עבור לתוכן

Sub מצויין מ"כלום"...

Featured Replies

פורסם

כמו שרובכם יודעים בישביל איכות סאונד טובה הרבה אנשים מוכנים לקנות סטים של 2 רמקולים + SUB במחירים מטורפים

וכמובן בנלווה לזה כרטיס קול 5.1 יקר עד טרוף. לפי דעתי זה דבר מאוד שטותי כשאפשר את הכסף הזה להשקיעה בדברים אחרים.

לפני כמה ימים הייתי אצל חבר שלנו ויש לו את הרמקולים של CREATIV הסוג הזה שכולם מדברים אליו בפורום (שכחתי את השם) יש לו 2 רמקולים + SUB הסאונד אצלו ממש פצצה והבאסים לא מהעולם הזה. עכשיו בגלל שיש את חופשת פסח החלטתי לעשות פרוייק קטן באלקטרוניקה ולהפוך את מערכת פיליפס שלי שמחובר למחשב (ושיש לציין שהיה די ישנה משנת 1997)

עלות הפרוייקט הייתה נמוכה למדי כ10 ש"ח. זה כלל 2 מגברי שמע LM386 קבלים נגדים וחוטים. עכשיו לעבודה:

למערכת המקורית שלי יש 2 רמקולים אז הלוותי מחבר שלי עוד אחד בשביל לבנות מערכת רמקולים דומה לשלו.

הביצועה: רמקול אחד מיועד לSUB 2 האחרים לצלילים בינוניים + עד לגבוהים. אחרי קצת עבודה ובניית מסנן מעביר נמוכים (צלילים נמוכים הרי כולנו יודעים שבאסים הם בצלילים נמוכים) המסנן חובר למגבר שמגביר נמוכים והינה לכם SUB.

2 האחרים חוברו למסנן שמעבירים תדרי ביניים וגבוהים. וכמובן למגבר מתאים. בהרצת "המערכץ" החדשה התוצאות היו מדהימות (כפי שהיה ניתן לצפות כי כבר בניתי אחד כזה במעבדה שלי בבית ספר). כמובן שעל רמת הבסיס היה אפשר לשלוט וגם על רמת הצלילים הגבוהים יכולתי כמעט להגיעה עם 2 הרמקולים לרמה של טוויטר.

טוב אז לסט הרמקולים של חבר שלי שהוא השקיעה בהם 400 שקל יש מה ללמוד לגבי איכות הסאונד

נ.ב

הבאסים ממש פצצה ועם משחק קטן של איקולזרים בוינאמפ אני יכול להקפיץ את כל הביניין עם "הבובים" שיוצאים מהSUB שלי :)

• תגובות 49
  • צפיות 5.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יפה........

אבל זה לא מתאים לאוברקלוקינג קירור ומודינג?

פורסם
  • מחבר

לא יודע אני לא רואה בזה מוד.

אבל אולי אפשר לקטלג את זה כמוד.

פורסם

פששש נחמד

איך עשית מסנן לצלילים הנמוכים ולצלילים הבינוניים והגבוהים?

פורסם
  • מחבר

זה ממש קל

לקחתי נגד קבל ויש לך מסנן

פורסם

אוקיי.......?!?!?!?!?

(לא הבנתי :-/)

פורסם

זה פשוט מאוד.

המערכת ה"משוכללת" שהוא בנה נקראת LPF - Low Pass Filter ומורכבת מנגד וקבל.

המערכת מסננת את התדרים הגבוהים ומאפשרת העברת תדרים נמוכים בלבד.

ע"י שינוי מיקום הקבל והנגד אפשר לקבל בנוסף HPF - High Pass Filter אשר תפקידו להעביר רק תדרים גבוהים בלבד.

את כל זה לומדים בכיתה י"ב באלקטרוניקה.

LM386? אני הייתי בוחר מגבר אחר איכותי יותר... אבל זה כבר תלוי בתקציב.

פורסם

אתה יכול להסביר בכמה מילים איך בדיוק בונים אחד?

פורסם

זה קצת מסובך להסביר אם אין לך רקע באלקטרוניקה, אבל אולי אני אוכל לעזור.

אם תתן לי את התדר הרצוי שאתה מעונין להעביר או שתגיד לי אילו תדרים אתה מעונין להעביר אולי אני אוכל לעזור.

אני אשרטט מאוחר יותר דיאגרמה של המעגל ואולי זה יוכל לעזור לך להבין .

פורסם

רגע, אתה הולך להגיד לי שאפשר לסנן צלילים עם מעגל RC רגיל?!

אתה רציני?

מגניב!

למה?

פורסם
  • מחבר

מה רע בLM386 הרוחב פס שלו יחסת טוב אני יודע שאפשר לקנות הרבה יותר איכותי אבל התוצאות שקיבלתי הם ממש מצויניות כל המערכות הסאונד של 2 רמקולים וSUB יכולות ללמוד משהו ממה שבניתי.

אפשר היה להשתמש בLM380 אבל נראה לי BW שלו יותר קטן.

חוץ מזה פשוט מצאתי יותר תצורות חיבור שנונות בישביל ה LM386 בינהם הגבר באסים חזק ביותר

כמובן שהקבל הביפולארי עלה מספיק אבל זה משתלם

פורסם

נגיד תדר של 35 או 40 הרץ ומטה (אם זה מספרים לא הגיונים אז תתנו משהו שנורמאלי לסאב בינוני.

פורסם

לא צלילים, תדרים.

וכן, מעגל RC טורי מסוגל לעשות את זה..

כמובן שישנו מעגל RL טורי גם, אבל זה כבר מסובך יותר.

בכל מקרה, אני עובד על שרטוט שאולי יעזור לכם להבין את עיקרון הפעולה.

פורסם

אני לא מבין כל כך בהגברה ובמערכות הגברה.. .

איפה התקליטן שלנו שיבוא לתת הרצאה קטנה בנושא הגברה ? ;D

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון אליי?

להגברה כולה צריך מגבר ההספק רגיל

וכן מעגל RC יכו לסנן תדרים ברמה גבוהה מאוד.

רק תזכרו אני לא צריך לסנן את כל הצליל

הצליל "יוצא" מסונן כבר בכרטיס קול מה שעשיתי זה רק "פירקתי" אותו לרכיבים שלו גביהה ונמוך ולכל אחד הגברתי וחברתי לרמקול

כמובן שבבאסים במגבר ההפסק עשיתי עוד מסנן מעביר תדרים נמוכים ושומעים באסים ממש טוב. (כמו שאורים כל בום בום).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים