עבור לתוכן

מפרט ב3500 -5000 שקל

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי?

3500-5000 גג. (עדיף שזה יהיה באיזור ה4000 אבל אם באמת צריך אז אפשר לחרוג..)

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

עדיף שזה יהיה באיזור ה4000 אבל אם באמת צריך אז אפשר לחרוג..

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מעל 5000 בשום מצב.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

גיימינג. שיריץ את כל המשחקים החדשים על ההגדרות הכי גבוהות, ושיחזיק ל3-4 שנים הקרובות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

כל המשחקים החדשים שיוצאים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

נידמה לי 17 אינץ אני לא סגור על זה

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כרגע אין.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

אין

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא מתוכנן.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני גר ברמת גן, ויש לי סניף ממש קרוב אליי של KSP. עכשיו הבנתי שהם לא הכי מומלצים..אם באמת אפשר לסמוך עליהם אז עדיף כבר מהם.

(אם יש הבדל משמעותי בינהם לחניות אחרות אז שיהיה מפרט מחנות אחרת, אני אסתדר.)

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, המחשב צריך להחזיק ל3-4 שנים הקרובות.

פורסם

למסך 17 שבמקרה הטוב ברזולוציה של 1680X1050 ממש אין טעם להשקיע בכלום מעבר לזה

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪956

קירור למעבד:

ZALMAN 7000V Al SI EDITION FAN CONTROL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪55

לוח אם:

MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪323

מארז:

באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪340

זיכרון:

Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333

כמות: 2 - מחיר: ₪116

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪438

כרטיס מסך:

GIGABYTE GEFORCE GTX660 OC 2GB RETAIL

כמות: 1 - מחיר: ₪1199

כונן אופטי:

LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪105

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3648

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3576 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/pmn2r73d

פורסם

הייתי משקיע יותר בספק הכוח בתקציב הזה, כלומר לכלול במפרט לפחות את ה-430W של Seasonic. כמו כן, מוטב לרכוש בשלב זה או אחר מסך FHD במטרה להגיע לניצול מלא של החומרה וכן להפיק הנאה מיטבית ממנה, מה שמונע כרגע המסך הנוכחי (17 אינץ' זה נמוך יתר על המידה).

פורסם

ספק ה430 של סיסוניק יקר ולא משתלם - במחירו אפשר לקחת גם ECO500 שעדיף.

בכל מקרה אין טעם להשקיע עוד בספק שמספק את אותו הדבר (הFSP גם נותן 30A או אולי טיפה יותר)

בשביל נצילות של עוד 4% במחשב חסכוני שאולי תחסוך כמה שקלים בשנה באמת שאין צורך להשקיע עוד איזה 100 ש''ח

פורסם

זה לא נכון. אם המחשב לא מתוכנן לעבור שדרוג משמעותי בנקודת זמן עתידית מסוימת (שהרי מערך SLI לא יתבצע בעקבות חוסר התמיכה של הלוח ובעקבות העובדה שכך ציין פותח הת'ארד) , ה-430W של Seasonic יהיה עדיף יותר - במיוחד לאור העובדה שהתקציב מאפשר זאת. אמנם הבאנדל עם הספק של FSP זול יותר, אך זה בהתאם לאיכותו ולרמת המארז (שכן, נמוכות בהשוואה לבאנדל של ה-SS 430W + SilverStone Redline). למען האמת, על אף שבאופן תיאורטי ה-FSP 400W אמור לספק כמות גבוהה יותר של זרם במסילות ה-12V, אני מטיל ספק רב שהוא אכן מסוגל להעביר כמות של 32A בפועל דרך המסילות הללו בהספק של 400W. זאת ועוד, הספק של SS מציג יעילות גבוהה יותר של 85% לעומת ה-FSP, שמתנודד לו בין 78% ל-80%. הספק של SS אמין יותר מבחינת מתן הביצועים, ניתן לבטוח בו שיספק את כל כמות ההספק המוצהרת עליו במינימום רעש ותנודות במתחים תחת טמפרטורה נמוכה. על הספק של FSP קשה להגיד את זה, טרם נתקלתי בביקורות כלפיו. ההספק המקסימלי האפשרי שיכול להפיק הספק הזה הוא 384W. האמת היא שאני נמנע מלרכוש או להמליץ על הספקים של FSP, בעיקר בגלל סדרת ה-Everest - הספקים בה בעלי תנודות מתחים לא קלות בכלל והם יחסית רועשים. לסיכומו של עניין, איני מתכוון לומר שה-FSP 400W הוא ספק רע - אדרבה, הוא טוב למערכות שתקציבן יחסית נמוך, אבל אין ספק שה-SS 430W משתלם יותר כשההפרש הכספי הוא נמוך וההבדל ביניהם גדול דיו.

אתה מוזמן לצפות בסיקור הבא:

http://www.overclock3d.net/reviews/power_supply/seasonic_s12ii_ss-430gb_430w_atx_psu/2

התשבוחות כאן אומרות הכל לפי דעתי.

פורסם

אתה מפספס את הנקודה.

כל ההרצאה הזאת ועל כלום.

ספק צריך להיות אמין ולהחזיק את המחשב. סיסוניק 430 הוא ספק טוב בעל נצילות ללא ספק, אבל למחשב כזה אין שום סיבה בעולם להשיקע עוד 100 שקל בספק שהייתרון היחיד שלו הוא הנצילות שהיא במקרה הכי הכי טוב גבוהה ב7% מהנצילות של הסיסוניק.

הFSP שקט, הFPS אמין וזה שהיללו ספק X בביקורת כלשהי אומר שהוא טוב ולא שהFSP גרוע.

להשקיע בספק שייתן את אותה כמות הזרם (ואפילו פחות) עוד מאה ש''ח זה ממש טמטום - אם כבר אז ללכת על הECO500 שעדיף ממנו בכל פרמטר.

ספק כוח הוא הרכיב היחידי במערכת שלא מורגש בכלל כל עוד הוא עובד כמו שצריך. אין הבדל למחשב הזה בין FSP400 לבין X560 שמגיע עם תקן פלטינום ועדיף בהרבה גם על ה430.

לפי תעריפי החשמל בישראל ה100 ש''ח הללו יחזירו את עצמם בעוד 3 שנים במקרה הטוב.

פורסם

הנקודה היא כפי שהיא, אתה בוחר לראות את הדברים אחרת. ומכל "הרצאה" אפשר ללמוד, והנה ההוכחה שלא קראת את כל מה שכתבתי:

זה שהיללו ספק X בביקורת כלשהי אומר שהוא טוב ולא שהFSP גרוע.

אני לא ציינתי דבר כזה בשום אופן או צורה, זו הייתה לא יותר מהדגמה לביקורת לגיטימית על ספק הכוח הזה ועל הדעות עליו. הטענה המרכזית שלי מראשיתה היא העובדה הפשוטה שבעבור 100 ש"ח נוספים, בהחלט כדאי לרכוש את ה-S12II-430 - שמציג יעילות ותמורה גבוהות יותר בעד הכסף המושקע בהשוואה ל-FSP 400W.

אם ה-FSP כה שקט כדבריך ומספק כמות גבוהה יותר של זרם, כיצד תוכל להוכיח זאת? הספקים של SS איכותיים יותר ברמה הזאת ביחס ל-FSP, והבעייתיות כאן היא שאין על ה-400W ביקורת ברמה טובה דיה שתוכל לשפוך אור על הדיון הזה - מהסיבה הזאת לאף אחד מאיתנו אין מושג כיצד הוא יעבוד לאורך זמן וכמה (ההנחה היא שבסדר גמור, אבל כנ"ל שה-430W של SS יהיה יעיל יותר כמובן).

אני מסכים איתך שכמות גבוהה יותר של פריימים ספק כוח לא יביא, אנחנו לא נרגיש בהבדל בפועל בין הספקים הללו בכל רגע נתון. יחד עם זאת, לספק כוח כן יש חשיבות מספיק גבוהה במערכת על מנת לא להתפשר - הרי אם לא, מדוע יש לנו מגוון רחב של ספקי כוח בעולם ולא מסתפקים רק במספר מצומצם יחסית? תחשוב שוב, זה לא עניין של מה בכך.

אם אתה מעדיף לחסוך את ה-100 ש"ח (שביחס לחריגה האפשרית של פותח הדיון זה ממש כלום), אתה למעשה חוסך כאן באיכות לא מבוטלת שלא לצורך... וחבל.

אני מכיר מספר אתרים שמדרגים את הספקים של FSP כבינוניים (לא מדובר כאן על סדרת ה-AURUM שדווקא טובה מאוד), בעוד שאת הספקים של SS מחשיבים מהשורה הראשונה. ובתמצות, אני הייתי לוקח את ה-FSP 400W רק אם התקציב לוחץ, ובמקרה שלנו - ממש לא (העלות של המפרט שהצגת עומדת על סך של 3.5K - דהיינו התקציב המינימלי למפרט אופציונלי). את ההחלטה הסופית נותיר לפותח הדיון, כי אני על איכות לא מתפשר כשיש תקציב ומעדיף שהקונה יהנה מהמיטב האפשרי, ובטח כשלא מדובר בספק כוח. המלצה היא דבר אינדבידואלי וזו שלי.

דרך אגב, את ה-SS ECO 500W אכן ניתן לכלול כחלק מהמפרט החדש מאחר שהוא טוב ומגיע עם מארז מעולה (אם כי הוא יקר יותר בעקבות המארז), אבל הדיון הוא לא עליו אלא על ההמלצה שלך.

פורסם

תפסיק עם הפוסטים המאוד ארוכים.

ה430 לא נותן תמורה טובה יותר מכיוון שהוא מספק את אותו הזרם ועולה יותר

ה430 לא עדיף בשכלול עלות ביצועים.

אל תשתמש ב20 מילים כש5 יספיקו.

אני רק קורא ברפרוף , זה לא פורום ספקי כוח וזה לא לכאן.

אני אומר FSP אתה אומר סיסוניק

שפותח הת'רד יחליט

נ.ב

מדרגים את הספקים של FSP כבינוניים ? מעניין מאוד למה - אין תקן 80+ והספק בעל יכולת PEAK נחותה.

ממש ממש לא רלוונטי לכאן.

אין שום טעם לקחת את הבאנדל של ה430 עם הרד ליין כשבעוד פחות מ50 ש''ח יש את המארז TMS שעדיף עליו בהרבה עם האקו 500

http://www.tms.co.il/product/11900

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים