עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

זקוק לביאור הגדרות בלוח האם + עזרה באוברקלוק

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם:

i5 2500K

Asrock P67 Extreme6

הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה.

קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה?

דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה?

חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה.

יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה?

מלבד זאת - כמה מתח מותר לי לתת מקסימום לערכת השבבים (MCH)? ול-PLL (אם הבנתי נכון, זה הקריסטל שקובע את תדר המעבד, ולפעמים עליה במתח שלו מייצבת את המעבד)?

אני כרגע על 3.6GHz יציב, וכשאני מנסה לעלות ל-3.8, מבחן Blend של Prime95 נכשל. איפה יכולה להיות הבעיה?

פורסם
  • מחבר

http://hwzone.co.il/guides/ocguide2011

עברתי על המדריך הזה. בכל התמונות שם, ה-Spread Spectrum כבוי, וה-CPU loadline Calibration על הרמה המקסימלית. הגדרתי את זה ככה בלוח האם. חוץ מזה, לפי ההמלצה שם, עליתי למתח של 1.25V מ-1.125. שמונה וחצי שעות של Blend ב-Prime 95 על 3.8GHz - יציב כמו סלע. אני ממשיך הלאה בינתיים ;D

פורסם

רק 3.8? אל תחשוש להתקדם! המעבד הזה יכול להגיע בקלות ל-4.6 ועם מאמץ ל-5.0.

הload line זה בעצם שהמתח למעבד יורד ככל שהמאמץ עולה (אנימלא מבין את ההגיון אבל כנראה יש) זה צריך להיות על 1 כלומר מתח יציב ללא קשר למעמס על המעבד.

מתח שאסור לעבור הוא 1.4 וולט ומתח הסטוק הוא בין 1.9 ל-1.2 ולפעמים פחות תלוי. אני הצלחתי עם המעבד הזה ולוח אחר של אסרוק להגיע ל-4.6 עם 1.21 ולט לליבה שנותן לי טמפ׳ מאמץ של 70 מעלות (תלוי בקירור)

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

מתח ליבה 1.25V, Load line calibration על רמה 1 - גם במאמץ הוא יציב במתח הזה. כרגע המערכת יציבה על 4GHz, גם כשבחנתי על Small FFTs (הזכרונות הרי יציבים במהירות הסטוק שלהם, וגם בדקתי את זה).

בנושא הזה - מומלץ יותר לבדוק יציבות עם OCCT או עם Prime95? כרגע אני עם Prime95, ולוקח לו דקות למצוא שגיאות אם קיימות.

חוץ מזה - הורדתי RealTemp לניטור טמפרטורות, ויש שם כמה EXEים. איזה מהם אני צריך? RealTemp הרגיל? RealTempGT? i7TurboGT?

עריכה: הוספתי תמונה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.