עבור לתוכן

מחשב קופא אקראית- עזרה בבקשה

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

יש לי בעיה מוזרה במחשב ואני עומד להשתגע. לאחרונה המחשב קופא בצורה אקראית. לא מתוך מאמץ או אחרי פעולה מסויימת- פשוט קופא. בלי מסכים כחולים או משהו בסגנון. בימים הארונים זה קורה ממש כל כמה דקות

הטמפרטורות תקינות, המתחים מעולים, בדיקות זכרון (memtest86) תקינות, אין קבלים נפוחים, הויינדוס והדרייברים מעודכנים- בקיצור ללא שום סיבה הנראית לעין.

המחשב חדש יחסית חוץ מההרד דיסק שקצת זקן. אז הייתי דיי משוכנע שהוא מקור הבעיה. אבל אני מצרף את בדיקות הsmart שנראות לי דיי תקינות (אולי לא קראתי כמו שצריך).

יש לי אפשרות להביא מחו״ל ssd במחירים מעולים- קודם אני רוצה לוודא שזאת באמת הבעיה.

תודה רבה :-)

*בתמונות המצורפות- הWD 320GB הוא הראשי (התמונה השניה) ווהיטאצ'י 250GB הוא המשני

פורסם

יש לך כרטיס מסך חיצוני? הוא יכול לעשות בעיות כאלה.

פורסם
  • מחבר

לא, GTS פנימי

פורסם

אני לא יודע אם זה ציניות , אבל בכל מקרה אני התכוונתי ללא משולב במעבד.

תנתק את הכרטיס מסך ותראה אם הבעיה נמשכת.

פורסם
  • מחבר

לא ציניות, חשבתי שאתה מתכוון לחיצוני לגמרי. ומה הקשר לכרטיס מסך?

המחשב הזה עובד כמה שנים טובות עם הכרטיס הזה ואף פעם לא עשה בעיות. יכול להיות שיעברו כמה ימים עד שזה יקרה שוב, ואני לא מתכוון לחכות. חוץ מזה שאין לי כרטיס מובנה בלוח אם..

פורסם

דרייבר של הכרטיס מסך מעודכן?

יכול להיות שחיברת usb או רכיב אחר כלשהו עם דרייבר לא מתאים?

מתאם רשת אלחוטי בלי דרייבר גרם אצלי לאותה בעיה.

פורסם

"המחשב הזה עובד כמה שנים טובות עם הכרטיס הזה ואף פעם לא עשה בעיות" - תמיד יש פעם ראשונה...

יש סיכוי לא רע שהכרטיס מסך גורם למחשב לקפוא.

יכול להיות שהבעיה בספק.

תעשה בדיקת מאמץ למחשב ותנטר את הטמפרטורות.

זה יכול להגרם מדברים אחרים כמו זיכרונות ולוח , אבל בכל מקרה , לא נראה לי שזה דווקא הדיסק קשיח.

במצב כזה תנסה לפרמט את המחשב ולהתקין דריברים חדשים ורק את התוכנות הנחוצות. תנתק רכיב , רכיב ותבודד את הרכיב הפגום , תתחיל עם מה שנחוץ ותמשיך משם. אם אתה יכול ,אז תבדוק את הכרטיס מסך על מחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

דרייבר של הכרטיס מסך מעודכן?

יכול להיות שחיברת usb או רכיב אחר כלשהו עם דרייבר לא מתאים?

מתאם רשת אלחוטי בלי דרייבר גרם אצלי לאותה בעיה.

כמו שכתבתי למעלה, דריברים מעודכנים.

אין שום בעיה לא בכרטיס מסך,בזכרונות ולא בספק. כתבתי כבר בהתחלה שהטמפרטורות תקינות והמתחים נכונים ויציבים.

פורסם

זה שהטמפרטורות תקינות והמתחים יציבים לא מעיד על תקינות. תבדוק עם כרטיס מסך אחר וספק אחר. תריץ MEMTEST לזיכרונות (לפחות ל-8 שעות) ותחזור עם תוצאות. אתה יכול גם להריץ בדיקת HDTUNE לקשיחים (מהירות וסקטורים).

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לתקינות של הספק. הרצתי עליו occt.

הרצתי hdtune והרצתי memtest ובשתיהם התוצאות תקינות.

אם זה היה כזה פשוט הייתי מנסה עם הכרטיס מסך הישן שלי, אבל הבעיה שמאז שכתבתי זה לא קרה ויכול להיות שזה ישאר בסדר לכמה ימים.. ועד שזה יקרה יהיה מאוחר מידיי :P

תודה לכולם.. מקווה לעוד עזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים