עבור לתוכן

עזרה בבניית מעגל

Featured Replies

פורסם

בעת טריגר חיצוני יעבוד טיימר 555 למשך 10 שניות לאחר 10 שניות יופעל טריגר מהטיימר לטיימר נוסף של 10 שניות

בנוסף מעגל ניתוק בעת צריכת זרם גבוהה מעל 9A מהצרכן (בעל התנגדות של 2 אוהם)

המתח הכללי למעגלים הינו 12V

בנוסף טיימר 555 (טריגר חיצוני) ל-15 שניות בסיום 15 שניות המתח יירד בצורה הדרגתית

פורסם

נשמע כמו שיעורי בית.

אלא תצפה שנפתור לך את התרגיל.

אם תראה את שיטת הפתרון ואיפה אתה מתקשה נוכל לעזור.

פורסם
  • מחבר

איזה מעגל לעשות בשביל שהטיימר 555 יעבוד בעת ירידה מ-"1" ל- "0" ולא בעליה כמו בתצורה הרגילה!! לגבי הזמנים הסתדרתי...

חפשתי ברשת הרבה ומצאתי מגבילי זרם אבל לא כאלה שגורמים לנתק בעת צריכת זרם גבוהה זה צריך להיות שבטרנזיסטור PNP לא יגיע זרם לבסיס או משהו כזה.

ואיך לעשות מעגל כמו RC שיגרום לכיבוי אורות בצורה הדרגתית.

איך עושים את זה בבקשה תעזרו לי ותודה

ושיהיה שבת שלום וחג שמח לכל בית ישראל

מה נעשה חבר כל החיים זה שיעורי בית אחד גדול

פורסם

כמיטב זכרוני ה555 בצורת החד יציב יוציא פולס ברגע שהוא מקבל ירידה בטריגר למתח הקטן מ 1/3Vcc.

הטריגר צריך להיות קצר, אתה יכול לגרום לטריגר קצר עם חיבור קבל בטור. אם אתה רוצה שהטריגר יתקבל בעליה אתה יכול לחבר לפניו רכיב לוגי מהפך (או שער לוגי כלשהוא או טרנזיסטור NPN פשוט).

עוד מידע על הטריגר אתה יכול למצוא באתר הזה.

לפי ההסבר שלך לא הבנתי לאן העומס אמור להיות מחובר.

לגבי הגבלת זרם פשוטה הייתי הולך על הגבלת זרם פשוטה של 2 טרנזיסטורים:

current-source.png

(במקום 2 הלדים שיש לך בקולקטור של הטרנזיסטור העליון תחבר שם את העומס שלך)

בשביל להוריד את המתח הדרגתית הייתי הולך על מעגל RC ומתח הקבל יוזן לטרנזיסטור בצורת הCommon Emitter.

פורסם

ניתן לחבר טרנזיסטור PNP מהיציאה (דרך נגד שאתה מחשב לפי IB מקס' של הטרנזיסטור והזרם שהעומס שלך לוקח) וכך להפוך את היציאה

ניתן להשתמש אם יציאה 7 של ה 555 בתור output וגם לפרוק את הקבל על ידיי מעגל חיצוני (במקום על ידיי ה 555 עצמו)

אם אתה משתמש אם ה 555 בתור מחולל גל ריבועי, ניתן לשחק אם ה duty cycle יותר ממה שה 555 מאפשר בצורה רגילה אם אתה מוסיף דיודה בין כניסות 6 ו 7 של ה 555

פורסם
  • מחבר

האם זה המעגל שיגרום לנתק כאשר תיהיה צריכה בנגד עומס של מעל ל-10A ???

פורסם
  • מחבר

נ.ב. איך אפשר לעשות שזה יעבוד גם בקוטביות הפוכה???

פורסם

זה אמור להגביל את הזרם ל100mA בערך - (0.7/7=0.1). מה זה הנגד של 0.25 אום בטור ? למה כזה קטן ?

לא יודע אם זה חשוב לך (אם אתה הולך לבנות את זה) אבל הטרנזיסטור הספציפי הזה לא יחזיר זרם גדול כל כך בפועל.

אפשר לבנות את אותו המעגל עם PNP אם אתה רוצה שזה יעבוד בקוטביות הפוכה, או פשוט לשים מהפך בכניסה (שער לוגי או טרנזיסטור).

פורסם
  • מחבר

איזה נגדים או טרנזיסטורים אני צריך להחליף בשביל שזה יגביל 10A???

פורסם
  • מחבר

שניתי את הנגד 7 אוהם ל-7 קילו אוהם זה אמור לתת הגבלה ל-10A?

פורסם

לא.

בשביל הגבלה ל10A אתה צריך 0.7/10 = 0.07 אום.

ותחליף את הנגד של ה0.25 (לא יודע מאיפה הבאת את הערך הזה) למשהו יותר גדול - כמה מאות אום.

שוב השאלה שנשאלת היא האם אתם מתעסקים רק בתיאוריה, או גם בפרקטיקה, כי בפועל לא באמת תמצא נגד של 0.07 אום, והמתח Vbe של הטרנזיסטור לא תמיד 0.7v.

פורסם

המעגל שציירת נראה לי כמו מקור זרם קבוע ולא כמו מגביל זרם

במעגל הזה אין "זיכרון" - הזרם עולה מעל למותר, הטרנזיסטור השני מקצר את B של הראשון, הראשון מפסיק את הזרם, השני מפסיק לקצר אותו, הראשון נפתח ומעביר זרם שוב.....

מכיוון שלמעגל הזה אין השהיה אלא הוא ליניארי התנגדותי נקי, הוא גם לא יצור תנודות אלא ייתקע במצב ביניים שבו הוא מעביר זרם חלקי והטרנזיסטור הראשון מתחמם ברמות על

כדיי ליצור ניתוק מלא במקרה של זרם יתר יש רכיבים שעושים את זה ברכיב 1 - הוא כמו פיוז תרמי שמתחמם ונפתח, אחריי שמנתקים את המעגל הוא חוזר להיות שלם. אבל יש לו תגובה איטית. אם אתה רוצה משהוא מדוייק יותר ניתן לבנות על בסיס נגד current sense, משווה, וחייב להיות latch בלשהוא (אפילו על בסיס המשווה עצמו ומתחים) ש "יזכור" שהמעגל קפץ וישאיר אותו מנותק עד לניתוק וחיבור המתח

פורסם
  • מחבר

[glow=red,2,300]אם אתה רוצה משהוא מדוייק יותר ניתן לבנות על בסיס נגד current sense, משווה, וחייב להיות latch בלשהוא (אפילו על בסיס המשווה עצמו ומתחים) ש "יזכור" שהמעגל קפץ וישאיר אותו מנותק עד לניתוק וחיבור המתח[/glow]

איך עושים את מה שאתה התכוונת ???מישהו יכול לעזור לי? אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל :kopfpatsch:

פורסם

שים רכיב מיתוג (טרנזיסטור/ממסר...) ולפני האדמה שלו אתה שם נגד קטן, נניח 0.05 אום.

את המתח על הנגד אתה מזין למשווה שדוחף את הרכיב מיתוג שלך.

ברגע שזורם לך זרם דרך רכיב מיתוג, נגד והאדמה המתח על הנגד יגדל. ברגע שהוא מעל הסף שאתה קובע עם המשווה אתה גורם לרכיב המיתוג לנתק אותו. כמובן שצריך גם latch.

פורסם
  • מחבר

זה אולי משהו בסיגנון הזה כמו בתמונה המצורפת? ??? :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים