עבור לתוכן

מס' בעיות במחשב.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אתמול כשהדלקתי את המחשב הוא היה בדיליי, כגון ההקלדה באתרים, כל המשחקים עבדו לאט, החלונות נפתחו בדיליי, ולאחר ריסטרט זה הסתדר..

זה קורה לעיתים רחוקות אבל זה לא יציב !!

מה אפשר לעשות?

הצ'יפסט לא עזר

• תגובות 34
  • צפיות 7.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משהוא מעניין קורה ב system monitor כשהמחשב תקוע ככה ?

פורסם
  • מחבר

התכוונת ל-HWMONITOR?

לא, כל הטמפ' בסדר גמור..

פורסם

תבדוק דיסק קשיח

פורסם
  • מחבר

לא יודע אם סיפרתי.. יש רגעים שהמחשב מחליט שהוא משתגע.. שזה אומר - כל התוכנות במחשב נפתחות לבד, למשל הוא פותח לי לבד מסמך WORD. ולאחר שהמסמך נפתח אז הוא מחליט שהוא עושה לי רווחים במסמך.. המחשב הזה משוגע לגמרי.

וכשזה קורה שאר התוכנות גם נפתחות, הוא פותח לי מלא חלונות WORD וכשאני יוצא הם נפתחים שוב..

פורסם

כשהוא עושה מלא רווחים.תנסה להקיש רווח בלוח מקשים או לנתק אותו מה USB

אם הקשת רווח והפסיק - בעיות תוכנה

אם הוצאת את הלוח מקשים מה USB והפסיק - תפתח מסמך טקסט חדש ותשחק אם הלוח מקשים, יש מצב שפשוט המקש מקצר במצב מסויים גם כשהוא לא לחוץ

פורסם
  • מחבר

בעיה אחרת:

חיברתי עכשיו מחשב ישן שלי והמחשב פועל, אך המאוורר של ספק הכוח אינו מסתובב והמסך לא מראה תגובה.. המחשב לא מצפצף.. המחשב בכל זאת נדלק.. מה אפשר לעשות?

פורסם

אם המאוורר של הספק לא מסתובב יתכן מאוד שהספק הספיק להידפק בצורה רצינית. תשים בו את ה ABPower ותראה אם עכשו הוא עובד

(כמובן בהנחה שהוא סתם מחשב ישן ופשוט ללא כרטיס מסך מפלצת)

תבדוק אם יש קבלים מנופחים או סימני התחממות יתר בלוח ובתוך הספק הישן

פורסם
  • מחבר

אני לא ארכיב את הספק ABPOWER כי זה הספק שיש במחשב שלי.. ניסיתי לחבר מחשב אחר בבית. החברה של הספק שיש בו היא GYRO.

איך זה שהוא נדלק והמאוורר לא פעיל?

בנוסף מתחת למעבד ישנן משהו כמו 3 קבלים בלוח שמנופחים מאוד.. הלך הלוח אם? כי פעם קודמת המחשב עבד ולא הדלקנו אותו הרבה זמן.

פורסם

מאוורר תקוע - תנסה לסובב את המאוורר ישנית, כמעט בטוח אתה תראה שהוא מסתובב קשה כזה. המאוורר אמור להסתובב בקלות על כל דחיפה קטנה

עכשו אם המאוורר תקוע הספק ממשיך לעבוד רגיל, אבל אין מה שיקרר אותו לכן הוא מתחיל להתחמם

הדבר הראשון שנדפק בספק שמתחמם זה הקבלים ואז הספק מתחיל להוציא קפיצות מתח גבוהות ולשרוף חומרה אחרת במחשב - אז יכול להיות שהספק נשרף סופית לפניי שקרה יותר מידי נזק, ויכול להיות שהלוח שרוף

לכן :

תבדוק מה קורה אם הקבלים בלוח (אם הם מנופחים או לא) ומה קורה אם הספק (כמה זמן הוא עבד בלי מאוורר - בדרך כלל רואים ולפעמים גם מריחים את זה דיי טוב אם פותחים אותו)

תנסה להםעיל את המחשב אם ספק כוח תקין (ABPower) ותראה אם המחשב כן עובד

אם זה סתם מחשב ישן בלי כרטיס מסך אז ה ABPower אמור להיות מתאים אליו, ותוכל להשאיר אותו שם קבוע (וספק חדש למחשב החדש שלך)

המלצה נוספת : אם אתה מנסה לראות "סימני חיים" מלוח שלא רואים בו נזק ויזואלי, תוציא את הזכרון ותנסה להגיע למצב שהמחשב מצפצף (שאין זיכרון), ואז תחבר שוב את הזיכרון. כמובן תבודק שהרמקול של המארז בכלל מחובר אוליי בגלל זה הוא לא מצפצף....

פורסם
  • מחבר

שים לב שערכתי את התגובה.

מתחת למעבד ראיתי 2 קבלים מנופחים..

איך אזיז את המאוורר של הספק ידנית?

במידה והמאורר לא מסתובב ואני ממשיך להדליק את המחשב הוא עלול להשרף?

לנסות להוציא את הזכרונות ולראות אם הלוח מצפצף? כי הוא צפצף פעם ככה שיש לו ספיקר

המחשב אכן פועל אך המסך לא מראה תגובה.. ניסינו להזיז את המאוורר ידנית אך זה לא עוזר

פורסם

המחשב לא יחזור לעבוד אם תסובב את המאוורר. המאוורר זה לא מה שגורם למחשב לעבוד

בלי מאוורר הספק מתחמם, נשרפים בו קבלים, והוא מתחיל לייצר קפיצות מתח שיכולות לגרום למחשב לא להידלק, ויכולות לשרוף את הלוח. לא יעזור שתסובב את המאוורר, הספק כבר שרוף

אתה מוזמן לפרק אותו ולראות מה קורה בתוכו - כנראה תמצא שם לוח ששינה צבע מהתחממות וכמה קבלים מנופחים או מפוצצים

קבלים מנופחים בלוח - נזק שקרה בגלל המתחים הלא תקינים מהספק (מה שספק יכול לעשות אם הוא נותן מתח לא יציב) ו/או התחממות יתר (בגלל בעיה בקירור של המעבד או של המארז בכללי למשל). יש להחליף אותם, אבל לחות בתור התחלה תנסה לחבר ספק אחר אוליי זה יעבוד (כמובן שבכל מקרה צריך להחליף את הקבלים)

פורסם
  • מחבר

יש לציין שלאחר שהדלקתי את המחשב הוא צפצף 5 פעמים.. בהתחלה 3 צפצופים, אחרי זה הפסקה של 5 שניות בערך, ו-2 צפצופים נוספים.

פורסם

אם איזה ספק ?

פורסם
  • מחבר

GYRO.. זה מוזר כי המחשב הזה עבד במשך 6 שנים. והוא לא היה מחובר כמה חודשים ועכשיו כשחיברנו אותו הוא לא מראה תגובה במסך.. =\

עריכה: פתאום המחשב כן נדלק ומראה תגובה במסך והכל תקין.. המאוורר של הספק לא מסתובב.. מה אפשר לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים