עבור לתוכן

מחשב נדלק ועושה ריסטרט

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי מחשב די זקן אך הוא נטו לאינטרנט כך שהוא מספיק,

היום לאחר שלא עבד כמה שעות הדלקתי אותו הוא נדלק נתקע במסך שרשום windows עושה ריסטרט וחוזר שוב ושוב.

אשמח לעזרה מאיפה להתחיל,

פתחתי אותו ניסתי לחזק חיבורים אך הכול נראה לי תקין.

פורסם

תעשה chkdsk /p בעזרת דיסק ההתקנה של הוינדוס. (ללחוץ על R לאחר שמגיע למסך תחילת ההתקנה)

ותבדוק אם משום מה הביוס התאפס. (ניתן לראות לפי התאריך בביוס)

פורסם
  • מחבר

יש לי את הדיסק התקנה ולא ניתן ללחוץ r לפני בחירת הכונן לפרמוט ,

זאת אומרת שהוא נותן כבר לבחור בין כונן c/d

לבחור כונן ואז ללחוץ r? באיזה שלב בדיוק?

אני מנסה להימנע מפרמוט מיותר שבטעות אני לא ידע מתי ללחוץ r? אם אין ברירה אני יפרמט וזהו.

פרמוט יפתור את הבעיה ב100%?

תודה

פורסם

בביוס בדקת שלא התאפס?

לגבי ה chkdsk, מקישים R בפעם הראשונה שיש לך בחירה לאחר שדיסק ההתקנה מסיים לטעון את כל הדרייברים ולעלות. זה בא במקום ללחוץ על אנטר כדי להתחיל בהתקנה חדשה.

אי אפשר לדעת ב100% שפירמוט יפתור. תלוי מה הבעיה, ומתחילים בלנסות לתקן.

פורסם

תלחץ F8 לפני המסך הזה ותבחר ביטול הפעלה אוטומטית בעת שגיאה מערכת.

את המסך הכחול שיהיה תצלם.

פורסם

בדיקת CHKDSK/R היא טובה אבל אם אתה לא נתקל באופציית הREPAIR אז אתה בבעיה

זה נשמע כמו סקטורים פגומים בדיסק הקשיח

תוריד חינם את תוכנת HIRENS

http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk

או שצרוב לסי די או לדיסקונקי ותעשה בדיקת סקטורים עם HDD REGENERATOR

בדרך כלל סקטורים פגומים בתחילת הסריקה גורמים לבעיית הטענת מערכת ההפעלה התוכנה מתקנת

אבל אם המחשב ישן אז אני סקפטי נראה לי הדיסק גמור אבל נקווה שלא

בהצלחה

פורסם

^ אין קשר לאי נוכחות של האופציה להיכנס ל recovery קשר לתקינות או אי תקינות של הדיסק קשיח.

פשוט ישנם תקליטורי התקנה של XP ללא אפשרות זו.

פורסם

עזוב REPAIR למערכת

תיקון סקטורים של דיסק קשיח זה הפתרון שיחסוך לו לקנות דיסק חדש ב300-400 שקל

שווה להוריד את התוכנה ולהריץ בדיקה

פורסם

אין כזה דבר תיקון סקטורים. מדובר בסימון סקטורים פגומים.

ואם בכל זאת יתגלו סקטורים פגומים, יש להחליף דיסק קשיח בכל מקרה, כי מדובר בפצצת זמן עד שיופיעו עוד סקטורים פגומים ועד שהדיסק ימות לחלוטין. סקטורים פגומים לא סתם מופיעים, מדובר בתסמונת לבעיה חמורה יותר. אבל איך בכלל הגעת למסקנה שהדיסק קשיח שלו פגום? רוב הסיכויים שמדובר בבעיה לוגית במערכת הקבצים או במערכת ההפעלה, שלא קשורה לסקטורים.

chkdsk /r בודק סקטורים פגומים. chkdsk /p לא. ומדובר ב recovery console, ולא ב repair, שזו פעולה אחרת לחלוטין. לעשות chkdsk /p שם, זה דומה מאוד להורדת hirens ולפעלת אפליקציות שם, רק ש chkdsk יכול גם לתקן חיסרון של קבצי מערכת חיוניים בדיסק.

פורסם

אין סוף להארדיסקים שסרקתי ונמצאו מעולים חוץ מסקטור אחד או 2 או 20 בהתחלה(בעליית הווינדוס)

לא זורקים הארדיסק לפח בגלל כמות בודדת של סקטורים פגומים נקודה , אל תכניס את הבן אדם להוצאות במיוחד לא עכשיו שהדיסקים קפצו ב150 אחוז במחיר.

דבר שני, הסריקה הפנימית של ווינדוס chkdsk /r /p לעולם לא תהיה מקצועית כמו HIRENS

ולא אמרתי לו שהדיסק פגום, אמרתי שצריך לבדוק אם הדיסק פגום ואם אין סקטורים אז הבעיה במערכת הפעלה וצריך לפרמט או לשחזר מערכת

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה,

המחשב לבסוף פורמט ועבד תקין, אך לאחר כמה ימים הוא לא עולה ועכשיו קיים מסך שחור.

קיימים אצלי 2 לדים בתחתית המארז עכשיו נדלק כאשר המחשב עובד והשני שהארדיסק פותח תוכנה או משהו והוא "חושב".

שמתי לב גם לפני הפרמוט וגם עכשיו שהמחשב נתקע המנורה שהארדיסק בפעולה דולקת קבוע דבר שהוא לא תקין(אמורים להיות לה במצב תקין 2 מצבים 1. מכובה 2. הבהוב) .

מהי דרך הפעולה כרגע כדי לעלות על הבעיה?

פורסם
  • מחבר

מקפיץ מבקש עזרה, המסך השחור נפתח לאחר שבמהלך עליית הwindows

נרשם שמעלה boot cd ולאחר מכן מסך שחור למישהו יש רעיון ממה זה יכול להגרם?

תודה

פורסם

או שהדיסק קשיח גמור או שלא התקנת מערכת הפעלה כמו שצריך

רוב הסיכויים שהדיסק גמור

תקנה הארדיסק יד 2 עולה 100-150 שקלים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים