עבור לתוכן

האם אני יכול לשים את כרטיס המסך שלי על חריץ pcie express 2.0 ולקבל אותם ביצועים?

Featured Replies

פורסם

בבעלותי נמצא לוח האם asus p8p67m-pro ומחובר עליו בחריץ הpcie express 2.0 כרטיס מסך hd 7950. אני מתכוון לקנות כרטיס הקלטה ולחבר אותו בחיבור pci בלוח אם.

הבעיה היא שהכרטיס מסך מכסה את חיבור הpci ולכן אני צריך להזיז אותו לחריץ הpcie express 2.0 שנמצא באמצא שרץ על x8 ולא על x16 כמו הראשון. השאלה שלי היא כמה אחוזים מהביצועים אני אאבד?

אני לא בטוח,אם אני מחבר רק לחריץ pcie express 2.0 אחד אז אני אקבל תמיכה של x16 ואם לשני חריצים אז אני אקבל תמיכה של x16 וx8?

פורסם

במקרה הטוב, לא תאבד ולו פריים אחד. במקרה הרע, פריים-שניים לכל היותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

יש לי עוד שאלה,אם אני מפעיל כרטיס יחיד אז לא משנה על איזה חריץ pcie express אני מחבר את אותו,הוא יפעל על x16?

פורסם

אין חריצי PCI בלוח הזה

פורסם
אם אני מפעיל כרטיס יחיד אז לא משנה על איזה חריץ pcie express אני מחבר את אותו,הוא יפעל על x16?

כשמדובר בכרטיס מסך, בחריץ הלבן הוא ייפעל ב x8 (גם אם בכחול לא מותקן אף כרטיס), בכחול ב x16. אם תסתכל טוב על שני החריצים הנ"ל כשלא מותקנים בהם כרטיסים, אתה תראה שהחריץ הכחול מכיל מגעים לכל אורכו, בעוד הלבן מכיל מגעים עד לכ 2/3 מאורכו בלבד. אתה יכול לשים גם כרטיסי PCI-E של x4 ו x1 בחריץ של ה x8 והם אמורים לעבוד ללא שום בעיה, במהירויות אליהן הם תוכננו ולא ב x8 (מן הסתם).

פורסם
  • מחבר

כשמדובר בכרטיס מסך, בחריץ הלבן הוא ייפעל ב x8 (גם אם בכחול לא מותקן אף כרטיס), בכחול ב x16. אם תסתכל טוב על שני החריצים הנ"ל כשלא מותקנים בהם כרטיסים, אתה תראה שהחריץ הכחול מכיל מגעים לכל אורכו, בעוד הלבן מכיל מגעים עד לכ 2/3 מאורכו בלבד. אתה יכול לשים גם כרטיסי PCI-E של x4 ו x1 בחריץ של ה x8 והם אמורים לעבוד ללא שום בעיה, במהירויות אליהן הם תוכננו ולא ב x8 (מן הסתם).

טוב,זה לא נורא כי אני גם ככה לא אאבד כמות ביצועים גדולה

פורסם

אין חריצי PCI בלוח הזה

ירח אפל צודק

אין חריצי PCI בלוח

אתה יכול לשים כרטיס הקלטה של PCI-EX1 ולחבר לחיבור PCI-EX1 שיש בלוח

או לחילופין לאחת מיציאות הPCI-EX-X8/X4 גם יעבוד(אצלי חיברתי כרטיס קול ככה)

פורסם

אתה יכול להשאיר את כרטיס המסך בחריץ הכחול (x16) ולהתקין את ה Avermedia בחריץ התחתון השחור, אע"פי שהוא זהה באורכו לזה של חריץ x16. מעשית אתה גם יכול להתקין אותו בלבן אם אין בעיה של מקום, אך מאחר ואני מאמין שהלבן והכחול חולקים את אותו רוחב פס, התקנה של כרטיס כלשהו בחריץ הלבן תגרום אוטומאטית לכרטיס המסך לרוץ ב x8 במקום ב x16.

פורסם
  • מחבר

הוא פועל רק על x4x,זה ישנה משהו?

פורסם

לא, ה Avermedia יעבוד ב x1 בכל מקרה, כפי שצויין כבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים