פורסם 2012 באוקטובר 1812 שנים מחבר לגבי מיקרו-בקר,אם המיקרו-בקר(לדוגמא ארדואינו) דורש 5v Regulated,אז ספק כמו 1-3 יכול להתאים נכון?אין צורך לקנות ספק של 9v שהוא Regulated,צריך 9v רק אם הספק היה Not Regulated, נכון?
פורסם 2012 באוקטובר 1812 שנים אתה יכול לתת לו 5v מיוצב או טווח מסויים של מתחים והוא ישתמש במייצב שיש עליו כדי להוציא 5v מיוצב.
פורסם 2012 באוקטובר 1812 שנים מחבר מגניב.בלוח שיכול לקבל גם Regulated וגם Not Regulated,האם יש הבדל בין הרגל שבה משתמשים בשביל להכניס את המיוצב ואת הלא מיוצב?
פורסם 2012 באוקטובר 1912 שנים השנאים הכבדים יכולים להיות מיוצבים או לא... תלוי מה יש בהםבלא מיוצבים זה יציאה מהשנאי --> 4 דיודות --> קבל --> יציאהבמיוצבים זה יציאה מהשנאי --> 4 דידות --> קבל --> LM317 --> יציאהאלה שניתן לבחור את המתח, בלא מיוצבים יש כמה יציאות מהשנאי והמפסק מחבר את אחד מהם. במיוצבים המפסק מחליף נגדים שמחוברים ל LM317אם אתה רוצה לבדוק אז או שתמדוד אם וללא עומס, או עדיף תפתח ותבוק מה יש בתוכו (אם הוא לא סגור אם דבק/מרותך)
פורסם 2012 באוקטובר 1912 שנים מחבר תודה 11010010110אבל השאלה הזו:בלוח שיכול לקבל גם Regulated וגם Not Regulated,האם יש הבדל בין הרגל שבה משתמשים בשביל להכניס את המיוצב ואת הלא מיוצב?הייתה לגבי הרגל(פין) של המיקרו-בקר..לדוגמא בארדואינו,כשאתה נותן לו 5v מיוצב, לעומת כשאתה נותן לו את ה-7-12v לא מיוצב,האם המיוצב נכנס בפין מסוים, והלא מיוצב בפין אחר? או ששניהם לאותו פין?
פורסם 2012 באוקטובר 1912 שנים תלוי בלוח, אם אני לא טועה הארדואינו (לפחות בלוחות הגדולים - Uno וכאלה) "יודע" איזה מתח אתה מכניס לו וממתג אותו למקום הנדרש.אבל בשביל להיות בטוח צריך שרטוט של הלוח.
פורסם 2012 באוקטובר 1912 שנים מחבר אני מדבר על ה-Meduino Nano, שהוא שיפור של Arduino Nano.(הוסיפו לו מתג לבחירה בין 5v ל-3.3v)http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160891472357הבחור שתכנן את הלוח הזה, שלח לי את השרטוט שלו, הנה זה:http://i50.tinypic.com/140i0rq.png(כתוב שם שהמעבד 168, אבל זה 328, הוא אמר לי שזה אותו שרטוט..)
פורסם 2012 באוקטובר 1912 שנים בלוח הזה אין את היכולת שתיארתי קודם.אם יש לך מתח שהוא מעל 6 וולט תחבר אותו לכניסת המתח שמתחברת למייצב - "VIN" בסרטוט.אם מקור המתח קטן מ6 וולט (וגדול מ4) אתה גם יכול לחבר אותו לכניסה הנ"ל אך תוכל לעבוד רק אם הלוח במצב של 3.3v.אם יש לך מקור מיוצב של פחות מ5.5 וולט ניתן לחבר אותו ישירות לצומת ה"5v", שים לב ש5.5v זה המתח המירבי של הבקר ואם הוא יגדל באורח פלא (קפיצה בחשמל או כל דבר אחר) אתה עלול לגרום לנזק.אם יש לך מתח שקרוב למתח הזה ואתה עדיין רוצה להשתמש ב5v ולא במייצב ל3.3v אתה יכול לחבר דיודת סיליקון פשוטה בתור ולסמוך עליה שהיא תוריד כחצי וולט מהמתח.
פורסם 2012 באוקטובר 2012 שנים מחבר נכון חבל רק שהוא לא חיבר את החלקים בשרטוט. הייתי מעדיף לדעת איך זה באמת מחובר, ולא להניח הנחות בעצמי, שאח"כ עלולות להתגלות כ-לא נכונות..
פורסם 2012 באוקטובר 2012 שנים מה ז"א הוא לא חיבר את זה בשרטוט ?הוא לא חיבר את הצמתים בקו, אבל בכך שהוא קרא לצומת באותו שם זה בדיוק כמו לחבר בקו רק שזה פחות מבלגן את השרטוט.
פורסם 2012 באוקטובר 2012 שנים מחבר אני אתן לך סתם דוגמא קטנה. בחלק הימני העליון, שנקרא "5v Auto Selector" נכנס 5v מיוצב בצד שמאל, נכנס VUSB בצד ימין, אבל מה יוצא?
פורסם 2012 באוקטובר 2012 שנים נכנס ויוצא זה לא בדיוק המינוח הנכון.במקרה הזה יותר נכון להגיד "מחובר", לפיוז מחובר מתח (צומת) הVUSB ולאחר הדיודה מחוברת צומת ה5v.זאת אותה הצומת 5v שמחוברת לכל מקום שבו יש את החץ עם הסימון +5v.
פורסם 2012 באוקטובר 2012 שנים מחבר כל חלק במערכת אמורים להיות מסגלים לתאר אותו לפי משהו שנכנס ומשהו שיוצא, לא?כי הרי החלק מבצע פעולה, ופעולה מבצעים על קלט, ויוצא פלט כלשהו..אז את "VUSB" בטוח אפשר להגדיר ככניסה בלבד, נכון?הרי אין לו למה להוציא משם..אבל ה-5v זה גם כניסה וגם יציאה?מה בעצם המטרה של ה-Auto Selector?לבחור את המתח הכי גבוה? או משהו אחר?מכל השרטוט, החלק הזה של ה-Auto Selector הוא החלק שהכי קשה לי להבין..למרות שזה דווקא אמור להיות שם פשוט.יש דרך פשוטה להסביר אותו?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.