עבור לתוכן

תהיות לאחר הרכבת מארז Fractal Design Define R4

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה ובניו,

העברתי את תוכן המחשב הקודם אל המארז הנ"ל. ועוד חשבתי שזה יהיה קצר...

לכל מקרה, המחשב חי ונושם אחרי התקנת החלקים במארז (אני כותב ממנו כעת), יחד עם זאת יש לי מספר שאלות:

1) במארז 8 מסילות נתיקות עבור כוננים קשיחים ובהן 4 בולמי זעזועים, ברשותי 3 כוננים קשיחים 3.5 אינץ' וכאשר הברגתי אותם למסילות באמצעות הברגים המתאימים, הכוננים לא יושבים צמודים למסילה (או לבולמי הזעזועים), יש להם מעין מקום מרווח כזה. הברגים עצמם גם מאפשרים רק הברגה עד לאמצע. האם זהו מצב תקין או שמא הרכבתי את העסק הפוך? ניסיון מבעלים אחרים של המארז יוכל להועיל.

2) למארז בורר מתח עבור Fan Control אשר מתחבר באמצעות כבל ללוח-האם. להיכן אני צריך לחבר אותו? תושבת מתאימה שפשוט תספק חשמל? או שצריך להיות לי בקר על לוח האם?

3) בחזית המארז קיימים זוג כניסות USB 3.0. ברשותי לוח אם ASRock Z68 Pro3 וכמדומני יש לו כניסות USB 3.0 רק מאחור, האם קיימת אפשרות לחבר את הכניסות הללו בצורה אחרת, דוגמאת כרטיס הרחבה של USB 3.0 אל החיבורים הקדמיים?

4) כרטיס המסך החיצוני לא מראה תצוגה. מדובר ב-6950 2GB שיושב בתושבת ה-PCI-E אליה תמיד היה מחובר ומקבל חיבור של שני כבלים מרובעים מספר הכח (לא שמתי לב אם זה 6 או 8 פינים, לכל מקרה כתוב עליהם PCI-E...). המאווררים של כרטיס המסך מסתובבים, יחד עם זאת בחיבור כבל DVI כאמור אין תצוגה. כרגע המסך מחובר לכרטיס ה-Intel HD300 המובנה והתצוגה פועלת. תוכנתית הכרטיס של ATI איננו מזוהה, אולם יושב היטב בחריץ ההרחבה. מה יכול להיות שפספסתי? ???

תודה רבה רבה מראש על כל מענה שהוא!

פורסם

4) כרטיס המסך החיצוני לא מראה תצוגה. מדובר ב-6950 2GB שיושב בתושבת ה-PCI-E אליה תמיד היה מחובר ומקבל חיבור של שני כבלים מרובעים מספר הכח (לא שמתי לב אם זה 6 או 8 פינים, לכל מקרה כתוב עליהם PCI-E...). המאווררים של כרטיס המסך מסתובבים, יחד עם זאת בחיבור כבל DVI כאמור אין תצוגה. כרגע המסך מחובר לכרטיס ה-Intel HD300 המובנה והתצוגה פועלת. תוכנתית הכרטיס של ATI איננו מזוהה, אולם יושב היטב בחריץ ההרחבה. מה יכול להיות שפספסתי? ???

תבדוק בהגדרות של הBIOS שהכרטיס מסך המובנה לא פעיל/תאפשר את הכרטיס הדיסקרטי.

פורסם

אהלן חבר'ה ובניו,

העברתי את תוכן המחשב הקודם אל המארז הנ"ל. ועוד חשבתי שזה יהיה קצר...

לכל מקרה, המחשב חי ונושם אחרי התקנת החלקים במארז (אני כותב ממנו כעת), יחד עם זאת יש לי מספר שאלות:

1) במארז 8 מסילות נתיקות עבור כוננים קשיחים ובהן 4 בולמי זעזועים, ברשותי 3 כוננים קשיחים 3.5 אינץ' וכאשר הברגתי אותם למסילות באמצעות הברגים המתאימים, הכוננים לא יושבים צמודים למסילה (או לבולמי הזעזועים), יש להם מעין מקום מרווח כזה. הברגים עצמם גם מאפשרים רק הברגה עד לאמצע. האם זהו מצב תקין או שמא הרכבתי את העסק הפוך? ניסיון מבעלים אחרים של המארז יוכל להועיל.

2) למארז בורר מתח עבור Fan Control אשר מתחבר באמצעות כבל ללוח-האם. להיכן אני צריך לחבר אותו? תושבת מתאימה שפשוט תספק חשמל? או שצריך להיות לי בקר על לוח האם?

3) בחזית המארז קיימים זוג כניסות USB 3.0. ברשותי לוח אם ASRock Z68 Pro3 וכמדומני יש לו כניסות USB 3.0 רק מאחור, האם קיימת אפשרות לחבר את הכניסות הללו בצורה אחרת, דוגמאת כרטיס הרחבה של USB 3.0 אל החיבורים הקדמיים?

תודה רבה רבה מראש על כל מענה שהוא!

1) המארז מאוד אינטואיטיבי, קשה לי לחשוב על דרך לא נכונה שבה יכולת לעשות את זה. יש על חבילת הברגים ציור. שים לב אליו, הוא אומר לך איזה ברגים אמורים להכנס למה.

2) הכבל 4 פין אמור להגיע מספק הכוח, ואז יש לך שם שניים או שלושה מקומות לחבר אליהם את המאווררים של המארז. אתה תראה שהם מגיעים עם אותו חיבור.

פורסם
  • מחבר

הרכבתי בדיוק עפ"י פירוט הברגים שנמצא עם הקופסא המצורפת. מצורפים 32 ברגים עבור HDD, הברגתי 4 לכל מסילה ודיסק קשיח, בחור (שחופף לחור רחב יותר) שבסמוך לבולמי הזעזועים. זה לא שהכונן הקשיח ממש ממש רופף, אבל אי אפשר להגיד שהוא צמוד בלי לזוז, קיימת חופשיות מעטה. אני רק רוצה לדעת האם כך זה אמור להיות במארז הנ"ל.

באשר לסעיף ב', צילמתי את הכבלים (כנראה שייכים למאווררים ולבורר המתח). לא מצאתי חיבור תואם שיוצא מספק הכח, נראה שהם יכולים להתחבר אחד אל השני אבל אני מפספס פה משהו...את המאוורר האחורי כבר חיברתי אל לוח האם והוא פועל.

http://imageshack.us/a/img515/6852/photo1num.jpg

http://imageshack.us/a/img38/9885/photo2xwl.jpg

הפעם האחרונה שהרכבתי מארז היתה לפני 8 שנים, עמכם הסליחה.

עריכה:

כפי שציינתי, הכוננים הקשיחים לא צמודים הרמטית למסילות, אולם ברגע של ההארה יתכן שבין הבורג למסילה עלי להכניס חישוק גומי שצורף באחת מהשקיות ולא יחסתי לו חשיבות יתרה? אבדוק זאת מחר בבוקר.

פורסם

1. מסילות הדיסק מגיעות עם גומיות, הכונן אמור להיות מוחזק באופן יציב. לא צריך לסגור בכח את הברגים שלו.

2. למארז אכן יש בורר מתח ל3 מאווררים. את החשמל הוא מקבל מחיבור מולקס סטנדרטי שיש לך בספק. אליו אתה אמור לחבר את שני מאווררי 140 מ"מ שהגיעו עם המארז(החיבור הלבן שבתמונה שהעלת)

3. אחד החיסרונות הבודדים של המארז, זה שאין לו מעביר מUSB3 לUSB2 או לכבל ליציאות USB3 מאחורי הלוח.

או שתשיג מתאם כזה בכמה דולרים בודדים בחו"ל

TT-CA-00267.png

או שתקנה בקר USB3 עם יציאות קדמיות.

4.כמו שאמרו לפני, הלוח כנראה התאפס והכרטיס מסך מוגדר על המובנה שבלוח. יכול להיות שהכרטיס לא יושב טוב בסלוט שלו - תבדוק זאת גם ;)

ותתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב, בנוגע לדיסקים הקשיחים מצאתי את הישועה כנראה - הברגתי את הברגים לתוך הגומיות וכעת החיבור הדוק (לא צריך אפילו להדק ממש עד הסוף).

ככה הכונן לא היה יצב במסילה בחיבור הראשוני:

http://tinypic.com/r/ieoy1w/6

כך מחובר הכונן כעת (גם הבורג הרביעי הוברג...):

http://imageshack.us/a/img818/3964/photokvz.jpg

בנוגע לחיבורשל המאוורר הקדמי ובורר המתח, עדין לא מצאתי לאן אפשר לחבר אותם בספק.

אלו החיבורים שמגיעים איתו, מהו המתאים?

http://images.anandtech.com/doci/4343/cables.jpg

באשר לכרטיס המסך, עדין No go...ניתקי וחיברתי חזרה לחריץ ה-PCI-E, החשש כרגע הוא או שהכרטיס תקול או שפגעתי בחריץ עצמו (אולי בשימוש בכח?). אבדוק זאת בתחילת השבוע הבא עם כרטיס חלופי.

אשמח בכל מקרה להמשך עזרה עם סעיף 2.

תודה על העזרה עד כה :)

פורסם

חיבור מולקס סטנדרטי שיש לך בספק

4pin-power-Molex.jpg

לחיבור חשמל של הבקר

molexmale.jpg

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

לקח לי זמן עד שאיתרתי את המחבר הנ"ל, תחילה חשבתי שבזה תמו הכבלים שיוצאים מהמארז. לאחר חיבור כבל המולקס אל כבל שהתחבא לו בפינה (כנראה היה בעונש...) וחיבור הכבלים האמורים אחד לשני (קיימים שני זוגות), המווררים והבקר פועלים.

כל שנותר לי כעת זה רק לטפל בסוגית כרטיס המסך.

תודה רבה על העזרה חבר'ה :)

פורסם

תבדוק בהגדרות של הBIOS שהכרטיס מסך המובנה לא פעיל/תאפשר את הכרטיס הדיסקרטי.

פורסם
  • מחבר

ציינתי כאמור שכל ההצעות לא הועילו, כולל בדיקה זו. אאלץ לבדוק האם מדובר בתקלה בכרטיס או בתושבת.

שוב תודה.

פורסם

אם כבר גרמנו לכל בעלי המארז להתפקד - מישהו יודע איך אני מוציא את פילטר האוויר שלו, בשביל לנקות מדי פעם? וכמובן איפה הפילטר הזה נמצא?

פורסם

התחתון פשוט נשלף מתחת לספק, לא צריך לפרק כלום רק לשלוף אותו.

הקידמי דורש פתיחת דלת+לחיצה על 2 נק' עם חץ קטן שנותן לך גישה לתושבת מאווררים הקדמית וכמובן הפילטר :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים