עבור לתוכן

מחשב בן 4- לשדרג, או מחשב חדש?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, המחשב נקנה בדצמבר 2008. ומאז היו לי איתו לא מעט בעיות. בין השאר החלפתי הארד דיסק פעמיים, ספק, וזכרונות.

גם עכשיו, הוינדוס מסרב לעלות, לאחר שעבר חודש מאז החלפת זכרונות. בגלל החג, אני לא יכול לפנות לחנות בה החלפתי את הזכרונות.

בכל מקרה, הנה המפרט של המחשב כיום:

מעבד: Intel Core I7 920

לוח אם: Gigabyte EX58-DS4

זכרונות: 2 סטיקים של 3GB, בתדר 1333MHZ של חברת G.Skill.

כרטיס מסך: ATI HD4870

הארד דיסק: 1 של טרה, ועוד אחד של 500GB. שניהם של SEGATE.

ספק כוח: Antec 520w high current gamer

מארז: NZXT, לא זוכר כרגע את הדגם המדויק.

ציוד היקפי יש לי, ואני עובד על מסך 22 אינץ' ברזולוציה 1920*1080.

שימושים? כשקניתי את המחשב עוד הייתי גיימר בעיקר בגלל זה המפרט החזק. כיום אני בעיקר משחק בפיפא ו-NBA. עם זאת, אני סטודנט, ואני משתמש במחשב להרצת מטלב.

מה התקציב? לשדרוג אני מאמין שבסביבות 1000,2000 ש"ח. מחשב חדש? אני מקווה שבסביבות ה-5000, 6000 ש"ח יספיקו למחשב מספיק חזק לשימושים שלי.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה וחג שמח :)

פורסם

ולא ולא.

פשוט תדאג שיעבוד וזהו. המחשב מספיק חזק בשבילך.

פורסם

קטנוניות... יש לך מחשב חזק ומצוין, חוץ מלנסות לפתור בעיות, אין צורך להתחיל ולהתרוצץ בקניה או שידרוג (אלא אם הוא מגביל אותך).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות!

אני חושב שאני אוסיף SSD לקראת וינדוס 8, לא יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

הייתי במעבדה היום. מסתבר שכנראה הבקר זיכרון בלוח אם עושה בעיות. אין אפשרות לשים 3 סטיקים, ברגע שמנסים לעשות טריפל צ'אנל מתקבל מסך כחול והמחשב מסרב לעלות.

בשורה התחתונה, אני עם 4 ג'יגה במקום ה-6 הקיימים. אני מאמין שאפשר לחיות עם ה-4 ג'יגה האלה (אמנם לא טריפל/דואל צ'אנל אבל עדיין 4 ג'יגה זיכרון).

אבל בכל זאת, האם במקרה כזה- שהלוח אם כנראה לא תקין, שווה לחשוב על אופציה של שדרוג?

למשל לוח אם ומעבד (לפי מה שהבנתי כבר לא מייצרים לוחות אם המתאימים למעבד הזה). ולהשאיר את שאר החלקים הקיימים... אולי להוסיף SSD ומארז.

כמובן ששדרוג בא בחשבון אם אני ארגיש שיפור בביצועים של המחשב, ביחס למחשב הקיים.

תודה מראש :)

פורסם

אם יש אחריות תממש, אם אין וזו "הצרה" היחידה בלוח אין מה לחשוב על שדרוג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים