עבור לתוכן

chkdsk /f מנקה וירוס מ boot sector ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

במחשב שלי OS מסוג win xp. היום, בעודי עובד במחשב, נפתח לפתע חלון כלשהו מספר רב של פעמים והחלון הפתוח ב 20 ורסיות בערך, נראה על המסך כחפיסת קלפים, כל קלף מוגבה בגובה חצי שורת כותרת מזה שלפניו.

במקביל, הופיעה על המסך הודעת הזהרה שקיים פגם בדיסק ו\או ב NTFS ונתבקשתי לאתחל את המחשב.

אחר האיתחול קיבלתי מסך כחול ללא צלמיות ותפריט התחל היה ריק.

איתחלתי שוב את המחשב וכלום לא עלה.

הכנסתי דיסק התקנה של win x ואיתחלתי את המחשב מ ה CD. דיסק ההתקנה ביצע בדיקות והעלה הודעה שכפי הנראה וירוס פגע בדיסק והוא יצא מכלל פעולה. התבקשתי לעשות chkdsk /f.

שאלה: האם chkdsk/f מנקה וירוס מ boot sector?

ושאלת מליון הדולר: איך אני עושה chkdsk /f במצב בו הדיסק אינו נגיש? אין לי עוד כונן עם גישה לדיסק. יש לי רק CD ROM. אין לי "דיסק הצלה" יש לי רק דיסק התקנה.

תודה

פורסם

chkdsk מבצע בדיקה ותיקון של file system integrity ולא יותר מזה.

ניתן להפעיל אותו מRE (במקרה של XP זה יהיה recovery console בהתקנה של המערכת) או מכל Live CD שבנוי על Windows.

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם

נראה לי לפי התיאור שיש לך MALWARE

כמו שכבר הוצע אתה יכול להשתמש ב-LIVECD - יש כאלה שגם מכילים תוכנות בדיקה \ AV ושאר ירקות

בהצלחה,

גבריאל

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים.

לא הצלחתי להפעיל את ה live cd. לא לפרמט, ל recovery כלום. שמתי דיסק אחר וגם איתו יש לי בעיות !!! קניית מחשב חדש זה הפיתרון היחיד ? ובכל זאת, "פוסט מורטם". מה יכולה להיות הסיבה ששני הדיסקים (אחד מחליף אחר) לא עובדים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים