עבור לתוכן

המעבד מתחמם במאמץ עד 95 מעלות

Featured Replies

פורסם

אז ככה

כמו שקראתם בכותרת, בכל פעם שאני מפעיל משהו כבד (משחקים נניח) המעבד מתחמם במהרה עד לטמפ' של 95 מעלות. וזה אחרי שאני מפעיל את כל המאווררים דרך speedfan ל100% פעילות. גם הכרטיס מסך די חם, יכול להגיע ל80 מעלות, אבל זה בלי לגעת במאוורר שלו. אם אני אפעיל את המאוורר שלו גם על מאה אחוז, אז הטמפ' תרד ל59-64 ככה. אז הבעייה העיקרית שלי היא עם המעבד.

על המעבד יש מאוורר של SCYTHE או KATANA אני כבר לא זוכר. לא שמתי עליו משחה תרמית עדיין. הבנתי שמשחה תרמית יכולה להביא לשיפור של 5-10 מעלות, אז זה לא נראה לי פתרון ממש יעיל. מה גם שאני חושש מלהתעסק ברכיבים של המחשב.

זה נשמע לכם הגיוני שהמעבד שלי מתנהג ככה?

השאלה השנייה שלי היא אם כדאי לשים משחה תרמית בכל זאת? בשביל שיפור של 5 מעלות זה נראה לי מיותר, הטמפ' עדיין תהיה גבוהה מאד...

וגם, האם הטמפ' הגבוהה של המעבד שלי משפיע על הביצועים שלו תכלס?

• תגובות 40
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שכחת לציין את דגם המעבד .. איזה מחשב וכן הלאה ..

יש מעבדים שזאת טמפרטורת העבודה המקסימלית שלהם - משמע תקין .

ד"א אני נתקלתי באותה בעיה (בנייד) . מה שגרם לאי נוחות מסוימת ..

הגבלתי את המעבד ל 90% , עכשיו הטמפ המקסימלית שלו היא 85 ובדר"כ בזמן מאמץ 80 . (די ברור שיהיו אנשים שיתקיפו את אופן פעולה זה - אבל עבורי זה טוב ואני לא הרגשתי משהו חריג )

פורסם

משחה תרמית מביאה להפרש של 5-10 מעלות במנוחה.

במאמץ היא עושה את ההבדל העיקרי..

אני למשל לפני מריחת משחה בבדיקת מאמץ בOCCT שרדתי 30 שניות גג לפני שהיא הפסיקה (87 מעלות),

(וכמובן שכל המאווררים על 100%),

ואחרי מריחת משחה (כשכל המאווררים על אוטומטי) סיימתי בדיקת מאמץ של 15 דקות בלי לעבור את ה72..

קיצר, קנה משחה. (MX4 מומלצת, עלתה לי 25 ש"ח באייבורי.. (באתר רושם 30 אבל בסניף אמרו לי 25..))

פורסם
  • מחבר

צודק.

המעבד הוא i5 2500k.

כרטיס מסך - geforce 570 gtx

שאר הרכיבים לא נראים לי רלבנטים(?)

וגם, יש לכם איזה מדריך כלשהו למריחת המשחה? פעםראשונה שאני אעשה את זה, אני לא רוצה לדפוק כלום.

פורסם

שים קצת משחה במרכז והקירור כבר יעשה את השאר.

פורסם

יש לו וידאו חדש יותר שבו הוא מורח את המשחה עם הקירור עצמו..

אני עשיתי בשיטה הראשונה (הסרטון שהבאתי) כי זה נראה לי יותר נוח.

פורסם

עדיף לא למרוח ככה , בגלל שאתה יוצר בועות אוויר וגם זאת נראת שכבה עבה מדי.

ואתה לא צריך למרוח על כל המעבד.

נקודה קטנה על המעבד זה הכי טוב.

פורסם

לא יודע, אני מרחתי ככה והכל טוב :x

פורסם

אין כאלה הבדלים בטמפרטורה בין סוגי המריחות אולי כמה מעלות בודדות , לא משהו משמעותי.

ו MX-4 היא משחה שנמרחת בצורה מצויינת , הרבה יותר ממה שהוא שם בסירטון (זה סילבר אני חושב).

ולא משנה איך הוא ימרח את המשחה , לא יהיו בעיות , אלא אם כן הוא יתפרע ממש.

פורסם

לא ברור לי אם לא הייתה משחה או שלא מרחת שהתקנת את הקירור..

בכל מקרה תמרח משחה ותעדכן בנעשה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז קניתי את המשחה MX4 שהמליצו עליה פה.

כשהסרתי את ההיטסינק מהמעבד, הייתה על ההיטסינק מדבקה שמבעד למשחה התרמית הקודמת שנמרחה שם (אולי כשקניתי את המחשב ? ) יכולתי לראות שרשום עליה "Remove before installing". אז הסרתי אותה. ניקיתי עם אלכוהול את ההיטסינק ואת המעבד. כששמתי את המשחה על המעבד, לא ממש הצלחתי לפרוש אותה באחידות לאורך כל המעבד (לפחות לפי מה שנראה לי), אני גם די גרוע בקטעים ה"אומנותיים" האלה. כמה זה משנה?

בכל מקרה, חיברתי הכל מחדש והפעלתי את המחשב, ולפי עכשיו נראה שיש שיפור ניכר מאוד... עברתי את ה60 מעלות אולי כמה פעמים אבל בהחלט לא נגעתי ב95 מעלות כמו מקודם.

יכול להיות שהמדבקה הזאת שהסרתי הייתה מקור הבעיה?

ויש דגשים מיוחדים לגבי מריחת המשחה על הGPU גם? גם הוראות לא יזיקו, אפילו שGOOGLE יודע הכל.

פורסם

הוראות זהות למריחה על הGPU..

והמדבקה ללא ספק הפריעה ._.

אם אני לא טועה מתחת למדבקה צריכה להיות משחה תרמית :kopfpatsch:

פורסם

מי הרכיב לך את המחשב בלי להסיר את המדבקה?!

פורסם
  • מחבר

בחנות הרכיבו, איפשהו ליד עזריאלי בתל אביב...

טוב נו. את הלקח שלי אני למדתי. מהיום אני מרכיב מחשבים לבד.

פורסם

עכשיו הרגו אותי... לא להוריד את המדבקה.

איזה חנות זאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים