופן לא מומלץ לעבוד על המחשב ללא קירור מעבד.טפל בזה בהקדם.אם אתה לא רוצה להתעסק עם זה פשוט תביא את המחשב לחנות מחשבים קרובה שאתה סומך עליה.שם ירכיבו לך את המאוורר החדש.אם אתה רוצה בדיקה כללית תברר לפני זה כמה זה יעלה לך שלא יהיו הפתעות.

פורסם
  • מחבר

1. אין לכם חנות להמליץ עליה או משהו? אני לא מכיר משהו טוב שקרוב.

הטכנאי מחשבים שלי לא הצליח לפתור את הבעיה.

2. אני שוקל אם לקנות SSD ולהתקין עליו את הווינדוס, אבל אני לא יודע כמה גיגה לקנות..

השאלה היא פי כמה מהר וטוב זה יהיה מהארדיסקים שיש לי?

אם סרט למשל נמצא לי על WD ויש לי SSD שמותקן עליו האינטרנט, הסרט ייפתח יותר מהר למרות שהוא על הWD?

3. איך קוראים לדבר הזה שדבוק למעבד ועליו יושב המאוורר?

4. יש לי כרגע:

שני סמסונג של 1TB

סמסונג אחד של 2TB

ואחד של WD 2TB

ואם אקנה גם אחד SSD

האם יש מצב לחבר את כל אלה ביחד? הלוח אם יעמוד בזה?

ואל תשאלו למה אני צריך 6TB+ כי רק מוזיקה יש לי כמעט 2TB...

פורסם

2. אני משתמש ב-128 מספיק לי די והותר למערכת הפעלה אפליקציות וכמה משחקים שאני משחק באופן קבוע. לא נראה לי שלשים סרט על SSD יפתח אותו בצורה יותר טובה - דיסקים קשיחים מספיק מהירים כדי לנגן סרט גם באיכות גבוהה.

3. אתה מתכוון למשחה טרמית? http://s.techtunes.com.bd/tDrive/tuner/rakibahamed/99797/thermalpaste.jpg

4. איזה לוח יש לך? יש מצב שלא רק הלוח שלך יגיבל אותך אלא גם הספק - אגב - כבר עכשיו שיש לך 4 דיסקים קשיחים בתוך המארז הספק יכול לזייף (דיסק קשיח הוא אחד הצרכנים הכבדים במחשב מבחינת זרם)

פורסם
  • מחבר

3. לא. אני מתכוון ליצור הבלתי מזוהה הזה:

THERAMLRIGHT ULTRA 120 EXTREAM 775

המשחה הטרמית הזאת זה משהו שמורחים מידי פעם? זה יקר?

בדקתי באמצעות תוכנה את המעלות של המעבדים - כל אחד נע בין 42-47, גרוע?

4. כרגע מחוברים לי רק 2TB WD, SAMSUNG 1TB

יש ספק כח של 650W

לוח אם:

GA-EX58-UD5

לא יוכל לחבר את כל הארדיסקים?

הערה: תסתכל בהודעה הראשונה שרשמתי, יש שם את כל המפרט כקובץ תמונה.

פורסם

3. זה הקירור למעבד.חשבת שהוא כולל מאוורר בלבד?

אתה מורח משחה על המעבד ומצמיד את משטח הקירור.כשתקנה קירור בחנות בקש שירכיבו לך וזהו.

4. יש לך ספק 650 W לא גנרי.לא נראה לי שתהיה לו בעיה להריץ 3 HD.

SSD לא צורך כמעט כלום.הדבר היחיד שיכול להגביל אותך זה חיבורי SATA פנויים בלוח (מקסימום מוסיפים בקר SATA).

נ.ב. לגבי חנויות במרכז אני מכיר את TMS וRSM.יש גם את זגזג אך שרותי המעבדה שלהם יכולים להיות טיפה יקרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים