עבור לתוכן

מפרט למחשב חיי...15-20 אלף

Featured Replies

פורסם

אז קראתי והבנתי שחייב לשלוח מפרט דרך הטופס ,אך את הטופס המדובר אני לא מוצא, אלא אם אתם מתכוונים שצריך לקרוא את הכללים ולהעתיק את הכותרות ולפעול על פי הם. אם כך העניין אז עשיתי אותו הדבר בסדר מופתי כפי שביקשתם.ואם זו לא הייתה הכוונה אשמח לקבל מכם הסבר כיצד לעשות זאת נכון.

כגרע זהו המפרט:

מפרט מחשב

שלום רב, ותודה רבה רבה על הנכונות לעזור. אני חייב לציין שהרבה יותר חשוב לי המידע לגבי השאלות שאני שואל מהחלקים הספציפים,הרי כשאתה מבין את המאפיינים קל לבחור מה המועדף עליך.

גר באזור מרכז תל אביב אבל בשביל המחשב הזה אסע גם עד קריית שמונה אם צריךJ

אז אני ממש צריך עזרה כי אחרי ימים של שוטטות ברחבי הרשת למעט מבולבל טיפה פחות עדיין לא השגתי שום החלטה ברורה לגבי שום חלק, לפני שאתחיל אני חייב לציין לטובה את הסדר שאתם דורשים שעושה את כל הרבה יותר נגיש ותורם!

אז אני אדם שחי את המחשב,מהיום שאני זוכר את עצמי. מחובר למחשב .

תקציב

:18000 חריגה עד 21000 בהתאם לבקשות שהשארתי ולהמלצות שאולי יצוצו לכם בזמן הרכבת המפרט בטווחי המחיר הללו.חרגיה נוספת אפשרית אך במקרה חריג וקיצוני לבד כיוון שאני לא מאמין שלשימושי סכום כזה לא יספיק.

רב תכליתי לשימושים כבדים

גיימיניג כבד(אחרי שנים של ניסיון קשה להתפשר על ביצועים) את שמות המשחקים מיותר לציין ניתן לומר שהמשחקים הכי "כבדים" שנמצאים בכל זמן נתון לרוב עוברים דרכי(למעט סימול טורי טיסה-למרות ששיחקתי מתישהו)

ערכיה ויצירה של אודיו- עבודה ברמות הכי מקצועיות תוכנות על כל גווניהם"CUBASE' אבלטון,פרו לוגיק ושלל תוכנות שניתן לצרך לכל אחת מן תוכנות האם הללו,וכאמור חיבור של לפחות שלושה מסכים במקביל(אני בטוח שאתם מכירים ת'עניין)

המחשב הוא מרכז שעות הפנאי שלי,הוא מחבור לכל דבר שאפשר בסלון (מדיהסנטר שכזה)

שימושים כללים שבטח כבר לא ישנו דבר כגון אינטרנט ,שמיעת מוזיקה,סרטים,OFFICE וכיו"ב.

אתחיל בכל חלק אם מה שאני מתלבט לגביו ולבסוף אשאל שאלה במידה ויש לי(יש לי)

מערכת הפעלה:כרגע לא יודע אם ארכוש חדשה. מהשבטוח שעל כל הרכיבים להיות מתאימים לווינדוס 8!!! ובוודאי שאשתמש ב64 ביט.

אשמח אם זה יחולק ל2 מפרטים אחד EXTREME והשני חזק מאוד אבל פחות.אבין גם אם תבחרו שלא,אני אשמח לקבל את הגבוה מבינהם במידה ואין אפשרות ל2 רמות מפרט.

מעבד: I7 3770K או I7 3820

(ה820 כאמור הוא סדרת S2011 הנחשבת ל"מקצועית" יותר. אך ממה שאני בדקתי כל המעבדים S2011 שמוצעים כרגע למכירה הינם SANDY BRIGDE ולא IVY BRIGDE כאמור טכנולוגיה חדישה יותר המאפשרת דברים שאינם קיימים בsandy 2 הבדלים מעניינים אותי במיוחד: תמיכה בthunderbolt והכרטיס הגרפי המוטמן ב3770K. במקרה הנ"ל הוא רק ייגרע(מחשב חזק בכלל חומרתו) אז זה טיעון בעד הs2011. ונניח שאתם אומרים שאכן ה20011 נכון יותר עבורי אבל כפי שהבנתי עדיין אין אותו בivy (אם בכלל השילוב אפשרי) אהיה חייב לחכות על מנת שאינטל תשווק חלק כזה? אוברקלוקינג: מעדיף לא להיכנס לזה לפחות לא בשנים הראשונות של המחשב,אך בהחלט הכל חייב להיות מותאם לכך. גם כאשר אעשה אני מניח שלאאגיע לרמות המקסימליות של הרכיבים כיוון שפתרונות הקירור כיום דורשים התעסקות רבה מדי(לפחות ממה שידוע לי-ברמות האקסטרים)-סדרת ה17 שונה מן ה15 רק ביכולות האוברקלוקינג שלהם? בהתאם לתשובה עלהs2011 אשקול ללכת על ה3930K. S2011 עם Z77 כברקיים או שכשיהיה 2011 איבי ברידג יהיה גם 2011 Z77?

לוח אם:או ASROCK OC FORMULA ASUS MAXIMUS v extreme

(כאמור במידה ואלך עם ציפט אחר אז רכיב מאותה הרמה בהתאם ). אובר קלוקינג ככל הנראה יידרש כי אני מעונין לעבוד עם כרטיסי זכרון 2400 לפחות ואין כרגע לוח שמתחיל שם(במידהוזה סיפור רציני ננחי דורש אקסרא פתרון קירור רציני אלך על 2133,אך בלאו הכי אשמח להסבר). THUNDERBOLT הטכנולוגיה כבר כאן?1 יש טעם להשקיע בתמיכה לטכנולוגיה בלוח אם היום, או שמלבדו שום דבר עדיין לא מוכן לזה? מחיר אגב בחול שונה בכמה מאות דולרים ובארץ יש יבואן יחיד שלוקח מחיר בהשוואה לASUS –פשוט כי הוא יכול.כל מידע יתקבל בברכה ניתן לחרוג מן התקציב ברכיב זה אם החלופה היא משהו יוצא מגדר הרגיל ותאום לצרכי. אם ישנו לוח אם אמאפשר את אותם הביצועים ופשוט מפחית בכמות הסלוטים לכרטיסי מסך אשמח לאחד כזה(יותר מ2 כרטיסי מסך לא נראה לי שאי פעם יחוברו, ללפחות לא למחשב הנ"ל)

זכרונות: G.SKILL 2X8 2400MHZ TRIDENT XEDITION CL-10-10-10-31 .QUAD OR DUAL CHANNEL Z77

לא תומך בקוואד-אז מה עדיף? 2X8 זה מומלץ או עדיף פאק של 4X4(לימיםן יהיה 32 GB והפאק 4X4 לא יאפשר זאת אלא אם אוותר על חלקים ממנו או על כולו)-הבדלי הביצועים גדולים? רמת הרכיב בסדרה הזו מספיקה או שמא עלי לחפש סדרה יוקרתית יותר?

כונן קשיח:

1XSSD 120GB 1SSDX240GB 1*4TB HITACHI 7200RPM 64MB

.

המטרה היא כונן SSD אחד לשם מערכת הפעלה של המחשב עם השימושים הכללים ושני SSD למערכת ההפעלה שעליה כל שיהיה מותקן קשור לעולם האדיאו(אפשרות לחיבור\החלפה מהירה בין 2 SSD חייב שיהיה במארז. וה4T כאמור לשלל המידע במחשב. שאלה שאשונה האם 4T וההשלכות מן הגודל יתבלטו בעזרת חלוקה למחיצות או ש2 כוננים נפרדים של 2T תמיד יתפקדו טוב יותר? כונני SSD טובים בביצועיהם מכוננים של 10000RPM? אם וכן מדובר בגודל מסוים(הרי מהירות גדלה עם הנפח בSSD). לגבי החברות השונות מה הכי מומלץ,מה הגודל עם הביצועים הכי משתלמים? האם ווינדוס 8 עשוי לא להספיק כונןה128GB? ידוע שהשבב(בקר הוא כל העניין) אם ההוא נהרס הכל הולך והמידע יחד איתו ולא ממש ניתן לשחזור(מה שלא ממש משנה לי אבל לא כזה קרירטי כי ככל הנראה הן ייועדו רק למערכת ההפעלה).נכון שאומרםים שלמעט מערכת ההפעלה הssd פחות מומלץ מכונן רגיל(אולי זה רק כי ההפרשים לא גבוהים וההבדלם במחיר כן)בהתאם לאלו איזו חברה(דגם וסדרה כדי). ובכוננים ה'שיחים SEGATE HITACHI WESTREN DIGITAL מה באמת ההבדלים בין אלו?ולגבי מהירות הכרטיס-עדיף שיהיה במהירות שהיא לא אוברקלוק בלוח אם כנתון התחלה?

כרטיס מסך: מבית (תצוגה ראשית מסך מחשב-תצוגה שניה על מסך מחשב שני ותצוגה שלישית על טלוויזיה)NVIDIA GTX 680.

מההעעניין עם המעבד של נבידיה לעומת אי אמ די הם כל כך הרבה יותר טובים שהמחיר כפול ואפילו הג'יגה בייט רק חצי ועדיין הם טובים יותר(אם להבין מהמחירים שאנים משלמים בעבורם). מה משפעת הגודל בכרטיס המסך, הרי ה Asus HD 7970 3GB GDDR5 DX11 לא יורד במהירות שעון מהכררטסים של ניבידיה ואף גדול מהם בתכולתו. . מבין כל הgtx 680 כולם זהים בנתונים אך האמ.אס.אי. TWIN FROZE עשה עלי את הרושם הטוב ביוץר. מה העניין עם הzotac4GB מי החברה הזו ואיך הם מוכרים גודל כפול שכולל בתוכו עוד משחקASSACIAN CREED 3 באותו המחיר. שמתי לב שהמהירות אצלם קטנה מעט,אך האם הגודל מפצה(אדע כשאבין מה אומר הגודל) ובדיוק להיפך PNY מי החברה הזו ובמה הם כה שונים שהם מרשים לעצמם למכור הכל בפי2?אוברקלוקינג לכרטיס מסך אני מניח מחייב פתרון קירור,אשמח לשמוע על כך בכללי, עלויות ומידת ההשקעה הנחוצה.

ספק כח: אין לי מושג כמה וואט מומלץ למחשב שכזה ורצוי שאוכל לתפקד איתו גם אם לימים אוסיף כ.מסך או אעבוד באוברקלוקינג של חלקים מסוימים. איזה חברה גם מבטיחה ביצועים טובםי וגם שפויה במחירים?יש מארזים שכוללים ספקים בהספקים מעלW 650'? ספק מודולרי –משפיע על ביצועים-יש לו מיוסים לעומת הפלוס הגדול של חסכון הכבלים שלא בשימוש? לכל חברה יש סדרותת איכות הן לשם חסיכה בחשמל נטו או שמא כשאומרים נניח עםךג פם'קר עצם הסדרה גם משפרת ביצועים(אילו ביצועים יש בכלל לספק מעבר לכיכולת לספק חשמל? איזהאיזה תכונות מומלצצות יש בספקים(מתגים למינהם אופציות ויסוט וכו?).אם אני משתמש בשתי ספקים שכל אחד מהם בחצי הכמות של האחדהגדול שאני צריך יש דרך לעבוד עם שניהם רק כששניהם נזקקים לשימוש ובזמן שאין צורך בהספק מעל ההספק של אחד מהם בלבד השני כבוי\ישן ובכך וסך חשמל ומאריך את חיי הרכיבים?

מארז+פתרונות קירור:אם יש משהו אחד שאחרי כל הבירורים אין לי מושג מה אני מחפש .חייב שיהיה בגודל המתאים לנוכח שאר חלקיו ואפשרויות שדרוג בעתיד,שקט ככל האפשר אך בעלת פתרונות הקירור(המובנים במארז למשל תעלות קירור או מארזים עם קירור מים לחלקים מסוימים או כל פתרון יעיל אחר)חייב כאמור גישה נוחה להחלפה בין 2 כונני הSSD. כקונספט במארז הגישה חייבת להיות נוחה לכל חלקיו (אם בשליפה של תאים שלמים החוצה אם במשהו פחות נוח,העיקר שיהיה נגיש,כולל גישה לפתרונות הניקוי-מאוורים נשלפים וכיו"ב).העיצוב והמשקל אין טעם לדון בהם כי הם עניין של טעם או משקל שאני לא סוחב.תקציב בחלק הנל לא מוגבל אך אשמח לקבל חלופות בכמה רמות מחיר(מינימום נניח 1000-מקסימום ראיתי גם ב3500 אלף-המחיר פה לא העניין אלא קרוב ככל שניתן למה שביקשתי.

קירור: ישנן כיום מערכות קירור מסוגים שונים מה המומלצת ביותר בהתייחס ל נוחות מרבית( פחות צורך להתעסק בה מלבד ההתקנה וביצועים מיטביים. מערכת כללית תכלול בתוכה גם פתרון למעבד? בפקירור למעבד נטו –קירור מים סדרת ההידרו של קורסהייר-H80 או עדיף h100? (התאמה לסוקט ולביצועים) או אנטכ קולהר 920 / zalman cnpsx12 cooler master v10 קירור במאוררים יגיעו לביצועים של אלו העובדים בקירור מים? NOCTUA , SCYTHE שתי חברות"חדשות" שמעתי עליהן במיוחד על נוקטואה הרבה דברים טובים.

ישנם מארזים שיככלו בתוכם מערכת קירור לכל חלקי המחשב(כוללת אך נפרדת). חייב להיות מארז מושם כזה לרמה הזו שיבוא עם ספק עוצמתי ביותר,מקום לעוד אחד,קירור כל כולו ,איטום טוטאלי נגד רעש ,מחשבה עיצובית ושימוש בפטנים כדי לייעל נוחות ועיצוב ברמת גימור של שווי שדבר כזה בטח יעלה:_)

כ.קול:חיצוני USB2 NATIV INSTRUMENT KOMPLETE 6 (לא יודע כמה אתם יכולים לעזור לי בזה-אבל ישנם כרטיסים USB 3? בהבנה של חומרה בכרטיס קול זה ישנה בכלל משהו? ישנם כרטיסים פנימים שיכולים להגיע לאכויות הביצוע של חיצונים?אם כן זה אומר שהמחיר שלהם הוא בערך פי שלושה מחיצוני באותה הרמה?

מסך:27"\24"\23" מסך לתצוגה הראשית משמע שיהיה הטוב ביותר לגיימינג(הרי

Samsung T27A950 3D LED 27'' 2ms 2xHDMI WideScreen Black + DVB-T + Active Glasses ייתן את האיכויות של Dell U2713HM UltraSharp With LED AH-IPS 27 Inch VGA DVI DP HDMI WideScreen וה3D של הסמסונג יהיה תוספסת נחמדה או שהאיכות תהיה ירודה ברמה וה3D מפצה רק במחיר?

Samsung S23A700D 3D LED 23'' 2ms DVI HDMI WideScreen Black + Active Glasses מול Dell U2412M UltraSharp With LED IPS 24'' DVI DP VGA WideScreen אותה שאלה ממקודם. ולגביAsus VE248H 24'' LED 2ms VGA DVI HDMI WideScreen Blac הוא יספק ביצועים באותה איכות של מסכי ה24 שהצעתי קודם? תקציב ף 24 אינץ עד 1800 27 אינץ עד 3700

שאר הפעולות הגרפיות שבשימוש אצלי מתגמדות לעומת משחקים) גודל 22 ומעלה-בהתאם לרזולוציות שיאפשר כרטיס המסך ושאר הדברים אם ישנם המשפיעים על כך.העיצוב לא ממש חשוב,רק ביצועים,חיבורים אפשרים, תכונות מעניינות .

מקלדת עכבר אלחוטיים:משהו להמליץ שעושה חסד עם המחיר שלו? לא מחפש מקלדות משוגעות לגיימינג אבל משהו שיהיה נוח לכתוב בו שעות(אחת מפעילותיי העיקריות) מקשים שקטים ומוארים-כפץורי פפונצקיות- עכבר לפחות בתוספת 2 לחצני צדדים(עמוד קודם והבא) כמובן בתדרים טובים ועוצמתים שלא יעשו בעיות. בגיימינג ברמות של שארהרכיבים מקלדת ועכבר אלחוטים הינם רלוונטים בכלל כהתקני קלט? mk 710 logitech?!

המון תודה אני בטוח שלא הרבה אנשים חופרים לכם ברמות שכאלו,ואין אסיר תודה ממני!

פורסם

למה לא כתבת בפונט עוד יותר קטן?, זה נראה ענק במיקרוסקופ שלי

נ.ב. ממה שהצלחתי להבין (תכתוב נורמאלי עם פסיקים\נקודות\ירידת שורה) נראה מפרט זוועה. כל מפרט מעל 7-8 אלף לא כולל תוספת ביצועים

פורסם

תערוך את ההודעה ותעשה:

Ctrl + A ואז תלחץ על הכפתור הזה:

unformat.gif

לגבי התקציב - ב20K אתה יכול לקנות 2.5-3 מחשבים היום שיחזיקו לך לכמה שנים טובות,

אז אין טעם להשקיע 20K.

פורסם

לא יודע למה כל כך הרבה כסף לזרוק ...אבל זה דוגמה למשהו כזה...

מעבד Processor Intel Quad Core i7 3770K- With Graphics LGA1155

לוח אם Mainboard Asus Asus Maximus V GENE

CRUCIAL SSD 128GB 2.5 SATA3 MARVELL

CRUCIAL SSD 256GB 2.5 SATA3 MARVELL

HDD Seagate 3.5" 3TB SATA3 Cache 64MB ST3000DM001

Memory Corsair DDR3 16Gb Kit (4G X4) CML16GX3M4A1866C9 CL9

Gigabyte Geforce GTX680 2GB GDDR5 256bit

Corsair Water Cooling H50

DVD-RW LG GH22NS70 x22

Case Define R4 USB3.0 Black Pearl

PSU Seasonic 850Watt Gold

DELL U2412M ULTRA Sharp IPS panel, USB HUB 2.0 PIVOT

Creative X-Fi Titanium PRO 7.1 PCI-E (Front panel included)

Logitech G700 Gaming Mouse

Logitech K350 Wave Cordless Keyboard

14300 ש"ח

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לאחד שרשם את המפרט-זה מאוד מתקרב למהשאני מחפש,אבל... בתחילת ההודעה רשום שיותר לחשוב לי מהחלקים הם השאלות שלי... אז שניה אני אגדיל את הפונט ותגיבו שוב:_)

פורסם
  • מחבר

החלקים הספציפים חשובים לי פחות.

כל מי שמוצא עצמו יכול לענות על אחת מבי ןהשאלות הרבות שיש שם, לגבי כל חלק וחלק, מוזמן פשוט להגיב!

תודה רבה!!!

פורסם

תענה על זה:

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא יודע למה כל כך הרבה כסף לזרוק ...אבל זה דוגמה למשהו כזה...

מעבד Processor Intel Quad Core i7 3770K- With Graphics LGA1155

לוח אם Mainboard Asus Asus Maximus V GENE

CRUCIAL SSD 128GB 2.5 SATA3 MARVELL

CRUCIAL SSD 256GB 2.5 SATA3 MARVELL

HDD Seagate 3.5" 3TB SATA3 Cache 64MB ST3000DM001

Memory Corsair DDR3 16Gb Kit (4G X4) CML16GX3M4A1866C9 CL9

Gigabyte Geforce GTX680 2GB GDDR5 256bit

Corsair Water Cooling H50

DVD-RW LG GH22NS70 x22

Case Define R4 USB3.0 Black Pearl

PSU Seasonic 850Watt Gold

DELL U2412M ULTRA Sharp IPS panel, USB HUB 2.0 PIVOT

Creative X-Fi Titanium PRO 7.1 PCI-E (Front panel included)

Logitech G700 Gaming Mouse

Logitech K350 Wave Cordless Keyboard

14300 ש"ח

מפרט לא משתלם בכלל.

אין סיבה להשקיע יותר מ-6000 (מקסימום 7000) ש"ח במפרט, מפרט טוב בונים משדרוגים, אין מחשב שיצליח במשך כל חייו יחזיק הכל על מקסימום.

פורסם

תסתדר את הפוסט שלך נורמאלי, מה זה כל הcolor size והאורך האינסופי הזה

זה לא שסתם משעמם לנו, פשוט יצאו לי העיניים לפני שאצליח לקרוא מה כתבת

נראה שבחרת חלקים יקרים ללא סיבה, למה לקחת לוח כזה יקר או זכרונות כאלו? למהירות הזכרון השפעה לא משמעותית על ביצועי המחשב.

מבחינת קירור- גם פה קירור מים זה כאב ראש מיותר, קירור אוויר ב200 וקצת ש"ח, ומקסימום להוסיף עוד מאוורר שקט למארז וזהו.

מבחינת מארזים, גם לא רואה טעם להוציא מעל 600-700 שקל על מארז.

ספק כוח- 620W יספיק מעל ומעבר. למודולריות אין קשר לביצועים

זכרון- יש לך מה לעשות עם יותר מ8 ג'יגה זכרון?

כרטיס קול- למה אתה צריך חיצוני? איזה רמקולים? מיותר.

מעבד- אין טעם להשקיע מעבר ל3770.

בקיצור- נראה כי בחרת חלקים יקרים סתם, כמו שאמרו ואמרתי, מעל 7-8 אלף אין תוספת ביצועים במפרטים, עדיף לשדרג כל כמה שנים וזהו.

תמלא את השאלון בצורה מסודרת (ותסדר איכשהו את השאלות שלך שיהיה קריא) וירכיבו לך מפרט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים