עבור לתוכן

מחשב נכבה

Featured Replies

פורסם

שלום,

המחשב הישן שלי הפסיק לעבוד לפני כמה זמן. לקחתי אותו למעבדה שאמרו שחבל על הניסיון לתקן ומאז קניתי מחשב חדש כי בכל מקרה חשבתי לשדרג.

חשבתי לנסות לתקן אותו בשביל אבא שלי שצריך מחשב פשוט לאינטרנט ואופיס בלבד, אז אתמול פתחתי וניקיתי אותו וניסיתי להפעיל מחדש.

הוא נדלק ועבד למשך כדקה (הגיע למסך הלוגו של window) ואז נכבה. ניסיתי להפעיל שוב ונכנסתי ל- BOOT אבל הוא שוב נכבה. בכניסה נוספת לראות את טמפ' ה-CPU הוא הגיע מעל 100 מעלות צלסיוס לפני שנכבה שוב.

זהו מחשב בן כ-5 שנים:

לוח אם ASUS P5GC-MX

מעבד intel dual core 820

זכרון 1.5GB DDR2

מע' הפעלה- windows xp

במעבדה בזמנו לא בדקו לעומק אבל הטכנאי אמר שכנראה הבעיה בלוח אם- שנשרפו כמה קבלים או משהו כזה- נשמע הגיוני? האם המחשב היה בכלל מתחיל לעבוד ככה?

האם יכול להיות שהבעיה היא שהמעבד מתחמם יותר מדי והמחשב מכבה את עצמו? כשהורדתי את מאוורר ה-CPU ופתחתי את התושבת של המעבד ראיתי חומר אפור נוקשה שהיה בין המעבד למאוורר. שמעתי פעם על איזה משחה טרמית שצריך למרוח- זה נכון?

אשמח לדעתכם- מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה, אם זה בכלל שווה את זה...

תודה, שחר

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז מרחתי משחה טרמית והמחשב חזר לחיים!!!

טמפ' רגילה (במצב BIOS) עומדת על 65-66 מעלות צלסיוס - האם זה תקין עבור מעבד כזה?

פורסם

הטמפ' מעט גבוהה מידי מהרגיל.

כיצד מרחת את המשחה? חשוב מאוד לא להגזים עם הכמות ולא למרוח יותר מידי.

קיבעת את גוף קירור כמו שצריך? האם יש תזוזה כשאתה מפעיל עליו לחץ?

פורסם
  • מחבר

מרחתי שכבה דקה על המעבד ושכבה דקה על פלטת המאוורר שבאה במגע עם המעבד בעזרת מקל אזניים לאחר שניקיתי טוב את שאריות החומר הקודם שהתייבש.

לאחר כמה שעות עבודה (התקנת ווידוס מחדש וכו') בדקתי שוב והטמפ' עלתה ל-68.

האם זה גבוה אבל בסדר? המחשב יתפקד ככה או שייגרם נזק לאורך זמן?

תודה על העזרה :)

פורסם

זו טמפ' גבוהה מידיי. המחשב יתפקד אבל במאמץ ייתכן והטמפ' תעלה עוד ויתחילו הבעיות.

הייתי מציע לך לראות כמה סירטונים ביוטוב איך למרוח נכון את המשחה ותשווה את זה למה שעשית. יותר מידיי משחה זה לא טוב.

אשאל שוב, הגוף קירור מקובע טוב? כל הקליפסים נעולים?

פורסם
  • מחבר

הגוף מקובע טוב.

יכול להיות ששמתי יותר מדי משחה כי מרחתי שכבה דקה גם על המעבד וגם על פלטת המאוורר.

אני אסיר ואמרח מחדש רק על המעבד ואבדוק שוב.

תודה על העזרה!

פורסם

אני לא חושב שזו בעיה למרוח שכבה דקה גם על המעבד וגם על גוף הקירור - זה מה שעשינו (אני וחבר) על המחשב שלי, ואין לי בעיה (בינתיים, ב"ה).

בכ"מ, אתה בטוח שכשמרחת את המשחה, הסרת לגמרי את היירים של המשחה הקודמת? (עם אלכוהול-רפואי, ומנקי אזניים)

בנוסף, אני חושב שכדאי לך למרוח את המשחה עם משהו אחר - כרטיס אשראי/קופת-חולים/סטודנט, ולא עם מנקה אזניים שעלול להשאיר סיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים