עבור לתוכן

שאלה| תופעה מוזרה באלקטרוניקה שאיי פעם נפגשתי איתה!

Featured Replies

פורסם

בניתי מתנד שמפיק גל ריבועי במוצאו!

המתנד לא פעל ולא הוציא גל ריבועי אך כאשר נגעתי באחד הנגדים הוא התחיל להוציא גל ריבועי וכאשר לא נגעתי הוא הפסיק!

חשוב לומר שאין כול חשש למגעים רופפים בדקתי שכל המגעים מחוברים היטב.

מישהו יודע מהי תופעה זו וממה היא נגרמת?

פורסם

על מה בניתי את המעגל? על מטריצה?

למטרות עם הזמן יש בעיות מגעים.

תלוי במעגל שלך, אני מניח שהמתנד שלך לא בתדר גבוה מאוד, אך במידה וכן לצורת החיבור יש חשיבות, לחוטים יש השראות הרי.

איזה מתנד בנית? תוסיף שרטוט.

האם הספק שלך יציב? במידה ואתה משתמש במעגל משולב כלשהו האם הוספת לו קבלי bypass?

איך אתה בודק האם המתנד עובד? יש לך סקופ?

פורסם
  • מחבר

בניתי על מטריצה.

יש לי ממיר מתח שהוא גם מייצב מ 12V ל 5V מסוג 7805CT חיברתי לו קבל מ 12V לאדמה ומה 5V לאדמה (שני הקבלים 100nF),

ככה שהמתח מיוצב!

התדר הוא נמוך כלומר אוזנינו וענינו של הבני אדם יכולות להבדיל בין ה '0' ל '1' בין אם זה ביפר או לד (בערך 7HZ).

אין צורך להוסיף תמונה מכיוון שזהו מתנד רגיל ע"י מגבר, כמה נגדים וקבל אחד (שיטען ויתפרק).

אני אישית השתמשתי במגבר מסוג LM324N.

פורסם

תמדוד שניה את התדר שהמעגל מוציא כאשר אתה נוגע בנגד... 50HZ ?

גם ממה שאני רואה מדובר במעגל דיי פשוט... נסה לבנות אותו שוב. אני הייתי חושש דווקא ממגעים, למרות הבדיקה.

פורסם

תבדוק שכל הקבלים/נגדים נמצאים במקום, לא הפכת את הכניסות +/- של המגבר וכו

ב 324 יש 4 מגברים. אתה משתמש אם כולם ? אם לא אז תחבר את הכניסות של האחרים "למשהוא" כדיי שיהיו במצב יציב ולא יהיו "תקועים" - למשל תחבר באחרים את הכניסות - ו + בכל אחד המהם ל vcc ואדמה בהתאמה

ואיך בנית את המעגל ? ניתן לבנות אותו בכמה צורות שונות - מתנד ווין (שמייצר סינוס) + משווה ל vref כלשהוא, או כמעגל שמייצר בעצמו גל ריבועי מהתחלה, ואוליי בדרכים אחרות

פורסם

אני מניח שהוא בנה relaxation oscillator ולא מתנד עם גשר ווין.

בנוגע למה שתואר פה בפוסט, אני נתקלתי כבר בדברים כאלה לא פעם - כל עוד מדובר על תדרים נמוכים כנראה שהבעיה היא במגעים לא ממש טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים