עבור לתוכן

למה אומרים שמחשב MAC עדיף לגרפיקה ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני גרפיקאי כבר 8 שנים.

עובד בפוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין

(לא בתלת מימד ווידאו)

תמיד עבדתי עם מחשבי PC.

אבל כולם תמיד אמרו לי שבמשרדי פרסום גדולים ומקצועיים עובדים רק עם מחשבי MAC

"כי הם טובים יותר..."

בלי נימוק נוסף.

אז רציתי לדעת אם באמת יש הצדקה לדבר הזה.

הרי אני יכול להכנס כל רגע לאתר של APPLE או IDIGITAL ISRAEL ולראות מה המפרט של הMAC שמוכרים כיום

ולהרכיב אותו הדבר ב PC ואולי אפילו טוב יותר בפחות כסף.

אני מודע לזה שהמסך מחשב שלהם ה -

מסך 27" Thunderbolt

מאוד איכותי וניתן לכיול צבעים מדוייק וכו'.

אבל בואו נתעלם מיזה כרגע ורק נתרכז בביצועים הגרפים של התוכנות שציינתי בין ה PC לMAC.

תודה מראש.

פורסם

אם שמים בצד את נושא המסך, כמו שאמרת, זה בעיקר כי גרפיקאים מבינים בדר"כ בגרפיקה, לא במחשבים.

וגם על מסכים לאפל אין בלעדיות.

פורסם

כעיקרון הסטיגמה די התחילה כאשר יצא הפוטושופ הראשון והוא היה מיועד ל-MAC. רק לאחר מספר שנים הוא יצא גם ל-PC.

מאז, הרבה טוענים שיש תמיכה טובה יותר במערכת הנ"ל, פחות קריסות וכדומה...אני בספק מאוד אם זה נכון היום.

יש גם שיגידו לך שהמסך איכותי מאוד וזה נכון, אבל היות והיום אתה יכול למצוא מסך איכותי המבוסס פאנל IPS למחשב במחיר טוב, גם זה מתקזז.

בסופו של דבר- בהרבה חברות עובדים רק עם MAC (ובחלק מהמקרים אם אתה תלמד את הנושא, יבקשו ממך לרכוש מחשב שכזה). בפועל, PC יהיה עדיף בכמעט כל פרמטר מאשר MAC כיום לשימושים הללו.

פורסם
  • מחבר

אז במילים פשוטות, לאפל יצא פרסום טוב בארץ.

תופסים מהם "שמחשבי מק טובים יותר" לגרפיקה

מבלי להתבסס על שום עובדות או נתונים טכניים מעשיים.

סבבה.

פורסם

זה לא רק פרסום בארץ, זה בכל העולם ויש כאלה שאמרים שזה סטנדרט.

אולי בהתחלה היה יתרון למק אבל כבר עברו איזה 20 שנה לפחות ואותו מק כבר אתחיל להשתמש האותה חומרה כמו כל השאר משום שזה יותר זול

ולמרות זאת המחירים שלהם בשמיים כי הכל מותאם הרבה יותר טוב אצלהם.

מי שבאמת לא מתעסק בחומרה אלה בשימוש יעדיף כמה שפחות תקלים. (לא כל מי שנוסע על יגואר באמת נהג מקצועי)

פורסם

זה היה נכון (אולי) עד שנת 2006, כשאפל היגרה מארכיטקטורת PowerPC ל-x86 של אינטל.

כשהיה הבדל מהותי בין מק לפיסי, לא הייתה שום דרך להשוות איזה מחשב "יותר חזק" באופן כללי, וכך נוצר הסטריטאוטיפ (המוצדק, אולי) שמחשבי מק פשוט טובים יותר לגרפיקה.

אבל שנת 2006 עברה חלפה לה זה מכבר, וכל זה אינו רלוונטי. מק הוא PC מלוקק עם לוגו של תפוח. זה מחשב יפה חיצונית ויש אנשים שמאוד אוהבים את המראה ואת מערכת ההפעלה, אבל לעבודות מקצועיות (פרט לפיתוח לiOS מן הסתם) הוא בזבוז כסף מיותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים