עבור לתוכן

CPU USAGE גבוהה זה תלוי בזיכרון ?

Featured Replies

פורסם

שלום! לקחתי מחשב ישן פנטיום 4. שמתי לו ווינדוס XP.\

כשאני מנסה לראות סרטים באינטרנט או עושה פעולות למיניהם המחשב עובד לעט, בדקתי וה CPU USAGE על 100%.

במחשב יש 768 RAM של DDR1.

אם אני ישים יותר זכרון RAM האם זה ישפר את הביצועים והמחשב יפסיק להתקע בזמן צפייה בסרטים באינטרנט או פעולות למיניהם ?

תודה רבה !

פורסם

ישומי JAVA וסרטוני FLASH בדפדפן יכולים לאכול מעבד P4.

הוספת זיכרון יעזור להפחית פעילות כונן מיותרת, אבל לא תפתור את עניין השימוש במעבד.

יש לך שני אפשרויות.

או שתזרוק את המחשב.

או שתחפש דרכים להקטין את צריכת המשאבים בדפדפן בתקווה שזה יספיק.

פורסם

הרבה page fault יכולים לגרום לשימוש יותר גדול בCPU, אבל אם זה המצב אתה בכ"מ צריך לשפר את שניהם \=

פורסם

זה לא חדש שמעבדי פנטיום 4 בשימוש באינטרנט משתמשים ב90% וגם 100% ההצעה שלי

קודם כל תבדוק את התדר של המעבד מעבד בעל תדר גבוה יותר יכול לתת לך יותר ביצועים.

במקרה יש לי מעבדי פנטיום 4 יד שניה.

פורסם

פעם הבאה שאתה חווה שהמחשב שלך נתקע -

תבדוק מה מצב זיכרון ה-RAM הפנוי Physical Memory/Available בתוך Task Manager.

אני מאמין שהמצב בסדר אצלך, אבל תוודא שאתה לא מתנדנד שם בחוסר זיכרון. (מצב Thrashing, כפי שתואר המלווה בריבוי Page Faults)

זה יענה לך על שאלת חוסר הזיכרון - כן או לא.

לגבי תפוסת המעבד, כשאתה רואה שהמעבד בעומס - תבדוק מה התהליכים שצורכים את זמן המעבד (באותו ה-Task Manager).

(מיין את התהליכים לפי סדר תפוסת מעבד)

ייתכן מאוד שלצד הדפדפן תגלה שיש עוד תהליכים שצורכים לך משאבים.

דוגמה שחוויתי עצמי בשבוע שעבר אצל מכר (מעבד סלרון 1200) - זה שתהליך רקע של האנטי וירוס Symantec פשוט השתלט על מעט המשאבים שהיו גם כך. ואז הפתרון זה לעבור לתוכנות קצת פחות תובעניות במשאבים.

מועמדים אחרים - זה malwares למיניהן, שהתיישבו לך במערכת.

בכל אופן - בחינת התהליכים תעזור לך להבין קצת יותר טוב מי אחראי להעמסת המעבד.

לגבי ההצעה שנשמעה פה לשידרוג למעבד פנטיום 4 חזק יותר - לא ממליץ לך להתעסק עם החלפת מעבד. אם להשקיע (מאמץ וכסף) - אז להחלפת המערכת כולה. (אלא אם כן יצא לך כבר להתקין מעבד בעבר, כולל מריחת תרמי ואתה אוהב הרפתקאות בכללי)

פורסם

האמת שאני לא כל כך זוכר איך לעשות בXP אבל התחל הפעלה תרשום שם msconfig תסיר שם את הV

מתוכניות שעולות עם ווינדוס זה יקל על המערכת.

פורסם
  • מחבר

אין שום תוכניות ברקט כבר בדקתי את זה עדו לפני שכתבתי את ההודעה בפורום. שאלתי אנשים אמרו שזה כנראה בגלל שיש קצת זכרון במחשב מתחת ל 1 ג'יגה ועוד של DDR1. אני זוכר מזמן שהייתי יושב על המשחב הזה לא היו את הבעיות האלה, אבל מאז הוצאתי לו את הזכרון החלפתי לו, ואני לא זוכר כמה זכרון היה לו כשהוא בא מהחנות. לכן רציתי לדעת אם אני יעלה לו את הזכרון לדוגמא לא 1.5 או 2 ג'יגה זה יעזור ? כי נראה לי כל העבודה האיטית של הסרטונים באינטרנט זה די קשור לזכרון לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים