פורסם 2012 בספטמבר 1013 שנים שלום לכולםלפני כשבועיים רכשתי מחשב חדש עם מעבד A8-3850. המוכר המליץ להחליף את הקירור שבא עם המעבד לARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2, וכך עשיתי (המחשב הורכב בחנות). היום הסתכלתי בתוכנה HWMONITOR, ואני רואה שטמפרטורת המעבד באופן קבוע נמצאת באזור ה-70 מעלות. הבנתי שמעבדי הLlano באמת מתחממים הרבה, אבל ציפיתי שעם קירור שעולה כ150 ש"ח אני אקבל טמפרטורות הרבה יותר טובות. יכול להיות שיש בעיה מסוימת, או שהטמפרטורה נורמאלית? צריך לציין שאני לא מרגיש שום בעיה במחשב, אבל בכל זאת עדיף להקדים תרופה למכה.
פורסם 2012 בספטמבר 1113 שנים מחבר הקירור של המעבד נמצא על 960 RPM כמעט באופן קבוע.לפני שאני אתחיל להוריד תוכנות שבודקות טמפ' במאמץ - שמתי לב שאם אני נכנס לBIOS, הטמפ' של המעבד שם היא 23 מעלות. זה הגיוני שההבדלים בין הטמפ' בBIOS לבין הטמפ' במערכת ההפעלה כ"כ גבוהים? יכול להיות שתוכנות לא יודעות לקרוא נכון את הטמפ' של המעבד הזה?
פורסם 2012 בספטמבר 1113 שנים ביוס ומערכת הפעלה זה שני מצבים שונים בביוס הטמפ' אפילו צריכה להיות טיפה גבוה יותר שכן זה מיני מאמץ..בכל מקרה טמפ' תבדוק עם CORE TEMP ותראה מה התוצאה..כמו כן תבדוק את הגדרות הSMART FAN בביוס..
פורסם 2012 בספטמבר 1113 שנים אומנם מוזר ש-hwmonitor תעשה בעיות.לא קיבלת עם לוח האם DVD עם תוכנות להתקנה?בדוק שם בטוח שיש תוכנה למעקב אחר הטמפרטורה.
פורסם 2012 בספטמבר 1213 שנים זה לא מחייב שהיא עושה בעיות אבל שווה לבדוק עם עוד תוכנה במיוחד אחת שמיועדת למעבדי AMD.כמו כן התוכנות שמגיעות עם הלוח אם לא ממש מעודכנות אם כבר עדיף להיכנס לאתר של היצרנית לוח אם ולהוריד משם, אבל אין סיבה שCORE TEMP לא תספיק
פורסם 2012 בספטמבר 1213 שנים מחבר לא, בפרנהייט זה בסביבות 160 מעלות.בדקתי עד כה ב-3 תוכנות, וכולן עם תוצאות דומות - HWMONITOR, AID64 ו-CORE TEMP. מה קורה?יכול להיות שמדובר על טמפ' אחרות? כי יש בתוכנות האלה גם טמפ' של כל ליבה בנפרד, וזה נמצא בין 1 ל-5 מעלות צלזיוס.עריכה: ראיתי עכשיו שבין התוכנות שהתקנתי עם הדיסק של הדרייברים יש תוכנה בשם EasyTune6 של gigabyte (הלוח אם הוא שלהם). שם הטמפ' של המעבד היא אותה טמפ' שרשומה בטמפ' של הליבות בתוכנות האחרות - עד 5 מעלות במנוחה, בסביבות 20 מעלות במאמץ קצת יותר גדול. אגב, במאמץ הזה, הטמפ' של המעבד לפי התוכנות הגיעה כמעט ל-100 מעלות. אולי זה משהו עם העובדה שבמעבד הנ"ל (A8-3850) יש גם ליבה גראפית מובנית? אולי היא זו שמתחממת? אני תוהה מאיפה התוכנות קוראות את הטמפ' של ה70+ מעלות, כי נראה שהליבות עצמן בטמפ' הרבה יותר נמוכה.
פורסם 2012 בספטמבר 1413 שנים נראה שיש פה בעיה של קריאות שגויות, תעלה תמונה של HWMONITOR.איך מרגיש גוף הקירור של המעבד?
פורסם 2012 בספטמבר 1813 שנים מחבר בבקשה: מה זה TMPIN1? כשאני מסתכל בתוכנה AIDA64, היא אומרת שזוהי הטמפ' של הCPU.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.