עבור לתוכן

הצילווו!!!!! Raid 1 Degraded לא מבינה מה לעשות, דחוף!

Featured Replies

פורסם

תקציר:

יש לי רייד 1 עם 2 הארד דיסקים וכרגע הרייד מסומן DEGRADED ב BIOS ואני לא מצליחה לפענח מי מההארד דיסקים הוא הבעייתי. בנוסף לזה אני צריכה לפתור את הבעיה להחזיר את המחשב שלי לתפקוד בהקדם האפשרי.

פירוט המקרה:

יש לי מחשב עם ווינדוס 7 64 ביט, לוח של ASUS ו2 הארד דיסקים SATA שמכוונים על רייד 1 MIRROR, הארד דיסק אחד SEAGATE 500 גיגה והשני WD 500 גיגה. יש לי עוד הארד דיסק מחובר ב IDE אבל הוא לא נראה לי קשור לעניין.

ביום חמישי (אתמול) עבדתי בערב על המחשב ופתאום הוא הגיב לאט מידי, חושב הרבה בכל קליק. עשיתי אתחול ואז הווינדוס נתקע בשלב הלוגו. יום לפני אגב הוא עבר בסדר אבל האמת שבשבוע האחרון פעמים כשעשיתי SHUTDOWN היה לי קראש של ה EXPLORER משום מה, אבל אני בדרך כלל לא מתייחסת לזה, כי עולי עשיתי סגירה בדיוק שרץ משהו, וכו וכו.

נסיתי להריץ REPAIR TO STARTUP (וזה היה בלי לשים לב בעצם שהבעיה היא ברייד, כנראה לא הסתכלתי על המסך באותו רגע). זה לקח לו איזה שעה ובסוף הוא אמר שהוא לא מצליח לפתור את הבעיה. עשיתי אתחול ואז שמתי לב בעצם שהרייד שלי הפך מ HEALTHY ל DEGRADED.

עזבתי את זה וחזרתי לזה ביום שישי.

ביום שיש (היום) פתחתי את המחשב וניתקתי וחיברתי חזק את כל החוטים למקרה שמשהו יצא מהמקום או משהו כזה. זה לא עזר. התחלתי לחפש באינטרנט והבנתי שכנראה אחד ההארד דיסקים נדפק ואני צריכה להחליף אותו.

הבעיה שלי, אותה אני מנסה כבר 3 שעות לפתור, היא שאני לא מצליחה להבין מי מההארד דיסקים נדפק, ככה שאני לא יודעת את מי להחליף (אם זה כבר אפשרי, קראתי שאם עושים אתחול, ואני עשיתי כמה, זה כבר מאוחר וצריך לתקן את ה ARRAY ידנית, אבל תקנו אותי אם אני טועה). בכל המקומות שקראתי באינטרנט כולם היו כבר בשלב אחרי, אומרים שהמחשב איפה שהוא אמר להם בדיוק איזה הארד דיסק עזב את הרייד והם פשוט החליפו אותו. רק המחשב שלי לא אומר לי כלום, 2 ההארד דיסקים מסומנים בדיוק עם אותם נתונים (מצורפות תמונות) ואין לי מושג מה לעשות. בנוסף הווינדוס שלי לא עולה ככה שאני לא יכולה מתוך הווינדוס לפענח מה הבעיה. אני כרגע עובדת על הלפטופ הישן שלי.

עולה גם השאלה האם בכלל נדפק ההארד דיסק, או שזו סתם הייתה איזה נפילת מתח שגרמה לו לצאת מסנכרון ואז איך מחזירים את זה למה שהיה??

עכשיו שאני חושבת אל זה אני באמת בטעות לפני שבוע הוצאתי את המפצל מהחשמל, אבל המחשב היה כבוי באותו זמן...

אנא אנא עיזרו לי! אני עובדת מהבית, המחשב הוא העבודה והחיים שלי. בנוסף להכל אחי היקר שעוזר לי בדברים האלה מבלה עכשיו בצרפת ואין לי מי שיעזור לי. אני חייבת דחוף את המחשב שלי בחזרה. יש לי גישה למחשבים (למרות שאני לא מומחית) אז אם מישהו יוכל להנחות אותי בדיוק מה לעשות אני אודה לו לעולמי עד!

תודה מראש,

לירון ו-3 החתולות שלה =^w^=

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת - אם אחד ההארד דיסקים נדפק האם יש אפשרות בינתיים לבטל את הרייד ולעבוד רק עם ההארד דיסק התקין לכמה ימים ואז אחרי זה לקנות הארד דיסק חדש, לחבר אותו במחשב וליצור רייד חדש בלי (!) שזה יפרמט לי את ההארד התקין, הקיים שעובד??? או שזה לא מומלץ והיא כדאי להחליף ישר את ההארד דיסק הפגום ולתת לרייד לתקן את עצמו בתקווה שהוא לא ימחוק לי את הכל?

בהנחה שבאמת יש הארד דיסק דפוק, אני עדיין לא הכי בטוחה בזה.

תודה.

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה (סליחה, אני פשוט במקביל מחפשת ברשת).

אם אני הופכת את ההארד דיסק שאני כרגע לא עושה ממנו BOOT לזה שאני כן אעשה ממנו BOOT ואז אולי בתקווה אצליח להפעיל את הוונדוס ולעשות איזה סריקת תקינות על ההארד דיסקים?

או שזה לא רעיון טוב, כי הדיסק הטוב ינסה לכתוב לדיסק הפגום ולא יצליח, מידע ילך לאיבוד, ווינדוס יתחרף או לא יודעת מה? מישהו פשוט הציע את זה באינטרנט וככה הוא בירר איזה מהם הוא הדיסק הפגום.

אני צריכה לדעת אם זה צעד נכון.

פורסם

במערך RAID 1 דיסק קשיח אחד אמור לשרוד קריסה של השני. במקרה שלך לא בדיוק מובן מה התרחש במערך (כל מה שכתבת לא ממש קשור לנושא).

על איזה דגם של לוח אם מדובר?

על הדרך, תראי אם המערכת עולה כאשר אחד מהדיסקים מנותק.

פורסם
  • מחבר

במערך RAID 1 דיסק קשיח אחד אמור לשרוד קריסה של השני. במקרה שלך לא בדיוק מובן מה התרחש במערך (כל מה שכתבת לא ממש קשור לנושא).

על איזה דגם של לוח אם מדובר?

על הדרך, תראי אם המערכת עולה כאשר אחד מהדיסקים מנותק.

תלחץ בבקשה על המפרט הטכני שלי, כל כתוב שם.

אני פוחדת לנתק את אחד הארד דיסקים ולגרום לנזק. בעבר לאבא שלי הייתה איזה בעיה (אחרת אבל דומה) והוא ביטל את הרייד או משהו כזה וזה גרם לנזק יותר גדול. אני צריכה משהו וודאי, זה לא משהו שאני יכולה לעשות ניסויים עליו, כי מדובר במידע שאני ממש לא רוצה לאבד. אני גם מנסה לחסוך לעצמי התקנה מחדש של כל מערכת ההפעלה וכל התוכנות כי זה יקח לי לפחות 3 ימים (כן) וזה אומר פחות 3 ימי עבודה... כל הפואנטה שעשיתי את הרייד הזה הוא בדיוק בשביל המצב בו אחד הדיסקים ידפק ואז אני פשוט אעבוד עם זה שעובד, אבל עכשיו אני בנקודה שאני לא יודעת איך לעשות את זה.

HELP

פורסם

את עושה את זה בדיוק כמו שהוא אמר, ברגע שתנתקי את אחד מהדיסקים תוכלי לראות אם השני בסדר, בכל מקרה ברייד 1 על כל הדיסקים אמור להיות אותו המידע אז חיבור של כל אחד לחוד לא אמור להזיק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. יום חדש. עשיתי עוד כמה בדיקות:

1. ניתקתי את כל החיבורים שוב והחזרתי חזק למקום. כמובן כל כבל בדיוק לאיפה שהיה, אני תמיד מנתקת-מחזירה בלי לשנות כלום. לא שינה שום דבר, אותה בעיה.

2. נכנסתי למאפיינים של הרייד ושיניתי שה BOOT יהיה מהדיסק השני, ה WD. עכשיו מה שקרה הוא שהווינדוס התחיל לעלות ואז הגיע BLUE SCREEN OF DEATH. אוקיי, דווקא נראה כמו התקדמות, אני חושבת, כנראה זה הדיסק הדפוק, או שאני טועה.

3. החזרתי את ה BOOT לדיסק הראשון SEAGATE כדי לראות מה קורה וזה חזר למה שהיה, הווינדוס פשוט תקוע בלוגו אבל אין קראש.

4. ניסיתי לעלות ב SAFEMODE הכי בסיסי, אפילו בלי תמיכת רשת והוא נתקע בשלב מסוים. אז גם SAFEMODE לא עולה.

פה עצרתי. יש לי הרגשה שהדיסק WD נדפק (חבל, דווקא היו לי ציפיותת גדולות ממנו) ואני רוצה באמת לנסות פשוט לנתק אותו ולראות מה יקרה.

אבל! אני ממש פוחדת לעשות את זה. הרייד לא יראה שחסר לו דיסק ותהיה אותה בעיה? הוא לא ינסה לכתוב לדיסק לא קיים?

והאם אני צריכה לשנות משהו בכוונים שלי??? יש באינטרנט שכתבו שהם שינו לרייד 0 או הוציאו ואז הרייד אמר להם לבטל את הARRAY אבל זה נראה לי מסוכן ויגרום לאיבוד מידע. אז מה לעשות בדיוק?

כל הפואנטה שעשיתי את הרייד הזה היא בדיוק בשביל שאם אחד הדיסקים ידפק זה לא יעצור לי את העבודה השוטפת. זה לא לצורך גיבוי מידע אלא למנוע בזבוז זמן - 3 ימים של התקנה ועוד שבועיים (כן, מניסיון) של שחזור כמעט 200 גיגה מהענן. חשבתי שפשוט זה יהיה עניין של כמה קליקים ואני לא ארגיש את זה, אבל משום מה הסתבכתי.

יש לי גיבוי של המידע הכי עדכני בענו פחות היומיים האחרונים, כי המחשב עשה בעיה ולא עשיתי את הגיבוי היומי שלי ויש עבודה וקבצים שילחו לאיבוד. יש לי עוד גיבוי בכונן IDE אבל הוא עדכני ללפני שבוע+, לא הכי עוזר לי אבל גם משהו. הבעיה שיש לי גיבוי מאוד ישן עד כמה שזכור לי למערכת הפעלה ופה הבעיה שלי. אני ממש ממש, אבל ממש לא רוצה להתקין הכל מחדש עכשיו! יש לי כמה פרוקטים שעכשיו תקועים ואני יודעת שאם אני לא אציל את המחשב שלי עכשיו מדובר ב 2-3 שבועות של לא לעבוד משמע אין כסף בסוך החודש.

אני חייבת הנחיות מדויקות בבקשה, בדיוק מה לעשות בלי להניח בבקשה שיש איזה שלב שאני אמורה לדעת לבד. אני מעדיפה שיגידו לי משהו שברור לי מאשר שיחשבו שזה ברור ואני לא אדע.

תודה רבה רבה רבה, אתם מלאכים!

פורסם

שלך ראשון, תנסי לעשות בוט מ-CD חיצוני של Ubuntu Live CD, ותראי אם את יכולה לגבות עבודה שאינה מגובה.

אחרי שעשית את זה, נמשיך משם.

פורסם
  • מחבר

שלך ראשון, תנסי לעשות בוט מ-CD חיצוני של Ubuntu Live CD, ותראי אם את יכולה לגבות עבודה שאינה מגובה.

אחרי שעשית את זה, נמשיך משם.

נכון!!! הדיסק הזה הציל לי פעם את כל המידע שהיה לי על דיסק שמת. אין אין על לינוקס! מורידה ואעשה.

בינתים אשמח לתגובה לגבי מה קורה אם אני מנתקת את אחד הדיסקים ומעלה כרגיל בלי לשנות כלום.

וגם - האם יכול להיות שבכלל הבעיה היא בלוח ונדפק לי משהו ברייד של הלוח?? זה מחשב בן כמעט 4 שנים. יש איזו בדיקה שאפשר לעשות בנושא?

תודה.

פורסם
  • מחבר

נכון!!! הדיסק הזה הציל לי פעם את כל המידע שהיה לי על דיסק שמת. אין אין על לינוקס! מורידה ואעשה.

בינתים אשמח לתגובה לגבי מה קורה אם אני מנתקת את אחד הדיסקים ומעלה כרגיל בלי לשנות כלום.

וגם - האם יכול להיות שבכלל הבעיה היא בלוח ונדפק לי משהו ברייד של הלוח?? זה מחשב בן כמעט 4 שנים. יש איזו בדיקה שאפשר לעשות בנושא?

תודה.

ועוד דבר! האם אני יכולה להריץ איזה DISC SCAN מהאובונטו? כדי לבדוק באמת אם אחד הדיסקים שלי דפוק? איך אני עושה את זה, יש לי כמעט אפס ניסיון במערכת הפעלה הזו ושוב, אחי היקר מפטם את עצמו בגבינות צרפתיות עכשיו...

פורסם

אני לא מכיר את הבקר של nVidia. אם יש לך דיסק נוסף באותו גודל, או גדול יותר, נסי לחבר אותו ולסמן אותו כ-Spare ב- Opt ROM של nVidia. אחר כך תראי אם הוא מתחיל לעשות Rebuild.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את הבקר של nVidia. אם יש לך דיסק נוסף באותו גודל, או גדול יותר, נסי לחבר אותו ולסמן אותו כ-Spare ב- Opt ROM של nVidia. אחר כך תראי אם הוא מתחיל לעשות Rebuild.

לא רק שאין לי בכלל הארד דיסק נוסף בבית, הבעיה שלי בעצם שאני עדיין לא יודעת איזה מההארד דיסקים הוא הפגום (אם בכלל) ואני לא רוצה שזה יתחיל לעשות BUILD מהדיסק הפגום או משהו כזה.

אני כרגע בסך הכל רוצה לדעת מה יקרה אם אני אנתק את אחד הדיסקים ואנסה להעלות את המחשב בלי לשנות כלום, רק לראות אם הווינדוס עולה. האם זה ידפוק משהו??? האם זה רק יתריע אבל יתן לי להמשיך? או שזה יהיה אותו דבר כי אחד הדיסקים עזב את ה ARRAYץ

זה כל מה שאני רוצה לדעת. אני רוצה לבדוק בלי לגרום נזק בגלל פעולה מטופשת.

פורסם

לא יודע לאמר לך. בתאוריה עם הבקרים האלה את אמורה להיות מסוגלת לשבור את המערך בלוח הבקרה שלו ודיסקים אמורים להשאר בסדר לאחר מכן.

בתמיכה הטכנית שלהם אמרו למישהו עם בעיה ב raid5 למחוק את המערך ולהגדיר אותו שוב עם אותם פרמטרים בדיוק והבקר אמור לייבא אותם יחד עם כל המידע.

אבל אני לא יכול לחתום על כך כמובן. אולי שווה לך לשאול בתמיכה שלהם, יש להם פורום או משהו באתר.

פורסם
  • מחבר

המממ.. אוקיי.

בינתיים יש עוד התקדמות:

הורדתי UBUNTU כדי שתהיה לי גישה לקבצים שאוכל לגבות את הימים האחרונים. בנוסף גיליתי ש א. יש לי גיבוי של מערכת ההפעלה מלפני חודש, אז זה טוב מאוד. ב. יש לי גיבוי בדיסק הנוסף שלי מעודכן ללפני שבוע ובנוסף עכשיו גיביתי את השאר. אז עכשיו רק צריך לאתר את הבעיה ולנסות להחזיר את המחשב לעבודה בהקדם האפשרי.

על הדרך עשיתי בדיקה ב DISK UTILITY של UBUNTU ואז!!!! גיליתי שיש BAD SECTORS בדיסק SEAGATE שהוא גם הראשי ברייד. ה WD תקין. מוזר אבל למה כשהפכתי אותו ל BOOT זה לא עבד.

הורדתי SEATOOLS של DOS BOOTABLE ואני עכשיו מריצה את זה.

גם שם ה SEAGATE לא תקין, FAILED SHROT TEST. ה WD תקין.

אני מריצה עכשיו LONG TEST. זה מצא ERRORS, עשה באמצע FAILED ושאל אותי אם אני רוצה לתקן. הלכתי על אינטואיציה ואמרתי כן. הוא תיקן ואני מריצה עכשיו שוב LONG TEST והוא מוצא עוד ERRORS.

עוד לא ניסיתי לנתק את אחד מהם ולהריץ. אבל עכשיו אני יודעת איזה הוא הבעייתי.

השאלה עכשיו היא גם - האם הדיסק הלך, מת, או שתיקון BAD SECTORS יציל אותו? או איזה FIRMWARE UPDATE ? או שלא שווה לי להסתכן?

פורסם

את סתם מבזבזת זמן יקר. תנתקי את אחד הקשיחים ותנסי לעלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים