עבור לתוכן

SmartFan Vs Enermax 80mm

Featured Replies

פורסם

ENERMAX UC-8FAB 80x25 Ball Bearing fan clear fan

מה עדיף?

התפקיד שלו זה להכניס אוויר מקדימה

(הפאנל הקדמי מפריע מאודדדד לכניסת אוויר, אז צריך מאורר שיתגבר על המגבלה ויכניס אוויר בכמות טובה)

מבחינת רעש

ומבחינת ביצועים!!

תודה.

פורסם

אם החור הקדמי שלך מפריע לכניסת האוויר, זה לא משנה איזה מאוורר תשים

אם זה יהיה וונטק טורנדו, או כל מאוורר אחר, זה לא משנה, זה לא יגדיל לך את כמות כניסת האוויר,

רק יהיה לך רעש גדול יותר!

אני מציע לך לתחוך עם דיסק או משהו שיהיה לך עיגול אחד גדול בקוטר של המאוורר, כך לא יהיו רעשים

ותיכנס כמות מקסימלת של אוויר.. ::)

פורסם
  • מחבר

אם החור הקדמי שלך מפריע לכניסת האוויר, זה לא משנה איזה מאוורר תשים

אם זה יהיה וונטק טורנדו, או כל מאוורר אחר, זה לא משנה, זה לא יגדיל לך את כמות כניסת האוויר,

רק יהיה לך רעש גדול יותר!

אני מציע לך לתחוך עם דיסק או משהו שיהיה לך עיגול אחד גדול בקוטר של המאוורר, כך לא יהיו רעשים

ותיכנס כמות מקסימלת של אוויר.. ::)

צודק, גם אם אני ישים ג'נרי וגם אם אני ישים סמארט פאן, אותה כמות של אוויר זה יכניס

נכון..........

אשמח לקבל תגובות ממישהו יותר רציני

תודה.

פורסם

פה פתאום... ככל שהמאוורר יהיה חזק יותר הוא ידחוף אוויק ביותר לחץ ויותר מהר.. מכך יעבור יותר אוויר ויותר במהירות.

פורסם
  • מחבר

אני יודע אחי (nas) שמתי שם לכמה דקות סמארט פאן שהיה מחובר בגג

וכמובן שאני שם אותו על המינימום או על המקסימום מרגישים את ההבדלים

וגם מלמטה ומהפאנל אני מרגיש שאיבה יותר חזקה..

בכל מקרה החלטתי ללכת על הסמארט כמו שאני רגיל, הוא לא מפריע לי אני אוהב את הסמארטונים שלי.. :}

פורסם

ככל שהמאוורר יהיה יותר חזק....רוב הפעמים גם יותר רועש...

ואם אין לך חורים לשאיבת אוויר כמו שצריך, אז המאוורר יעשה רעש של יניקת אוויר...כמו שואב אבק...

אז תחשוב מה זה לשים סמארט פאן 2 על המקסימום שגם ככה הוא די רועש במהירות המקסימלית, על פתחי איוורור קטנים מדי, הוא ישאב את האוויר אבל ברעש מרגיז וחזק. (אני מדבר מנסיון, גם לי זה קרה בפאנל הקדמי אז הורדתי את הגריל של המארז ושמתי גריל שנותן למאוורר לשאוב אוויר כמו שצריך ולא לינוק את האוויר ברעש מחריד..) :P

פורסם
  • מחבר

אנדע אבל אני לא מתכוון לשים אותו על מקסימום

אם ראית איך הפאנל של סיבדה בנוי

החלק של הפאנל בערך 2 וחצי -3 סנטימטר מהמאורר

ורוב מה שעוצר אותו זה הגריל הנוראי

אז הורדתי את הגריל...

סך הכל הפלסטיק של הפאנל לא צמוד לגמרי לשילדה של המארז אז זה לא כזה רע..

בכל מקרה לעשות חור באיזור המאורר אי אפשר כי הפס עם הכפתורים והלדים שם..

פורסם

גם לי יש מארז של סימבדה ומה שהתכוונתי שצריך לעשות הוא רק להוציא את הגריל...כל השאר בסדר...

פורסם
  • מחבר

הם עשו גריל על הפנים גם מקדימה וגם מאחורה

זמן קצר אחרי שהגיע המארז וראיתי עד כמה שזה חוסם את האוויר, הורדתי אותם

מה אתה אומר, אולי כדאי להגדיל את החריץ למטה שיהיה מקום ליותר אוויר להכניס בפאנל

או שלא צריך?!

פורסם

צודק, גם אם אני ישים ג'נרי וגם אם אני ישים סמארט פאן, אותה כמות של אוויר זה יכניס

נכון..........

אשמח לקבל תגובות ממישהו יותר רציני

תודה.

רגע, אדוני היקר, אתה רוצה להגיד לי שמה שאמרתי לא נכון?

אתה רוצה להתווכח עם עובדות?

יש לך פתחי אוויר קטנים!, נכון?

עכשיו בא ותעשה ניסוי.., תכניס מאוורר ג'נרי עם דחיפת אוויר של 30CFM, בבקשה.., אני מחכה..,

חיברת?

בדקת כמה אוויר הוא מוציא, וכמה רעש הוא עושה?

בא נניח שאת כמות הרעש שהוא עשה נגדיר כ30 דציבל.., שזה די רעשני יחסית לג'נרי..,

בא נחשב למה, לחץ שאיבת האוויר שיש לך מקדימה גורמת לשריקות / רעש של שואב אבק,

רעש של שאיבה של ריק ( כמובן לא מדויק להגיד ריק, כי ריק זה ממש ממש ווקום מוחלט ),

לכן כמות האוויר שאותו ג'נרי יצליח להוציא היא כ10CFM לא נראה לי יותר.

עכשיו פרק את המאוורר הג'נרי, חבר מאוורר SF2, הדלק אותו על המקסימום, בא נראה

במקסימום של סמארט הוא מגיע ל70 ומשהו CFM נכון? על רעש של 40 ומשהו דציבל או יותר, נכון?

עכשיו אותו סמארט פאן ששואב אוויר מאותם חורים שלא חשופים לאוויר הפתוח, יעשה לך רעש של כ60 דיצבל,

לעומת זאת ידחוף במקסימום 10 CFM יותר מהג'נרי, מקסימום!!

עכשיו תגיד לי מה עדיף לך.. 20CFM עם 60 דיצבל על הראש, או 10 CFM עם 40 דיצבל על הראש,

בעקרון שניהם לא שווים, לכן הפתרון הוא לנסר / לחתוך / לשבור / או כל דבר שתמצא לנכון כדי לחשוף את פתחי האוויר

(שמהם המאוורר שואב) לאוויר הפתוח.

כמובן שנתתי פה השארות, הנתנונים לא מדוייקים בכלל, אין פה שום ביצוע של חישוב, אבל זה כדי להמחיש לך על מה מדובר,

לא משנה איזה מאוורר תתקע, כמות הCFM לא תשתנה בצורה דרסטית, אם אתה רוצה שכמות האוויר תיהיה מקסימלית

ועוצמת הרעש תיהיה סבירה / נורמלית, אתה צריך לתת למאוורר מקום חשוף לשאוב אוויר..,

אתה רוצה להמשיך להתווכח על זה? ::)

פורסם

הם עשו גריל על הפנים גם מקדימה וגם מאחורה

זמן קצר אחרי שהגיע המארז וראיתי עד כמה שזה חוסם את האוויר, הורדתי אותם

מה אתה אומר, אולי כדאי להגדיל את החריץ למטה שיהיה מקום ליותר אוויר להכניס בפאנל

או שלא צריך?!

זה לא הכרחי...אבל אם יש לך מארז כמו שלי עם חיבורי USB ורמקולים מקדימה, אז תוציא אותם כי זה ממש מפריע לאוויר להיכנס...

פורסם
  • מחבר

סליחה סופר גוהן אני יקרא את הסיפור רק מחר, אני פשוט עייף ואין לי ראש לקרוא את כל זה..

עידו הוצאתי את הקופסא של החיבורים לUSB ואוזניות

ואני יודע שבלי המכסה נכנס אוויר כמו גדול

אבל זה פשוט לא נראה טוב בלי המכסה..

פורסם
  • מחבר

אוקי אז הגיע ההזמנה (וסליחה על ההקפצה ההודעה פשוט הדרדרה אחורה..)

סופר גוהן

השארתי את הכל כמו שהיה

כל המאוררים במקום, כל העוצמות כמו שהיו

החלפתי את הג'נרי שמכניס אוויר במאורר SPIRE לא היו הבדלי טמפרטורות, מקסימום מעלה אחת פחות

לפי התיאוריה של גוהן, לא משנה כמה המאורר יהיה חזק הוא לא יכניס יותר אוויר ולא ישפיע על הטמפרטורות, רק יצור יותר רעש

חיברתי במקום ה SPIRE מאורר סמארט פאן של TT שמתי אותו על קצת פחות מחצי המהירות, שלא יהיה רעש גבוה מידי

והופה פתאום אני מרגיש רוח אדירה נכנסת למארז, לאומת המאורר SPIRE שכדרך אגב נחשב לא רע בכלל ומראה תוצאות טובות בהרבה ממאוררי ג'נרי

לא להאמין, 4 מעלות פחות במעבד

איזה מזל שהקשבתי לסופר גוהן והזמנתי סמארט פאן, ולא הקשבתי לאחרים כאן שאמרו שזה לא יעזור

תודה גוהן ! =]

(ההודעה נרשמה בהומור ולא באה לרדת על אף אחד)

פורסם

כן אדוני היקר, ממש חכם מה שעשית,

זה שעכשיו הוא דוחף יותר אוויר, זה כי הוא סמארט פאן שמאוד חזק, אז היכולת שלו לשאיבת אוויר מאוד חזקה,

אז הסממארט שואב יותר אוויר, וגם כך הוא רועש יותר, אין סיכוי, פשוט אין סיכוי שאם אין לך בפנל הקדמי חורים,

ואין מקומות לשאוב אוויר כמעט, לא יהיה רעש, אין סיכוי! אתה לא ממציא את הגלגל עכשיו,

אם זה עד כדי כך שיפר לך את המצב, אז כנראה יש לך חורים בפנל, כי מאוורר לא מייצר אוויר, הוא שואב אוויר,

ועם הסמארט שלך שואב יותר אוויר ממקום סגור עם בקושי חריצים, אז יהיה לך רעש של שאיבה יותר חזקה,

לא יכול להיות שהסמארט נתן לך ביצועים יותר גבוהים מהספייר בלי יותר רעש!

במיוחד אין סיכוי כאשר זה בפנל הקדמי שאין לך בו מספיק פתחי איוורור לשאיבת אוויר.. ::)

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על עוצמת רעש

היא לא השתנתה בהרבה בין סמארט שמחובר לדוגמא מאחורה

לבין הסמארט הזה שמחובר לפאנל

ההבדל ברעש בניהם זניח

והזריקת אוויר מצויינת גם מקדימה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים