עבור לתוכן

עזרה בהרכבת / שדרוג מפרט קיים (5-6K) לעבודת פיתוח מאסיבית + משחקים :)

Featured Replies

פורסם

שלום לאנשי פורום מפרטים,

אני חדש פה ומחפש עזרה בשיפור של מפרט קיים שניסיתי להרכיב לעבודות פיתוח רציניות שאני עושה (מה שמסביר את כמות ההזכרון הגדולה) אך גם ישמשו אותי למשחקים (אין מה לעשות - אני מכור, מה שיסביר את הדרישה לכרטיס מסך נורמלי).

תקרת התקציב שלי היא בין 5-6 אלף, זה קצת גמיש כי אני מוכן להשקיע איפה שצריך.

העזרה שאני מחפש היא בעיקר הערות כלליות על המפרט עצמו (עבר זמן מאז שבניתי מפרט ואני לא כל-כך מעודכן) וגם עזרה בבחירת כרטיס מסך שיתאים לצרכים שלי.

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

קירור מעבד:

Scythe NINJA 3

לוח אם:

Gigabyte GA-Z77-DS3H (לא נעול עליו פשוט היה נראה לי מתאים)

ספק כח:

Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail (מקווה שזה מספיק)

זכרונות:

Corsair 16Gb Kit (4G X4) CMX16GX3M4A1600C9 CL9

כמו שאתם שמים לב חסרים פה כרטיס מסך ומארז (ציוד הקפי לא מעניין אותי כי יש לי הכל).

בכרטיס מסך לא ידעתי איזה לבחור כי אני לא כל-כך בטוח אילו כרטיסים רצים היום בשוק, אני משחק כרגע משחקים לא כל-כך כבדים כמו Borderlands 2 ו Guild wars 2 אבל אני חולה משחקים ומתכנן לשחק ברוב המשחקים שיצאו בשנה הקרובה לכן זה צריך להיות משהו עדכני.

גם בקשר למארז לא הייתי בטוח, רעש זה לא משהו שמפריע לי למרות שיהיה נחמד אם המארז יחסום את הרעש של המאווררים שבתוכו אבל מה שכן חשוב זה הקירור, החדר שלי חם מטבעו ובמארז הנוכחי יש לי 5 מאווררים, אני מחפש משהו בעוצמה זהה.

USB 3 לא כל-כך מעניין אותי לכן אני לא מחפש את זה בלוח אם, כמו כן כרטיס קול לא הכרחי כי יש לי אחד חיצוני.

כמו כן נראה לי חשוב לציין שאני לא מחפש לעשות OC, זה למה גם לא הלכתי על ה 3770K.

אני ממש מודה לכם על כל עזרה שתוכלו לספק לי, אני לא נעול פה על שום חלק לכן אם יש הצעות לתחלופה אני אשמח לשמוע, מקווה שלא החסרתי שום פרט.

פורסם

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1548

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

MSI ZH77A-G41 for 1155 Sata3/USB3.0

כמות: 1 - מחיר: ₪463

מארז:

FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪600

זיכרון:

Kingston Kit (4Gx2) Hyper-X XMP (extreme memory profile) RED

כמות: 2 - מחיר: ₪266

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 1TB, 3.5", SATA3, Barracuda 7200.14

כמות: 1 - מחיר: ₪453

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כרטיס מסך:

Sapphire 7950 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1675

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6039

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5919 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/bz4ytdmn

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! המפרט נראה לי מצוין, אבל דרך קטן ששכחתי לציין וחסר פה, אני מוסיף כרטיס Firewire ייעודי שיש ברשותי (חובה ואין אפשרות לוותר עליו) לפי ההבנה שלי של המעבד ולוח האם ברגע שאני אוסיף אותו גם הוא וגם הכרטיס מסך ירוצו על x8 כל אחד במקום x16 רק לכרטיס מסך. השאלה שלי בעצם היא כמה זה באמת ישפיע על הכרטיס מסך? ואם ההשפעה היא גדולה אז אולי יש דרך לחבר את הכרטיס Firewire על משהו חוץ מPCI-E?

פורסם

רק חריץ אחד מחובר לאפיק הPCIE שעל המעבד - החריץ שבו מורכב כרטיס המסך.

חוץ מזה חריץ הPCIE X16 השני (יכול לספק רק מהירות של X4) ושאר חריצה הPCIEX1 יושבים על הצ'יפסט והכרטיס עדיין יקבל את הX16 שלו.

בכל מקרה אין הבדל ביצועים בשום כרטיס היום בין 3.0 X8 ל3.0 X16

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה. בקשר להערה הראשונה שלך, איפה דבר כזה רשום? ניתן פשוט להניח שהחריץ המהיר מבינהם מחווט כבר למעבד בברירת מחדל או שזה משהו שאני צריך להגדיר?

פשוט כשקראתי את המידע על המעבד באתר של אינטל נתקלתי בזה:

PCI Express Configurations 1x16, 2x8, 1x8 & 2x4

עקב חוסר ההכרה שלי עם הדרך שבה מחוברים אפיקי הPCI-E לאפיק שעל המעבד ישר הנחתי שמדובר על כל הקונפיגורציה של כל החריצים.

גם ניסיתי לקרוא קצת ובמקור כמו זה http://www.enthusiastpc.net/articles/00003/2.aspx רשום שם:

It's important to take note of how this was written down: if slot 2 is populated, both slots operate with 8 lanes.

האם תוכל להאיר את עיני בנושא? אני אשמח ואודה לך מאוד אם תוכל

פורסם

זה הולך לפי הלוח והחריץ העליון ורק הוא מחובר לX16 שעל המעבד - אתה לא יכול לשנות את זה גם אם תרצה.

פורסם

כשיש לך למשל שני חריצי PCI-E 2.0 X16 אז בלוחות זולים הבקר יכול לתת X8 לכל אחד או X16 לאחד מהם.

כאן יש לך חריץ PCI-E 3.0 X16 וחריץ בגרסה 2.0 בנפרד, אין קשר ביניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים