עבור לתוכן

מפרט מבוסס שני מעבדים/64 ביט, זקוק לעזרה

Featured Replies

פורסם

שלומות שלומות.

בגלל שהמיקנטוש יקר יותר מידי בארץ וגם התוכנות שאנחנו עובדים איתן יקרות גם ככה, אנחנו קונים מחשב חדש לאולפן.

אז מה צריך:

מערכת מבוססת שני מעבדים, או לחלופין 64 ביט, לא משנה אם זה אינטל או AMD למרות שאישית אני מעדיף אינטל.

לוח אם תואם עם בקר SATA ומקום ללפחות ארבע (ה?) חריצי זיכרון, DDR, 400 מגה הרץ (יש לי עכשיו סמסונג 400, 2G, אין כוונה להחליף אותו בקרוב)

צורב DVD, המהירות לא חשובה כל כך, אבל חשוב שיהיה אמין ושיתמוך ב- ו+ (אולי אם יהיה יקר מידי אני אקח את הLG הישן שלי עד שיהיה שוב כסף)

מארז נחמד, לא גדול מידי (יש לי היום מידי טאוור אני חושב, אין לי איפה להכניס יותר גדול)

ספק לא צריך (יש לי אחד יחסית חדש, דופק כמו סוס עבודה)

ומסך, 21 או 19 אינטש, אפשר גם 17. אבל שוב, שיהיה אמין ועם קצבי ריענון נורמליים (עם הMAG שלי אני על 85 מגה הרץ ב1024...מציק)

דבר אחרון ששכחתי...מה ההבדלים בין ה64 לבין ה64FX של AMD? לפי מה שהבנתי אי אפשר להשתמש בFX בלי זכרונות ECC, זה ב100 אחוז?

פורסם

AMD Opteron 242 (1.6 GHz) BOX CPU x2 4,010 ש"ח

Msi K8T Master2-FAR 1,466 ש"ח

Optorite DD0401 8/4/12//40/24/40 DVD±RW 969 ש"ח

Compucase Midi Tower CI-6A19 Black 329 ש"ח

Total: 6,774.

This system meets all of your criterions except the fact it doesn't include a monitor.

Though I am still not certain of the Opteron can work with Unregistered RAM.

As far as I can see an Intel alternative isn't possible since two Xeon 2.4 will cost 3000 nis but I couldn't find a single compatible board for less than 3000 nis.

As for your question, A64 FX series can not be used without ECC RAM, the main difference between them and the regular A64 is the support of Dual Channel DDR.

פורסם

בלמיר יש לוחות של Tyan ל-Dual Xeon.. הכי זול עולה 1845 ש"ח.

צורב דיוידי - יש X8 של NEC ב-KSP ב-850 ש"ח.

פורסם

It's possible to take two Xeon 2.4 ghz 533 mhz bus for around 3000 nis, with the Tyan board is all ends up about 500 nis cheaper than the Opteron based system.

One thing you should be aware of is the fact that both the Xeon and the Opteron do not utilize DDR at 400 mhz, the memory runs at 333 mhz with the Opteron and at 266 mhz with the Xeon.

The NEC burner is indeed a better choice.

I still think the Opteron system is a better choice.

פורסם

במידה והאופרטון נותן לי יותר רוחב פס זה יהיה יותר טוב.

איזה לוח אם יש לאופרטון או לXEON שתומך בSATA?

פורסם

The Opteron board I suggested has two SATA connectors.

The Tyan S2668ANR that costs 2000 nis in Lamir also has two SATA connectors.

The price difference between the Opteron board and Xeon board almost matches the price difference between the CPUs and the Opteron system is more advanced.

פורסם

הנה לך שלוש הצעות מחיר, שלושתן כוללות צורב NEC ND-2500A ומארז JNC 7230-RJA:

1. שני מעבדי: AMD Opteron 242 (1.6Ghz) 64bit ולוח אם: MSI K8T Master2-FAR - סה"כ 6600 ש"ח כולל מע"מ

2. שני מעבדי: INTEL Xeon 2.4Ghz 533Mhz FSB ולוח אם: ASUS PC-DL Deluxe - סה"כ 5250 ש"ח כולל מע"מ

3. מעבד אחד: AMD Opteron 144 (1.8Ghz) 64bit ולוח אם: Asus SK8V - סה"כ 4400 ש"ח כולל מע"מ

חשוב!

ההצעה הראשונה עם זוג מעבדי opteron לא יכולה לעבוד בלי זיכרונות ECC, ההצעות השנייה והשלישית יכולות לעבוד!

פורסם

הנה לך שלוש הצעות מחיר, שלושתן כוללות צורב NEC ND-2500A ומארז JNC 7230-RJA:

1. שני מעבדי: AMD Opteron 242 (1.6Ghz) 64bit ולוח אם: MSI K8T Master2-FAR - סה"כ 6600 ש"ח כולל מע"מ

2. שני מעבדי: INTEL Xeon 2.4Ghz 533Mhz FSB ולוח אם: ASUS PC-DL Deluxe - סה"כ 5250 ש"ח כולל מע"מ

3. מעבד אחד: AMD Opteron 144 (1.8Ghz) 64bit ולוח אם: Asus SK8V - סה"כ 4400 ש"ח כולל מע"מ

גם ההצעה השלישית צריכה זיכרונות עם ECC

בואו נעשה סדר הOpteron ו הAthlon64FX צריכים זיכרונות ECC

הAthlon64 לא צריך זיכרונות ECC

תמיכה בשני מעבדים ומעלה יש רק לOpteron

זאת אומרת שאם אתה רוצה שני מעבדים בAMD ו64BIT אתה חייב לקחת גם זיכרונות חדשים

או לקחת אינטל אבל זו ירידה בביצועים לעומת המחיר

פורסם

איך ה64 ביט (לא הFX) יסתדר לדעתכם?

כי להחליף את הזיכרון לא ממש יהיה הגיוני (2G זאת לא כמות שבאה בקלות) אולי בעתיד זה יקרה, אבל כרגע להחליף את הזכרונות בכלל לא יהיה הגיוני (אולי כשיצא הDDR2)

פורסם

צודק, בדקתי לא נכון.

האופטרון צריך ECC בכל מקרה.

פורסם

אני חושב שלמטרות שלך עדיף יהיה אם תיקח מעבד אינטל מסדרת הEE. כמות הקאש הגדולה יכולה לעזור מאוד כשזה נוגע לדברים כמו קידוד, עריכה, הקלטה וכו'.

אם אין לך תקציב לכזה מעבד אז עדיף שתיקח את הATHLON 64 (לא FX) ולוח תואם. יצא לך יחסית די זול מאשר ההצעות הקודמות.

פורסם

אל תשכח לבדוק אם התוכנות שלך בכלל עובדות ב64 ביט...

פורסם

מפרט עם Athlon 64 יכול להיות כזה.

צורב NEC ND-2500A ומארז JNC 7230-RJA.

מעבד AMD Athlon64 3200

לוח אם MSI K8T Neo-FSR.

סה"כ 3600 ש"ח כולל מע"מ.

ללוח אם ABIT KV8 Max3 (כולל firewire ויותר מתאים לOC) צריך להוסיף 240 ש"ח.

ד"א החיסרון ב Athlon64 אין 4 חריצי זיכרון והעיקר זה שזה לא Dual DDR.

פחות כסף, אבל פחות ביצועים.

אם אתה רוצה את ה EE של INTEL זה אולי האופציה היקרה ביותר. המעבד עולה לבד קרוב ל 6000 ש"ח.

פורסם

If you run applications that can utilize SMP systems you should go for the Xeon based systems.

If the tasks aren't SMP compatible then I reckon an A64 3000+ or 3200+ is the best option.

פורסם

נכון, הכל תלוי במה אתה הולך להריץ על המחשב הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים