עבור לתוכן

בעיה עם דיסק במערך רייד

Featured Replies

פורסם

יש לי מערך רייד 5 עם בעל 3 דיסקים של 500 ג'יגה, כבר בן כ-4 שנים. לוח P67 על RST.

לפני כשבועיים, אחד הדיסקים עף מהמערך. הכנסתי אחד אחר שיש לי ספייר, והכל חזר לתיקנו.

לפני כשבוע התחיל אחד הדיסקים "תקתוקי מנוע", כלומר המנוע מפסיק וחוזר לפעולה כל כמה שניות לעיתים.

חיכיתי בסבלנות שבוע שהדיסק הארור יפול מהמערך, אבל הבקר לא רוצה להוציא אותו.

מישהו מכיר דרך אינטיליגנטית לבדוק את הדיסקים אחד אחד כדי לראות איזה מהם עושה צרות מבלי לגבות את כל החומר ולפרק את המערך?

פורסם

אתה לא יכול להקשיב ולראות איזה כונן נכבה לסירוגין?

פורסם
  • מחבר

לא, ניסיתי. הם יושבים שלושתם יחד, והם עושים רעשי קריאה/כתיבה יחד ופתאום טיק.

פורסם

"הם יושבים יחד" - זה הזמן להפריד אותם. הכבלים צריכים להיות מספיק ארוכים בשביל להבחין בין הרעשים שלהם.

פורסם
  • מחבר

הם מספיק ארוכים.

אולי אפתח את המארז ואשים אותם על המחשב עצמו.

המוזר הוא שאין שום דבר חריג בסמארט, ואם אני טוחן את המערך בקריאות/כתיבות למשך דקה או שתיים, הוא מפסיק להתנהג כך לאיזה שעה. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

זה מוזר עוד יותר ממה שחשבתי.

שמרתי את נתוני הסמארט של שלושת הדיסקים, ולאחר רבע שעה של עבודה השוויתי את החדשים לשמורים.

לכל שלושת הדיסקים התווספו 7 מחזורי Start/Stop.

אולי מערכת ההפעלה התחרפנה ומוציאה פקודות Sleep בצרורות, או הבקר? :pissed:

פורסם

לכל שלושת הדיסקים התווספו 7 מחזורי Start/Stop.

אולי לא חשבת אבל זה יכול להיות הספק - ספק "עייף" יכול בהחלט לגרום להתנהגות שציינת

פורסם

יש לך את תוכנת הניהול של ה RAID?

אני מכיר אותה בשרתים ובה ניתן לקבל מידע על כל דיסק במערך והאם התגלתה בעיה.

פורסם
  • מחבר

אין יותר מדי אפשרויות בתוכנה של אינטל.

בכלאופן, נשכתי את הכדור, פירקתי את המערך ובדקתי את הדיסקים אחד אחד. כולם היו תקינים. החזרתי אותם למערך רייד, וכבר יומיים הכל בסדר והתופעה נעלמה. :nixweiss:

פורסם

אין יותר מדי אפשרויות בתוכנה של אינטל.

בכלאופן, נשכתי את הכדור, פירקתי את המערך ובדקתי את הדיסקים אחד אחד. כולם היו תקינים. החזרתי אותם למערך רייד, וכבר יומיים הכל בסדר והתופעה נעלמה. :nixweiss:

כשאתה אומר "פירקתי את המערך" האם אתה מתכוון מבחינה לוגית או פיזית?

פורסם
  • מחבר

מבחינה לוגית כמובן, העברתי את הבקר למצב IDE ובדקתי את הדיסקים אחד אחד עם WD DIAG.

פורסם

ולא היית צריך לאחר מכן להתקין מחדש את מערכת ההפעלה כדי לבנות מחדש את מערך ה RAID?

פורסם
  • מחבר

ממש לא. מערכת ההפעלה בכלל מותקנת על כונן פלאש נפרד.

בכל מקרה, לאחר הבדיקה החזרתי את הבקר למצב רייד, והכל חזר לקדמותו. לא התבצעה שום פעולת כתיבה על הדיסק, והבקר שומר את ההגדרות על הדיסקים עצמם.

בכל מקרה היה לי גיבוי של אקרוניס שיצרתי ליתר בטחון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים