עבור לתוכן

מסך כחול במחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אני חדש כאן קודם כל ברוכים הנימצאים, קרתה לי תקלה הערב שעבדתי עם המחשב נייד שלי ( hp דגם g62 ) ובאמצע העבודה פתאום המסך נהיה כולו בצבע כחול עם הודעות באנגלית ולמטה הוא התחיל להריץ מיספרים עד 100 והפעיל מחדש את המחשב. מה זה יכול להיות? תודה לכל העוזרים...

פורסם

שלום :hi:

ראשית, המסך הכחול ידוע כ-BSOD- מסך המוות הכחול. הוא נקרא כך כי הוא מופיע רק כאשר קורית תקלה במרחב הקרנל של המערכת- ובעברית, זה אומר שזו תקלה קריטית באזורים הכי חשובים של מערכת ההפעלה.

כשעולה לך המסך הכחול, זה סימן לא טוב- ותמיד מופיע מספר הקסהדצימלי (בסיס 16). זה נראה מאוד דומה לזה: 0x0000003c6.

לזה קוראים סטופ-קוד. לכל סוג של תקלה קריטית שכזו יש סטופ קוד משלה. פעם הבאה שנופל המחשב ככה, מומלץ לרשום את הקוד בשביל להבין מה מקור הבעיה.

שנית, אם אתה רוצה שיעזרו לך כמו שצריך, כדאי שתציין באיזו מערכת הפעלה מדובר (איזו גרסא של ווינדוס). כמו כן רצוי לציין כמה זמן יש לך את המחשב והיסטוריה של תקלות (אם יש).בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שלום :hi:

ראשית, המסך הכחול ידוע כ-BSOD- מסך המוות הכחול. הוא נקרא כך כי הוא מופיע רק כאשר קורית תקלה במרחב הקרנל של המערכת- ובעברית, זה אומר שזו תקלה קריטית באזורים הכי חשובים של מערכת ההפעלה.

כשעולה לך המסך הכחול, זה סימן לא טוב- ותמיד מופיע מספר הקסהדצימלי (בסיס 16). זה נראה מאוד דומה לזה: 0x0000003c6.

לזה קוראים סטופ-קוד. לכל סוג של תקלה קריטית שכזו יש סטופ קוד משלה. פעם הבאה שנופל המחשב ככה, מומלץ לרשום את הקוד בשביל להבין מה מקור הבעיה.

שנית, אם אתה רוצה שיעזרו לך כמו שצריך, כדאי שתציין באיזו מערכת הפעלה מדובר (איזו גרסא של ווינדוס). כמו כן רצוי לציין כמה זמן יש לך את המחשב והיסטוריה של תקלות (אם יש).בהצלחה :xyxthumbs:

מערכת ההפעלה היא windoows 7 והמחשב נימצא אצלי שנתיים וחצי, מעולם לא היו לי תקלות עם המחשב.

פורסם

פתאום המסך נהיה כולו בצבע כחול עם הודעות באנגלית ולמטה הוא התחיל להריץ מיספרים עד 100 והפעיל מחדש את המחשב. מה זה יכול להיות?

ניסית, אתה יודע, לקרוא את ההודעות האלה שהזכרת?

בנוסף, לא אמרת מה עשית בזמן שהתקלה התרחשה (האם הפעלת תוכנה חדשה? האם העמסת על המחשב תוכנות כבדות בו-זמנית? האם המחשב היה חם מן הרגיל?), או מה קרה לאחר מכן (האם אחרי הפעלת המחשב מחדש הוא עבד רגיל? האם התקלה חזרה על עצמה?).

פורסם

dj metro, שלום וברוכים הבאים :hi:

נא עבור על חוקי הפורום וערוך את כותרת הדיון כנדרש. לדוגמא: "מסך כחול במחשב נייד - (קוד התקלה)".

בנוסף, אין צורך לצוטט בפוסט שלך הודעה ראשונה מעלייך.

אנא שמור על הסדר וחוקי פורום שנוכל לעזור לך טוב יותר. בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

vic07, אני לא יודע לקרוא את ההודעות שהופיעו, הפעלתי תוכנה על המחשב שנקראת סראטו( תוכנת dj ), לא שמתי לב אם המחשב היה חם מהרגיל, לאחר מכן המחשב עבד רגיל והתקלה לא חזרה אגב המעבד במחשב בוא core i 3, תודה לכל העוזרים.

פורסם

חבל שיש לך בעיה עם קריאה. אם היית קורא, היית יודע שהדבר הראשון שנאמר בכל הודעה שכזו הוא שאם מדובר בפעם הראשונה שהתקלה מתרחשת, פשוט מאתחלים את המחשב ומתעלמים.

אם התקלה תחזור על עצמה, תשתדל לא להתעלם מההודעה. אם אתה פשוט לא מספיק להבין כלום, אחרי ההפעלה מחדש תוכן ההודעה נשמר וניתן לגשת אליו כדי להבין את מקור הבעיה - אבל יש טעם להסביא איך רק אם העניין חוזר על עצמו.

פורסם
  • מחבר

vic07 איך מאתחלים את המחשב?

פורסם

reset. הפעלה מחדש. מה שלרוב קורה במקרים כאלו באופן אוטומאטי...

פורסם
  • מחבר

הפעלה מחדש זה מה שהמחשב עשה בעצמו לא הייתי צריך לעשות..

פורסם

חבל שיש לך בעיה עם קריאה. אם היית קורא, היית יודע שהדבר הראשון שנאמר בכל הודעה שכזו הוא שאם מדובר בפעם הראשונה שהתקלה מתרחשת, פשוט מאתחלים את המחשב ומתעלמים.

אם התקלה תחזור על עצמה, תשתדל לא להתעלם מההודעה. אם אתה פשוט לא מספיק להבין כלום, אחרי ההפעלה מחדש תוכן ההודעה נשמר וניתן לגשת אליו כדי להבין את מקור הבעיה - אבל יש טעם להסביא איך רק אם העניין חוזר על עצמו.

איך ניתן לגשת לתוכן ההודעה ?

פורסם

הפעלה מחדש זה מה שהמחשב עשה בעצמו לא הייתי צריך לעשות..

נכון, ומה שאני אומר הוא שאם אחרי ההפעלה מחדש התקלה לא חוזרת על עצמה תוך זמן קצר, פשוט מתעלמים מקיומה. shit happens - מחשבים הם לא בדיוק המכונות הכי אמינות.

איך ניתן לגשת לתוכן ההודעה ?

מורידים תוכנת Debugging (למשל מכאן: http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463009/), ופותחים איתה את הקובץ MEMORY.DMP בתיקיית הוינדוס. אח"כ ניתן לחפש מה משמעות השגיאה שנוצרה.

פורסם
  • מחבר

vic07 אתה ממליץ לי להחליף מחשב אולי למעבד חזק יותר? כמו לדוגמא i7?

פורסם

תגיד לי, אני נראה לך אחד מהטכנאים הרמאים האלה ב"יצאת צדיק"? רוב הסיכויים שהמחשב שלך בסדר גמור. אם אכן יש תקלה, סביר שאו שהיא בתוכנה שאתה משתמש בה (או בתאימות למערכת ההפעלה), או באחד הדרייברים. גם אם מדובר בתקלת חומרה, המעבד הוא החשוד האחרון ברשימת הרכיבים - וגם אם כן, הרי שיש להחליפו כתקול ואין שום סיבה בעולם "לשדרג".

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה vic07

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים