עבור לתוכן

חיבור מדפיים למחשב - אפשרי/כדאי?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ברשותי רמקולים מדגם Altec Lansing ATP3 בני 8-9, ולאחר ששירתו אותי נאמנה כל כך הרבה שנים רמקול שמאל הפסיק לעבוד (בדקתי חיבורים וכן כל דבר שניתן לעשות מבלי לפתוח את הרמקול עצמו/את יחידת הסאב).

תהיתי לעצמי, בתור אחד שאין לו שמץ קלוש בנושא האודיו היוקרתי ועולם ההגברה, האם ניתן וכדאי לחבר רמקול מדפי דמות ה-Wharfedale Diamond 10.1 למחשב, ללא רסיבר או אמצעי מתווך כלשהו? במידה וכן, האם כרטיס עם יכולת הגברה מובנת (דוגמאת ASUS Xonar מדגם מסוים) יכול לתת לרמקולים הללו את הכח הדרוש להגיע ליכולת מספקת? האם בכלל שווה להיכנס לזה או שכדאי להשקיע במערכת 2.0/2.1 יעודית?

אני לא מתכוון לקנות בעתיד הנראה לעין טלוויזיה כך שאני לא רואה את עצמי רוכש מגבר/רסיבר לשדך לה או למחשב?

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

בחיי ששאלתי ברצינות :)

פורסם

חובה מגבר בדרך. אתה יכול לנסות לרכוש מגבר יד שנייה ישן בגרושים. כבר קניתי מגברים ישנים ב-200 שקלים ופחות מזה שעשו את העבודה יפה מאוד (ועדיין יש לי 2 כאלה שעובדים :)). רק צריך לחפש קצת בלוחות יד 2.

אגב, רמקול שמאל אצלך זה הרמקול ללא הוולים עליו? במידה וכן ייתכן מאוד שהתיקון יהיה פשוט מאוד. במידה וזה הרמקול עם הווליום עליו התיקון כנראה יהיה פחות נעים.

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה :)

רמקול שמאל זה אכן זה ללא הווליום וחוגות השליטה על ה-Treble וה-Bass.

מה שכן, גיליתי שמקור הבעיה הוא המחבר/חיבור עצמו של הכבל שמחבר דווקא את הרמקול הימני, כשמשחקים איתו חוזר הסאונד לרמקול השמאלי, לעיתים הצליל נעלם בשני הרמקולים. לעיתים גם הסאב דורש בעיטה קטנה (בחיי) כדי שהסאונד יחזור לעבוד (ולא, אין בו למיטב ידיעתי חלקים נעים שהתפרקו עם הזמן - לא קיבל מכה בעבר).

אינני יודע לבודד את הבעיה כי אינני מבין עם הבעיה במחבר עצמו או בפנים הסאב.

אשמח אגב להמלצה על מגבר כלשהו בטווח המחירים של עד 500 שקל (יד שניה כמובן נחשב במחינתי).

פורסם

סביר להניח שהבעיה היא בקונקטור בכבל. זה אפשרי לתקן את הבעיה הזו, נדמה לי שמדובר על מחבר דמוי S-video. אתה יכול לחפש בגוגל דברים בנושא הזה ותוכל לראות כיצד לסדר את הבעיה.

בנוגע למגבר, תצטרך להתחיל לסרוק את הלוחות ולראות מה יש כרגע בנמצא. אני ממליץ לקרוא את המדריך לרכישת מערכות וינטאג' שפורסם כאן באתר במידה ועוד לא עשית זאת עד כה.

פורסם

קניתי הרגע ATP3 משומשים במקום הvs2421, איזה סאוונד יאללה.. מדהים, ואין רעשי רקע ושום דבר לא מתפרק, חבל שהפסיקו לייצר אותם.

אבל אצלי הרמקול השמאלי צריך שהכבל שלו יהיה מחובר ישר כדי לעבוד, לא בזווית :facepalm: אפשר לחיות עם זה ואני מניח שניתוח קטן לכבל יפתור את הבעיה.

אם אתה נפטר מהATP3 אני מזמין אותם בתור חלקי חילוף, תודההה :lol:

פורסם
  • מחבר

אכן מחבר דמוי S-Video. תודה על העזרה, המאמר על ציוד וינטאג' כתוב היטב ומועיל ביותר, אשתמש בו במידה וארים ידים מה-ATP3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים