עבור לתוכן

זיכרון חדש לא מתווסף

Featured Replies

פורסם

שלום רב חברים.

במחשב שלי ישנו לוח אם מסוג: Gigabyte GA-P35-DS3L

אשר תומך לפי הקישור למעלה ב 8GB זיכרון (4 סלוטים סה"כ), כלומר בכל אחד מהם אני יכול לשים עד 4x2GB.

יש לי כרגע 2x2GB פרוסים על שני סלוטים, הוספתי עוד 2x2GB אבל משום מה במחשב זה מראה לי את כל הזכרונות על הסלוטים, אבל תאחלס ב CPU USAGE מראה לי 3.5GB.

לפני ההוספה היה מראה לי ב CPU USAGE סה"כ זיכרון של 4GB, לאחר ההוספה מראה לי סה"כ 3.5GB, גם לאחר שהורדתי את הזכרונות החדשים עדיין מראה לי 3.5GB במקום 4GB כמו שהיה.

ניסיתי לשים את ארבעתם ביחד לא השתנה, הורדתי אחד לא השתנה, שיחקתי איתם בין הסלוטים השונים בכל מיני וריאציות ועדיין לא משתנה כלום.

כל הזיכרונות שיש לי הם מסוג: KVR800D2N6/2G כולם אותו דגם, אותה מהירות, אותה קיבולת.

השאלה שלי מה קרה שנעלם לי עוד 500MB של זיכרון? ולמה בעצם זה לא מוסיף את שאר הזכרונות? :nixweiss:

שברתי את הראש בניסיון להבין מה השתבש ולמה זה לא מקבל אותם.... למרות שבתוכנת ה EVEREST, מופיעים כל הזכרונות, כלומר המחשב כן קורא אותם אבל לא משתמש בהם.

תודה מראש על העזרה.

:xyxthumbs:

פורסם

רק להיות בטוח - יש לך ווינדוס 64 ביט?

פורסם
  • מחבר

רק להיות בטוח - יש לך ווינדוס 64 ביט?

לא, יש לי וינדוס 32 ביט.

האם יכול להיות קשר בין זיכרון לגרסאות שונות של וינדוס? :s05:

פורסם

בטח

אתה חייב גרסת 64 ביט בשביל 4+ גיגה

פורסם
  • מחבר

וואלה.... לא ידעתי את זה.

האמת שיש לי עוד מחשב ועומד בו גם 32 ביט, יש בו 2GB זיכרון ראם, הוספתי לו עוד 2GB וזה חישב והראה סה"כ 2.5GB.

והלוח אם שם תומך עד 4GB, ובכל זאת.... זה השתמש מהכרטיס החדש רק ב 500MB.

ולגבי המחשב הנוכחי שאנחנו דנים, אז אתה אומר אם אני מתקין גרסת 64 ביט זה יוסיף את כל ה 8GB זיכרון?

והאם ניתן פשוט לעדכן ל 64 או שצריך לפרמט ולהתקין מחדש?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

תוכל לנצל את כל ה-8

תצטרך התקנה חדשה

פורסם

צריך להתקין מחדש.לגבי WIN 32 ביט.הוא מזהה מקס עד 4 גיגה בסה"כ.לפעמים 3.5 ולפעמים אף פחות.יתכן ויש לזה קשר לזיכרון שנמצא בכ"מ.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... תודה רבה לכם על העזרה.

אני באמת אנסה לפרמט ולהתקין 64 ביט, השאלה היחידה שלי היא.... אם אני אתקין 64 ביט ופתאום עדיין לא יקרא את הזכרונות, הוינדוס יהיה יותר איטי וכבד ממה שהוא כרגע.

אגב, מה שרשמתי מקודם.... אז יכול להיות שבמחשב השני יש לי 32 ביט עם 2x2GB וזה מראה לי רק 2.5GB?

פורסם

אין סיבה שהוא יהיה יותר איטי, כן זה קשור לעובדה שהוא מראה לך רק 2.5GB, לי יש בבית מחשב שמראה רק 2.9GB בטוח כל ה-4GB.

פורסם
  • מחבר

אין סיבה שהוא יהיה יותר איטי, כן זה קשור לעובדה שהוא מראה לך רק 2.5GB, לי יש בבית מחשב שמראה רק 2.9GB בטוח כל ה-4GB.

יהיה יותר איטי הכוונה בזה שוינדוס 64 ביט דורש יותר משאבים ודרישות מערכת, כמו מהירות ראם מינימלית של 4GB, מקום פנוי ב HD של 20GB וכו...

ולגבי המחשב השני שמראה כמות שונה, זה רק ויזיאולית מראה נגיד 2.5GB אבל בפועל משתמש ב 4GB? או שזה באמת מנצל רק 2.5GB?

פורסם

לפעמים 3.5 ולפעמים אף פחות. יתכן ויש לזה קשר לזיכרון שנמצא בכ"מ.

זה לא יתכן, זה פשוט כך. מערכת 32 ביט יכולה להשתמש במרחב כתובות של 32 ביט כלומר 32^2 וזה כולל את כל הכתובות במחשב.

פורסם

הוא מנצל רק 2.5GB, אין סיבה שהוא לא ינצל את כל הזיכרון, כל עוד הוא תקין ב-64x.

פורסם

^מה?

במערכות 32 ביט מה שה-windows מראה ככה הוא יכול לנצל ולא יותר.

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון מכל מה שנאמר....

מערכת של 32ביט תומכת עד 4GB זיכרון.

מערכת 64ביט תומכת ב 4GB+ של זיכרון.

הבנתי נכון?

פורסם

כן. תיאורטית מערכת 64 ביט תתמוך עד 16 אקסהבייט.

מעשית, גרסת home premium של windows 7 תומכת עד ל-16GB ואילו ultimate, עד 192GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים