עבור לתוכן

עזרה בקניית מחשב נייד עד 4000

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב נייד, בעיקר למטרה של העברת מידע (USB 3) וצפייה ב-HD, עם חיבור לטלויזיה.

אני רוצה מעבד i5, וחשבתי לשדרג אותו. הבעיה שאני מתקשה להבין באיזה רכיבים שווה להשקיע, ובמה אני לא ממש אשתמש.

רציתי לשאול לגבי: כונן קשיח, זכרון, המעבד וכרטיס מסך.

כונן קשיח

לאיזה שימוש כדאי לקנות כונן 7200? האם זה משפר משמעותית את הביצועים?

אולי עדיף לקנות SSD 5400 באותה מידה?

זיכרון

ה- 4GB הסטנדרטי מספיק? או שיש טעם להוסיף בתקווה שזה יגרום למערכת הפעלה להיתקע לעיתים יותר רחוקות?

מעבד

מה שבאמת בלבל אותי יותר מהכל זה שקראתי פה בפורום שמישהי כתבה בתגובה ל-3 המלצות שכללו מעבד i5:

"הייתי מעדיפה דווקא מחשב עם

מהדור החדש..."

שאלה ראשונה איך אני יכול בכלל לבדוק אם המעבד הוא דור חדש או ישן?

ועד כמה זה משנה?

האם שווה להוסיף כסף כדי שיהיה יותר מ- 2.5Ghz?

כרטיס מסך

האם יש קשר בין כרטיס מסך לצפייה בסרטים HD?

לצורך העניין אני לא מחפש כרטיס מסך ממש זול, אלא מתלבט אם Intel HD Graphics טוב או לשפר לNVIDIA.

אשמח לכל עזרה/טיפ/מידע - המון תודה

פורסם

1.אין כזה דבר SSD 5400 , זה נתון של כוננים קשיחים.

כונן 7200 יהיה מהיר יותר מכונן 5400 , ויתן שיפור ביצועים משמעותי , אבל עדיין נחות לעומת כונן SSD.

2. זה מספיק בשבילך 4 ג'יגה.

3. מעבדים מהדור החדש מתחילים בספרה 3 במקום הספרה 2. ההבדל בין הדורות הוא לא גדול וצריך לבחון כל מקרה לגופו.

בשביל לצפות בסרטי HD אתה לא צריך מחשב חזק ואפילו לא I5.

מספיק כרטיס מסך בסיסי בשביל צפייה בסרטי HD.

Intel hd graphics 4000 טוב יותר מחלק מהכרטיסים הפשוטים של nvidia , וגם 2000 ו 3000 מספיקים לסרטי HD.

במקום לקנות מחשב נייד , חשבת אולי על סטרימר ?

תכתוב מה התקציב שלך ומהם השימושים המלאים שלך במחשב ותקבל המלצות , ככל שתפרט יותר אז יוכלו להתאים לך מחשב טוב יותר.

פורסם

כונן 7200 יהיה מהיר יותר מכונן 5400 , ויתן שיפור ביצועים משמעותי

זה ממש לא נכון. ההפרש לרוב בעבודה שוטפת הוא אחוזים בודדים בביצועים.

אם אתה לא מעתיק קבצים של מספר ג'יגה בייט על הכונן עצמו, על בסיס קבוע (אחת לשעה) ההפרש פשוט זניח

במקרה של usb3 אין בכלל משמעות למהירות הדיסק, כי החיבור הוא זה שיגביל את מהירות העברת הנתונים

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם.

לא הבנתי למה ה-USB3 יאט את כל המערכת, אם מחברים כונן חיצוני של WD, הוא לא אמור לרוץ מהר?

או שהביצועים לא יהיו שונים עם 7200?

מה לגבי SSD? ואיפה אני יכול לקרוא על זה קצת יותר?

פורסם

אתה יכול להתחיל בוויקפדיה של האתר.

הכוונה שלי הייתה, שגם דיסק 5400 הוא טוב אם אתה הולך לעבוד במקביל עם קבצים מדיסק חיצוני בחיבור usb3 - כי החיבור יהיה הנקודה האיטית ביותר.

גם אם תקנה כונן 7200, ההפרש הלא גדול מלכתחילה יתקזז בגלל הכונן החיצוני.

פורסם
  • מחבר

על הכיפאק, תודה שוב.

מבחינתי הנושא סגור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים