עבור לתוכן

אז הגיע הזמן לעשות OC ל7850 שלי, כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

טוב אז קיבלתי את המחשב החדש שלי סוף סוף עם SAPPHIRE 7850 והגיע הזמן לעשות לו אוברקלוק

קראתי בשבועיים האחרונים על כל הנושא אבל עדיין יש לי כמה שאלות שהייתי שמח אם הייתם יכולים לענות לי עליהם:

1. קודם כל, הלוח שלי לא תומך בOC מבחינת המעבד, זה משפיע על OC לכרטייס מסך? יש לי GA-B75M-D3H

2. לגבי תוכנות stress-testing למיניהם כדאי בכלל להשתמש בהם? שמעתי על המון אנשים שכביכול עברו בדיקות של Heaven לדוגמה ו כשנכנסו לBF3 עדיין חשו באי יציבות, בנוסף הבנתי שתוכנות כמו FURMARK לא כ"כ מומלצות מבחינת הכרטיס.

חשבתי פשוט לעשות בדיקות בכך שאני אשחק במשחק כבד כמו BF3 על הגדרות גבוהות.

דעות?

3. מסתבר שהחברה בTMS כבר עשו לי OC לכרטיס מסך ל920/1250 בדיוק כמו של הOC VERSION (ויש לי את הרגילה) הבעיה היא שאני לא יודע איך אני מוצא את הVoltage המקסימלי שהם כיוונו אותו אליו.

כשאני פותח תוכנות כמו TRIXX הם מראות לי את ההגדרות דיפולטיות מבחינת שעון אז אני מניח שגם המתח שם הוא לא נכון.

תוכנות כמו HWMONITOR מראות לי את המתח בזמן נתון. מישהו?

4. הבנתי שיש באג בTRIXX שהיא שומרת על המתח קבוע לאורך כל הדרך גם במנוחה אפילו כשמבטלים את אפשרות זו באפשרויות. האם באג זה תוקן? אני שוקל להשתשמש בGPU TWEAK בגלל זה.

5. יש ב-TRIXX אפשרוחת של Power Board Li, הבנתי שזה שולט על כמות הכוח שהכרטיס יכול לקבל מלוח האם. יש טעם לשנות את נתון זה? ראיתי אנשים שמעלים אותו ל+20% וכאלה שלא נוגעים בו ורק נוגעים במתח

6. מישהו מוכן להסביר לי מה זה VRMs? הבנתי שגם אם אני מצליח להגיע לטטמפ' טובה של הGPU באוברקלוק חזק אני צריך להיזהר מהטמפ של הVRMs במיוחד כי אין דרך איך למדוד להם את הטמפ'.

אני יודע שקצת חפרתי אבל הייתי שמח אם תוכלו לענות לי על השאלות כדי שאוכל להתחיל.

תודה :)

פורסם

אני מציע לך לפני הכל לבדוק טוב ולעיין גם בביקורות באתר כמו כן חיפוש בפורום יעניק לך המון מידע.

אם תמקד את השאלות שלך אני מאמין שנוכל גם לענות בהתאם :xyxthumbs:

פורסם

למה להסתבך עם כל התוכנות האלו..?

MSI AfterBurner

OCCT

פשוטות להפעלה ועושות בדיוק מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

טוב, קראתי די הרבה אני נראה לי בסדר עכשיו חח

נשארה לי רק שאלה אחת

לצערי Sapphire החליטו לא לשים סנסורים לטמפ' של הVRMs ואני די פוחד לשרוף אותם

יש מה לעשות עם זה? (אגב אני עם הקירור סטוק שמגיע עם הכרטיס)

פורסם
  • מחבר

מישהו? בבקשה?

פורסם

בקשר לטמפרטורות ה- VRM , אם אין בהם חיישנים אז פה אין כבר מה לעשות , זה נטו נתון לשיקולך , איזה וכמה אוברקלוק לעשות לכרטיס , אבל לדעתי לא צריך לדאוג יותר מידי ל-VRM , לדעתי פשוט צריך להגיע לאוברקלוק יציב של הכרטיס וכמובן כל הזמן לעקוב אחרי טמפרטורות הכרטיס בעזרת איזו תוכנה או דסקטופ גאדג'ט , אם זה במנוחתו או במאמצים כגון כל מיני משחקים .

בהצלחה באוברקלוק :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים