עבור לתוכן

שאלה לגבי נהיגה בהשתלבות 2 נתיבים

Featured Replies

פורסם

שלום,

חזרתי היום מעבודה בכביש 4, כאשר ישנם 3 נתיבים, ו-2 הנתיבים הימניים משתלבים לאחד.

מימיני ישנה משאית עם עגלה ואפשר לראות בדקה 0:28 שעדיין מדובר ב-2 נתיבים (רואים את ההפרדה בהמשך)

אני בכל זאת האטתי מאוד (לא לחצתי גז) כדי שהמשאית תתקדם הלאה, ובכל זאת הנהג חתך בפראות (אין סאונד אבל הוא צפר מספר פעמים כשחתך).

להלן הסרטון:

משאית של חברת "דביר"

יש לציין שאינני מאלה שנדחפים.

אני נוהג באמריקאית (אמיתית, לא קוראינית) ולא רכב קטן כמו למשל יונדאי גטס,קורסה וכו' שאפשר להידחף בקלות לכן לא לוקח סיכונים כלל.

אשמח לקבל דעות אובייקטיביות מכם אם אני אשם, האם הנהג משאית אשם בתגובה שלו או דעה אחרת.

אם לדעתכם אני אשם/לא אשם, אשמח לדעת מדוע ומה לדעתכם אפשר לעשות הלאה.

ראוי לציין כי הייתי בצבא נהג משאית מעל 15 טון, כך שאני מכיר היטב את מה שנהגי משאיות עוברים ואיך כל רכב מנסה להידחף להם מהצדדים.

אשמח לדעותכם.

תודה מראש.

פורסם

יש לו יותר ממספיק מקום מימין בשביל להמשיך ישר ולא להתחיל לסטות לך לנתיב.

והוא בתור סמיטריילר צריך להתנהג כענק בין המכוניות הקטנות והיותר זריזות מהגוש ברזל הזה.

אולי אף היה צריך לבחור מקצוע אחר, הרי כי נהג ועוד נהג סמי בכבישים(נהגים) שלנו זה פשוט חרא של מקצוע..

פורסם

היה שם תמרור של מספר נתיבים הולך וקטן

זכות קדימה לרכב מימין

פורסם

ברמה היבשה -

זכות קדימה לרכב מימין

אם אתה בקטע של אזרחות טובה, שלח את הסרטון לחברת "דביר" (רואים בבירור גם את מס' הרישוי ויש אפילו סטיקר "איך אני נוהג") בדרישה שיעשו לו שימוע/יפטרו אותו/יקדמו אותו.

פורסם

ממש לא זכות קדימה לרכב מימין.

זכות הקדימה היא לרכב בנתיב האמצעי והשמאלי (איפה שמופיעים החצים).

בשביל זה קיים התמרור, כמה עשרות מטרים לפני ההתמזגות, שאלה שנוסעים בנתיב הימני יידעו שהנתיב שלהם הולך "להסגר"

ובאחריותם להשתלב בבטחה בנתיב השמאלי, בלי לעקב את התנועה. זה שזה לא קורה בפועל בארץ זה משהו אחר..

פורסם

אכן, זכות הקדימה היא לנתיבים שאינם מסתיימים.

הנתיב השמאלי צריך לתת זכות קדימה:

T_27405_622.JPG

הנתיב הימני צריך לתת זכות קדימה:

T_26706_621.jpg

פורסם

בן זונה. איך התחיל להתקרב אליך. אני במקומך הייתי מדווח

פורסם

אתה מצלם את הכביש באופן קבוע?

פורסם
  • מחבר

תודה חברים על התגובות.

אשקול באמת ליצור קשר עם חברת 'דביר' וליידע אותם על המקרה.

לפחות שיערכו לנהג סוג של שימוע בעניין (לא מחפש שיפטרו אותו וכו') על מנת שזה לא יחזור על עצמו.

הפעם זה קרה איתי, אבל יש נהגים שיחזירו וינסו להתנקם באחד שיעשה להם כך בכביש וזה תמיד ייגמר רע.

אתה לא יכול לדעת מי נוהג באמת ברכב השני.

אתה מצלם את הכביש באופן קבוע?

כן, כל נסיעה ונסיעה. אי אפשר לדעת מה יהיה אז עדיף שזה יהיה מוקלט כמו במקרה כזה.

במקרה אחר תיעדתי ברעננה תאונה בצומת... אבדוק איפה זה ואראה לכם.

זה טוב לתעד, אבל לא ממליץ לקנות מצלמות שמוכרים בארץ במחירים של 200-400 ("במבצע") כי הן לא שוות יותר מדי (רזולוציה מאוד נמוכה). מניסיון מר.

פורסם

אז איזו מצלמה קנית ?

פורסם

השאלה היא גם לא רק כמובן מי צודק, אלא מי חכם. אתה עשית בחוכמה. אני תמיד המום מהצמתים בארה"ב שיש בערים קטנות יותר של 4 עצור בכל הכיוונים. בארץ זה בחיים לא היה עובד.

בכל מקרה, אשמח גם לשמוע פרטים על המצלמה.

פורסם
  • מחבר

לגבי המצלמה - אבדוק את הדגם שלה (אם אין עליה אחפש את הקרטון) ואביא לכם את הנתונים.

ספציפית, הזמנתי אותה מ-EBAY. בהתחלה קניתי אחת 'במבצע' בארץ, זוועת עולם (רזולוציה 480 על 320 אם אני לא טועה, בקושי יש צבעים)...

זו אומנם מצלמה 'סינית' אני קורא לה, אבל דווקא מספקת את הסחורה.

החסרון שלה שאין לה כל כך ראיית לילה (אין נורות) אבל לפחות רוב הנסיעות שלי ביום אז זה מספיק.

רק קניתי לה בארץ כרטיס MICRO של 32GB מהיר CLASS10 ומוכנה לדרך.

הנה התאונה שהמצלמה תיעדה בצומת ברעננה צפון.

אפשר לראות ב-0:11 משאית כתומה עצרה ברמזור בצד שמאל, כאשר בנתיב הנגדי הרמזור גם מתחיל להבהב... שם התאונה.

לא רואים בסרטון את הנזק, אבל אני יכול לומר שהרכב שפגע במאזדה נדפק לא מעט. לא ראו מהזווית שלי את הנזק למאזדה.

תאונה מאזדה

המאזדה עצמה בלמה בפתאומיות ונעצרה על מעבר חציה.

אולי שניהם לא הסתכלו על הרמזור, מי יודע.

פורסם

אני משתמש ב DVR-037 (שכוללת סאונד ו IR לצילום לילי, בו היא לא מצטיינת במיוחד), זהה ביכולותיה לזו של הבחור שהדליק את כל המדינה כשחטף דו"ח שווא על כך שלטענת השוטר לא עצר בתמרור עצור. היתרון שלה, 30FPS ללא דרופים, סאונד וניתן להבחין במס' הרישוי של הרכב מלפנים. איכות התמונה טובה יחסית. הזמנתי אותה מעיבאיי תמורת פחות מ 30$ אאל"ט. יש גם את הגירסה "המזוייפת", עם כתוביות ירוקות של התאריך והשעה ואיכות תמונה זוועתית בהרבה. הנושא דוסקס רבות בזמנו בפורום של CF.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נתקלתי ב-thread הנוכחי לפני יומיים,

ועכשיו היום הייתה כתבה בעיתון, עם לינק לסרטון הבא שמציג תאונה חזיתית, שנתפסה ע"י מצלמה כזו,

מצלמת דרך לאוטו, שנקנתה ב-30$ באיביי ע"י נהג האוטו שממנו רואים את הסיפור.

זה מ-ז-ע-ז-ע,

ומדהים כמה זה חשוב(ואפילו יכול לעזור במקרים מסוימים), והכל תמורת 30$.

להלן הלינק לכתבה,

ושם יש גם את הסרטון..

http://www.haaretz.co.il/news/local/1.2052918

נערך על-ידי card

פורסם
  • מחבר

ראיתי מאז עשרות סרטונים, בעיקר ברוסיה, של תאונות ממצלמות דשבורד. מטורף.

ורוב התאונות על כלום! אי תשומת לב של הנהג (לא מסתכל כשפונה, כשנוסע בצומת באור ירוק, בעקיפה וכו').

פשוט כואב הלב לראות אנשים נפצעים או יותר גרוע מזה משטות.

בתאונה שהבאת CARD הוא נרדם או משהו כזה?

האור של השמש (כנראה שקיעה) ממש חזק, קשה לראות, הוא סוטה שמאלה לנתיב נגדי

לא ברור למה אבל אולי הוא נרדם או התעסק במשהו אבל הסטייה הייתה איטית , אני משער שנרדם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים