עבור לתוכן

מפרט למחשב משרדי קטן (סגנון MAC MINI) סביבות 1.5K

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לא יודע אם זה אפשרי- אבל אני מנסה לבנות מפרט למחשב קטן פיזית (בסגנון מק מיני),

לעבודה משרדית (וורד, אינטרנט וכו'), ללא ציוד הקפי, אבל כולל הרכבה. (ממקום שיודע להתקין מערכת הפעלה ואופיס, לא כלול בתקציב כמובן).

אני מניח שעיקר הקושי זה למצוא מארז מתאים- ואז להתאים לוח אם (וכונן פנימי).

התקציב הוא בגדול עד 1500, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי בהתחשב בעלות הגבוה (כנראה?) של המארז, וההגבלות על הלוח אם.

אני מניח שאפשר להגיע עד סביבת 2-2.5K, אבל אני מעדיף שלא..

תודה מראש!

אביב

פורסם

מערכת מבוססת על מעבד ATOM מבית אינטל בתצורת ITX במארזים כמו סדרת ISK של ANTEC תענה על הצרכים ולא חייבת להיות יקרה מאד.

אופציה נוספת היא מחשבים קטנים מורכבים או BAREBONE כמו של SAPPHIRE/ZOTAC וכד'... שגם נשענים בדרך כלל על מעבדים של נטבוקים / נט-טופים.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שעד שה-NUC יגיע לארץ יקח זמן, וזה יהיה יותר יקר מ-400$, (שעכשיו הייתי מוכן לשלם תמורת מפרט דומה..)

ל-ISK אין מקום לכונן אופטי, יש מארזי מיני בגודל דומה עם מקום? (ראיתי כל מיני תרמלטייק בסביבות 400 שח)

פורסם

אם אתה מתכוון לTT אלמנט Q , והוא נחשב מספיק קטן בשביל אז בהחלט אפשר לבנות בו מערכת + DVD

אגב למה בכלל צריך DVD? אפשר פשוט לקנות אחד חיצוני עם USB.

פורסם

נראה לי שעד שה-NUC יגיע לארץ יקח זמן, וזה יהיה יותר יקר מ-400$, (שעכשיו הייתי מוכן לשלם תמורת מפרט דומה..)

ל-ISK אין מקום לכונן אופטי, יש מארזי מיני בגודל דומה עם מקום? (ראיתי כל מיני תרמלטייק בסביבות 400 שח)

הTT זה כבר גודל אחר לגמרי ממה שביקשת בהתחלה

השאלה היא כמה אתה נעול על הגודל

כי המבחר בארץ די בעייתי ולהזמין מחו"ל משהו כזה:

http://www.quietpc.com/st-f1c

זה 85 דולר רק למארז (כולל משלוח) ולזה צריך עוד להוסיף ספק :)

פורסם
  • מחבר

אני דיי נעול על הגודל,

המחשב הזה צריך לשמש את אמא שלי בקליניקה שלה, ומדי פעם לקחת אותו הביתה (למרות שבפועל, בחמש שנים האחרונות שהיה לה לפטופ, הוא לא זז אפילו סנטימטר מהשולחן שלה)

בגלל זה חשוב הDVD, ובגלל זה גם לא צריך להשתגע עם הדרישות, מלבד הגודל...

הייתי קונה לה לפטופ, אבל היא שברה איזה 3, וגם לא נוח לה לעבוד איתם, אז גם ככה יש לה את כל הציוד ההיקפי גם בבית וגם במשרד (מסכים, מקלדות וכו')- היא לא מוכנה לשמוע על שני מחשבים שולחניים ואיזה דרופבוקס (שזה הפתרון ההגיוני במקרה הזה), אז פתרון הביניים ההגיוני הוא מחשב קטן, שיחסית קל להעביר (למרות ששוב, זה קורה רק בתאוריה).

אם יש לכם פתרון יותר יצירתי משלי, אשמח לשמוע- אם לא, אני אלך על אחד הפתרונות שהציעו פה.

תודה!

פורסם

מה לגבי איזה נטבוק ולחבר לו מסך + מקלדת + עכבר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים