עבור לתוכן

עזרה| הרמקול לא פועל...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!בניתי מעגל שבמוצאו הוא מפיק גל סינוסי מושלם ללא עיוותים בתדר של כ 1HZ (המעגל מוצג מטה).

חיברתי את מוצא המעגל אל ביפר על מנת לשמוע את הגל, כלומר על מנת לשמוע אפקט של סירנה\אזעקה וכדו'...

הביפר השמיע את הצליל כמו שציפיתי וכראוי.

רציתי להחליף את הביפר ברמקול בעל הערכים 4 אום\4W , אך לא שמעתי כלום לצערי.

לאחר זמן מה קירבתי את אוזני לרמקול (ממש קרוב) ושמעתי את מה שרציתי אך חלש מאוד!

ברצוני להפוך מעגל זה לסירנה שמשמיעה קול דיי חזק, איך אני מבצע זאת ע"י הרמקול?

נ.ב. הבנתי שלכול רמקול יש תדר מסויים וצריך להתאים את התדר לרמקול, אך איך בכול זאת אני שומע את הסירנה דרך הרמקול בעוצמה דיי חזקה?

(אני לא דורש עוצמה ממש חזקה, כי אז דרוש מגבר וכדו', אבל אני צריך שישמיע אזעקה בעוצמה דיי חזקה שאני אשמע אותה בלילה מחוץ לבית.)

השרטוט:

תודה לכול העוזרים!!!

פורסם

- שאלה לא קשורה כל כך

האוזן האנושית לא מסוגלת לשמוע רק בין 20Hz ל20KHz? איך 1Hz? ><

פורסם
  • מחבר

כי ב 1HZ יש תדר עולה ויורד בשניה כלומר המהירות של העליה והירידה היא בסדר לאזעקה רגילה כלומר עולה ויייי ויורד ואאאא.

פורסם

לגבי תמונה של המעגל, הקישור שהבאת מעביר לדף שהתמונה בו לא מופיעה.

לגבי הבעיה - אני חושב שכמעט בטוח שאתה צריך מגבר שידחוף את הרמקול.

עריכה:

כי ב 1HZ יש תדר עולה ויורד בשניה כלומר המהירות של העליה והירידה היא בסדר לאזעקה רגילה כלומר עולה ויייי ויורד ואאאא.

אז בעצם אתה מחלק את זמן המחזור בשתיים? ל2 הרץ? עדיין אתה בטוח שהאוזן מסוגלת לשמוע?

פורסם

בתדר של 1 Hz מה שעולה ויורד זה לא התדר אלא המתח הרגעי. מה שכן, 1 Hz זה אומר שמחזור 1 של הגל לוקח שניה - מספיק איטי כדיי ממש לראות את המחזור בעין

תפתח את התמונות של הגלים :

בתמונה 1 יש מתח שעולה ויורד, נניח ב 1 Hz. מכיוון שאתה לא יכול לשמוע אותו, אתה לא תשמע כלום. מה שכן, אם יש מספיק מתח אתה תראה את הרמקול זז קדימה ואחורה בתדר הזה

בתמונה 2 יש את מה שאתה רוצה כמו אזעקה. יש תדר בסיסי כלשהוא. גבוה משמעותית מה 1 Hz וכזה שניתן לשמוע טוב (תחשוב על כ 1 KHz). כל שניה התדר הזה עולה ויורד למשל עולה ל 1.5 KHz ויורד ל 0.5 KHz. כלומר נעשה צפוף יותר או פחות

כדיי לייצר את מה שיש בתמונה 2 אתה חייב לייצר 2 תדרים : ה 1 Hz שאותו לא שומעים אלא הוא קובע את השינוי, וה 1 KHz שאותו ניתן לשמוע. כמו כן אתה רוצה שהייצור של ה 1 KHz לא יהיה באמת יציב 1 KHz אלא שעל ידיי מתח חיצוני תוכל "למשוך" את התדר ל 0.5 ו 1.5 KHz כדיי לקבל צלילים משתנים

תשחק אם המעגל כדיי לקבל תדרים שניתן לשמוע - אם אתה רוצה לעלות את התדר במעגל שבנית למשל X10, תחליף את הקבלים לקבלים קטנים X10 מהמקוריים

ואל תעלה ל 20 Hz (זה עדיין ממש גבולי) אלא ל 50-100 Hz לפחות

תלוי אם איזה מגברים אתה משתמש יכול להיות אכן שהרמקול מעמיס אותם יותר מידי. תנסה לחבר רמקולים של מחשב שיש להם מגבר פנימי או להוסיף במעגל שלך הגברה לפניי הרמקול

פורסם
  • מחבר

בתדר של 1 Hz מה שעולה ויורד זה לא התדר אלא המתח הרגעי. מה שכן, 1 Hz זה אומר שמחזור 1 של הגל לוקח שניה - מספיק איטי כדיי ממש לראות את המחזור בעין

תפתח את התמונות של הגלים :

בתמונה 1 יש מתח שעולה ויורד, נניח ב 1 Hz. מכיוון שאתה לא יכול לשמוע אותו, אתה לא תשמע כלום. מה שכן, אם יש מספיק מתח אתה תראה את הרמקול זז קדימה ואחורה בתדר הזה

בתמונה 2 יש את מה שאתה רוצה כמו אזעקה. יש תדר בסיסי כלשהוא. גבוה משמעותית מה 1 Hz וכזה שניתן לשמוע טוב (תחשוב על כ 1 KHz). כל שניה התדר הזה עולה ויורד למשל עולה ל 1.5 KHz ויורד ל 0.5 KHz. כלומר נעשה צפוף יותר או פחות

כדיי לייצר את מה שיש בתמונה 2 אתה חייב לייצר 2 תדרים : ה 1 Hz שאותו לא שומעים אלא הוא קובע את השינוי, וה 1 KHz שאותו ניתן לשמוע. כמו כן אתה רוצה שהייצור של ה 1 KHz לא יהיה באמת יציב 1 KHz אלא שעל ידיי מתח חיצוני תוכל "למשוך" את התדר ל 0.5 ו 1.5 KHz כדיי לקבל צלילים משתנים

תשחק אם המעגל כדיי לקבל תדרים שניתן לשמוע - אם אתה רוצה לעלות את התדר במעגל שבנית למשל X10, תחליף את הקבלים לקבלים קטנים X10 מהמקוריים

ואל תעלה ל 20 Hz (זה עדיין ממש גבולי) אלא ל 50-100 Hz לפחות

תלוי אם איזה מגברים אתה משתמש יכול להיות אכן שהרמקול מעמיס אותם יותר מידי. תנסה לחבר רמקולים של מחשב שיש להם מגבר פנימי או להוסיף במעגל שלך הגברה לפניי הרמקול

אני מבין ממך שכדי לדמוע אפקט של אזעקה אני צריך תדר שנשמע לאוזן האדם כמו 1KHZ ואז לסכום אותה עם תדר של 1HZ כדי לקבל את האפקט של עליה וירידה בשניה (של האזעקה).

ובנוסף לכך, לבצע זאת לפי שיטת FSK כלומר להנמיך את התדר ולהעלותו וזה מה שישמיע שיוריד לי את הקול ויגביר ויצור אופקט אזעקה.

אך יש לך מעגל חשמלי שיראה לי איך לבצע את שיטת FSK ע"י רכיבים אלק'?

פורסם

צריך לא לסכום אלא ליצור עלייה וירידה בתדר של ה 1 KHZ כלומר שהתדר עצמו "צף" בין 0.5 ו 1.5 KHZ (או כל 2 תדרים אחרים שבא לך שיהיו הגבול העליון והתחתון של הצליל ששומעים באזעקה)

ניתן ליצור מעגל כזה בכמה דרכים שונות, אחת מהן על ידיי 555 וטעינת הקבל שלו דרך מקור מתח משתנה במקום ישירות מה +VCC

פורסם
  • מחבר

אפשר סרטוט?

פורסם
  • מחבר

הקפצה!!

צריך לא לסכום אלא ליצור עלייה וירידה בתדר של ה 1 KHZ כלומר שהתדר עצמו "צף" בין 0.5 ו 1.5 KHZ (או כל 2 תדרים אחרים שבא לך שיהיו הגבול העליון והתחתון של הצליל ששומעים באזעקה)

ניתן ליצור מעגל כזה בכמה דרכים שונות, אחת מהן על ידיי 555 וטעינת הקבל שלו דרך מקור מתח משתנה במקום ישירות מה +VCC

אפשר שירטוט חשמלי איך ליצור עליה וירידה של התדר ע"י 2 תדרים?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי הרבה מעגלים עם 555 שבשרטוט מחובר רמקול עם 8 אום וזה פשוט לא פעל!!

אין לך מעגל חשמלי שיראה לי איך ליצור את הפעולה FSK כאשר כבר נתון לי 2 תדרים וללא טיימר 555?

פורסם

אתה עצלן, לכן אתה עובד יותר. המעגלים שנתתי מספיק פשוטים, אין שום סיבה שלא יפעלו. וד"א, גם המעגל הזה לא עובד לך כמו שאמרת...

פורסם

בתור התחלה תחיל ממעגל 1 שייתן צליל 1 קבוע אם 555

ולא רצוי לחבר רמקול של 8 ohm ליציאה של ה 555 ישירות = תשים שם איזה קבל לא גדול במיוחד כדיי שהוא יעביר רק את רכיב ה AC

פורסם
  • מחבר

ניסיתי , ועבד .

עכשיו אני צריך כמו שאמרתי בהתחלה , מעגל שישלב לי 2 תדרים יחד בשיטת FSK כמו שאתה אמרת!

פורסם

עכשו תנסה דבר כזה :

במעגל של ה 555 שבנית יש קבל בין כניסות 2-6 של ה 555 (שמחוברות ביחד) לאדמה

תנסה לקחת נגד של כמה K ולחבר אותו במקביל לקבל הזה - אמור להיות הבדל בצליל. תנסה גם נגדים שונים

עכשו תוסיף בטור לנגד הזה דיודה כך שהוא יוכל רק לפרוק את הקבל אבל לא לטעון אותו

עובד ?

עכשו תבנה 555 נוסף שעובד בתדר של פחות מ 1 Hz (כדיי לקבל אל העליה והירידה), וכזה שבו הנגדים יהיו קטנים יותר משמעותית / הקבל גדול יותר משמעותית מאלה של ה 555 שמייצר את הצליל

תחבר את הדיודה מהנגד שהוספת מקודם לכניסה 2 של ה 555 הזה ותבדוק מה קורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים