עבור לתוכן

למישהו יש רעיון איך אני יכול לשלוט על מזגן בעזרת ארדואינו?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איך אני יכול לשלוט על מזגן בעזרת ארדואינו?

יש למזגן שלי (טורנטו) פרוטוקול שהספרייה שהורדתי לארדואינו לא מזהה (מזהה כלא ידוע).

פורסם

אתה מתכוון לפרוטוקול של השלט נכון ?

תמיד יש את האפשרות לדגום את הפקודות Raw.

פורסם
  • מחבר

איך?

פורסם
  • מחבר

http://www.pjrc.com/teensy/td_libs_IRremote.html

זאת הסיפריה שאני עובד איתה (עם כמה שינויים מינורים).

לא הצלחתי להפעיל אף ספריה אחרת כמו שצריך....

פורסם

פשוט תשמור את המערך שחוזר לך מהקליטה (results.rawbuf) בזמן לחיצה על כפתור מסויים.

אחר כך תשלח את אותו המערך למשדר.

אם אני לא טועה המזגן משדר את כל ההגדרות שלו בלחיצה על כפתור, יכול להיות שתצטרך לפענח את הקידוד לבד.

פורסם
  • מחבר

איך אני שולח את את המערך?

מה זאת אומרת לפענח את הקידוד?

מצטער אני לא ממש מתמצא ב- IR... :-\

פורסם

irrecv.decode(&results) Attempt to receive a IR code. Returns true if a code was received, or false if nothing received yet. When a code is received, information is stored into "results".

results.decode_type: Will be one of the following: NEC, SONY, RC5, RC6, or UNKNOWN.

results.value: The actual IR code (0 if type is UNKNOWN)

results.bits: The number of bits used by this code

results.rawbuf: An array of IR pulse times

results.rawlen: The number of items stored in the array

irsend.sendRaw(rawbuf, rawlen, frequency); Send a raw code. Normally you would obtain the contents of rawbuf and rawlen by using the receiver many times and averaging the results. Some adjustments may be necessary for best performance. The frequency is the expected bandpass filter frequency at the receiver, where 38 is the most commonly used

.

בקריאה של הIR אתה מקבל את כל הפרמטרים שאתה צריך בשביל לשלוח את אותו קוד RAW.

הכוונה שלי בלפענח את הקידוד זה להשוות את הערכים שאתה מקבל במערך הRaw לכל מיני הגדרות של השלט ולפענח איזה חלק מהFrame משתנה ולמצוא את ההגיון של זה.

פורסם

לא עדיף פשוט להשתמש בשלט פשוט (אפילו שלט של הוט) כדי להקליט את הפקודות של המזגן?

פורסם
  • מחבר

אילו ערכים אני אמור לשים ב-

frequency?

כבר סיכמנו שהפרוטוקול ככל הנראה לא סטנדרטי...

פורסם
  • מחבר

לא עדיף פשוט להשתמש בשלט פשוט (אפילו שלט של הוט) כדי להקליט את הפקודות של המזגן?

איך בדיוק?

פורסם

כתוב לך, 38.

אתה משדר בדיוק את מה שאתה מקליט, אתה לא צריך לדעת מה הפרוטוקול וזה לא משנה באיזה פרוטוקול המזגן שלך עובד.

דרך אגב, בעקרון אתה יכול לחבר מקלט IR לכניסת line in במחשב שלך, להקליט את מה שהשלט משדר לקובץ wave.

לחבר IR LED ליציאת סאונד ולנגן את הקובץ וזה ישדר בדיוק מה שהשלט שידר.

פעם ניסו למכור גאדג'ט לאייפון שעושה את זה.

פורסם
  • מחבר

כתוב ש-38 זה הסטנדרטי.

איך אני יכול לדעת שזה באמת 38?

פורסם

ראה עריכה תגובה מעלייך.

אתה צריך לראות את האות במדויק, אפשר לעשות את זה עם אוסילוסקופ. אני מניח שאין לך אז אתה יכול להשתמש במחשב שלך בתור אוסילוסקופ כי בדרך הכלל התדר הוא 38khz(תדר שאוזן אנושית מסוגלת לשמוע).

אולי רשום איפשהו על השלט מה התדר של ה IR.

ויותר פשוט, כמעט כל רכיב IR כזה יעבוד בתדר של 38khz, זה הסטנדרט.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לשמור את המערך במשתנה?

עדכון:

כתבתי את המערך ידנית.

ויש לי הודעת שגיאה:

invalid conversion from 'int*' to 'unsigned int*'

ניסיתי את זה:

irsend.sendRaw(results.rawbuf, 100, 38);

זה גם נתן לי הודעת שגיא:

invalid conversion from 'volatile unsigned int*' to 'unsigned int*'

פורסם

שלום,

גם אני מנסה לשלוט על המזגן (אלקטרה, אבל אני מאמין שהפרוטוקול דומה). אני מאמין שהצלחתי להבין את הקוד של המזגן. תיארתי את הפרוייקט כאן -

http://srooltheknife.blogspot.co.il/2012/10/adventures-with-arduino.html

אולי זה יכול לעזור לך. כרגע אני תקוע בקטע שהמזגן לא מגיב לשידור (על אף שמעגל הקליטה שלי שבו השתמשתי להבין את השלט הרגיל של המזגן כן מזהה את השידור שלי). רעיונות יתקבלו בברכה

ישראל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים