עבור לתוכן

זקוק לביאור הגדרות בלוח האם + עזרה באוברקלוק

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם:

i5 2500K

Asrock P67 Extreme6

הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה.

קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה?

דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה?

חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה.

יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה?

מלבד זאת - כמה מתח מותר לי לתת מקסימום לערכת השבבים (MCH)? ול-PLL (אם הבנתי נכון, זה הקריסטל שקובע את תדר המעבד, ולפעמים עליה במתח שלו מייצבת את המעבד)?

אני כרגע על 3.6GHz יציב, וכשאני מנסה לעלות ל-3.8, מבחן Blend של Prime95 נכשל. איפה יכולה להיות הבעיה?

פורסם
  • מחבר

http://hwzone.co.il/guides/ocguide2011

עברתי על המדריך הזה. בכל התמונות שם, ה-Spread Spectrum כבוי, וה-CPU loadline Calibration על הרמה המקסימלית. הגדרתי את זה ככה בלוח האם. חוץ מזה, לפי ההמלצה שם, עליתי למתח של 1.25V מ-1.125. שמונה וחצי שעות של Blend ב-Prime 95 על 3.8GHz - יציב כמו סלע. אני ממשיך הלאה בינתיים ;D

פורסם

רק 3.8? אל תחשוש להתקדם! המעבד הזה יכול להגיע בקלות ל-4.6 ועם מאמץ ל-5.0.

הload line זה בעצם שהמתח למעבד יורד ככל שהמאמץ עולה (אנימלא מבין את ההגיון אבל כנראה יש) זה צריך להיות על 1 כלומר מתח יציב ללא קשר למעמס על המעבד.

מתח שאסור לעבור הוא 1.4 וולט ומתח הסטוק הוא בין 1.9 ל-1.2 ולפעמים פחות תלוי. אני הצלחתי עם המעבד הזה ולוח אחר של אסרוק להגיע ל-4.6 עם 1.21 ולט לליבה שנותן לי טמפ׳ מאמץ של 70 מעלות (תלוי בקירור)

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

מתח ליבה 1.25V, Load line calibration על רמה 1 - גם במאמץ הוא יציב במתח הזה. כרגע המערכת יציבה על 4GHz, גם כשבחנתי על Small FFTs (הזכרונות הרי יציבים במהירות הסטוק שלהם, וגם בדקתי את זה).

בנושא הזה - מומלץ יותר לבדוק יציבות עם OCCT או עם Prime95? כרגע אני עם Prime95, ולוקח לו דקות למצוא שגיאות אם קיימות.

חוץ מזה - הורדתי RealTemp לניטור טמפרטורות, ויש שם כמה EXEים. איזה מהם אני צריך? RealTemp הרגיל? RealTempGT? i7TurboGT?

עריכה: הוספתי תמונה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים