עבור לתוכן

איזו גרסת Office מתאימה למחשב נייד ישן (שלא תעמיס עליו יותר מדי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

בעקבות ריענון התוכנה במחשבי החברה, החלפתי במחשבי Compaq Armada 300 את ערכת Office מ-Office 97 ל-Office 2003.

באותו רענון הוחלפה גם מערכת ההפעלה מ-Windows NT4 ל-Windows XP Home Edition (כמובן שהחלפת מערכת ההפעלה, נעשתה לפני החלפת ערכת ה-Office).

נראה, שהמחשבים הסתדרו מצוין עם Windows XP ולא הורגשה איטיות ב-Windows, בגלישה באינטרנט או ביישומים מיוחדים בהם החברה משתמשת.

אבל, כאשר משתמשים ב-Word 2003 כל המחשבים הללו, נהיים איטיים להחריד!

שמתי לב שה-CPU Usage בזמן הקלדה רגילה נע בין 60 ל-100 אחוז (ככל שהמסמך ארוך יותר כך ה-CPU Usage גבוה יותר בזמן הקלדה פשוטה בקצב סביר). הדבר מאוד מאט את המחשב, וגם גורם לו להתחמם מאוד (דבר שלא קרה עם Word 97 ו-Windows NT4).

המסקנה היא כנראה, ש-Word 2003 גוזל משאבי עיבוד רבים בשביל מחשבים מיושנים, ולכן עדיף (כנראה) לעבוד עם גרסה ישנה יותר של Office (שמתי לב שעל מחשב שולחני חדיש, Word 2003 לא דורש יותר מ-4% ממשאבי המעבד בזמן ההקלדה).

לכן שאלתי היא: איזו גרסה של Office תעבוד הכי טוב על המחשבים הללו בלי להעמיס עליהם יותר מדי (האם Office XP או Office 2000 יהיו מתאימים)?

המפרט של המחשבים הוא (כולם עם מפרט זהה):

מעבד: Pentium 3-M 600Mhz

זיכרון: 128MB

כונן קשיח: Toshiba 13GB

כרטיס מסך: Trident CyberBlade 1i

בהמון תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

http://www.openoffice.org/

חינמי.

אופן סורס.

מהיר יותר.

לא micro$oft.

דווקא ניסיתי את OpenOffice 1.1 RC5 (בעברית) על אחד המחשבים הללו (וגם אני מכיר את OpenOffice הרבה זמן מלינוקס), אבל זה לא מתאים לצרכי החברה, בגלל:

1. לא יצאה עדיין גרסה סופית, זו עדיין Release Candidate (יש מספר באגים ממש בולטים (הם קיימים רק בגרסה העברית), שאני מתפלא שעדיין לא טיפלו בהם, למרות שהם מדווחים ב-BugZilla).

2. ההמרה ל-doc (ב-Writer) רחוקה מלהיות מושלמת. דבר זה מאוד חשוב, בגלל שבעבודה בחברה, מועברים קבצים בין מחשבים שונים וחשוב שהם יראו אותו דבר (ישמרו על ה-Layout) בכל מחשב.

3. תוכנת המצגות, Impress, מרשימה הרבה פחות מ-PowerPoint וגם דורשת יותר עבודה בהכנת מצגת מאשר PowerPoint.

4. אין מקבילה ל-Outlook ומכיוון שהמחשבים עובדים על Windows אי אפשר להשתמש בתחליפים (כמו Evolution ללינוקס).

פורסם

באגים בעברית בקושי ראיתי...

ובקשר לאואטלוק, אל תצחיק אותי, יש לו תחליפים בכל מקום!

http://mozilla.org/products/thunderbird/

אני משתמש בו ללא בעיות מיוחדות.

פורסם

קודם כל, microsoft word XP זה microsoft word 2002 ולא 2003.

אני מציע שתחזור ל-97.

אם XP כבד, אני מתאר לעצמי שגם 2000 יהיה כבד.

פורסם

לפי דעתי תנסה קודם את אופיס 2000, ורק אם זה לא יתאים תעבור כברירה אחרונה ל office 97 שבטוח יתאים...

Office xp זה 2001.

וד"א יצא אופיס 2003, די יפה עם דברים חדשים. אני לא ממש בטוח אם הוא שווה שידרוג מ XP אבל הוא נחמד...

פורסם

XP=2002

אם הוא נעשה איטי בזמן ההקלדה אולי זו בודק השגיאות האוטומטי, בטח אפשר לנטרל אותו איפשהו.

פורסם
  • מחבר

אני אמרתי ש-Word 2003 הוא Word XP?? אני לא מצאתי בהודעה שלי שאמרתי כזה דבר.

מה שהותקן על המחשבים היא Office 2003 (שהוצגה לפני כ-3 חודשים), שזו גרסה חדשה יותר מ-Office XP.

ובקשר לאואטלוק, אל תצחיק אותי, יש לו תחליפים בכל מקום!

http://mozilla.org/products/thunderbird/

אני משתמש בו ללא בעיות מיוחדות.

האם Thunderbird יכול לתאם לוחות זמנים כמו Outlook?

אם הוא נעשה איטי בזמן ההקלדה אולי זו בודק השגיאות האוטומטי, בטח אפשר לנטרל אותו איפשהו.

אתה צודק. ביטול מתקן השגיאות האוטומטי הוריד את ה-CPU Usage ל-11 עד 16 אחוזים.

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים