עבור לתוכן

בניית מחשב ביפן, בחירת מעבד ולוח אם - רב-תכליתי, לשחק Skyrim על הגדרות בינוניות

Featured Replies

פורסם

אם זה לא המקום לשאול אני מתנצל, עבר זמן מאז שכתבתי פה באתר, או בכלל השתמשתי בעברית.

לא רשמתי מחיר כי, 1. המחירים ביין. 2. המחירים ביפן שונים מהמחירים בארץ. 3. הדרישות שלי די קובעות רף מסוים.

מטרותיי הן בעיקר עבודות אופיס, צפייה בתכני HD ו... כשיש זמן, לשחק קצת BATMAN, ASSASSIN CREED, SKYRIM

אני מניח שסקיירים זה המשחק הכי תובעני מבין השלושה, האם הרכיבים שמצויינים פה יאפשרו לי לשחק בזה ?

אני מניח שבשביל לשחק על הגדרות גבוהות אני אצטרך לקנות כרטיס מסך נורמלי (בנפרד).

כרגע אני מתכנן לבנות מערכת שתתמקד על המעבד הגרפי בCPU... זה יספיק ?

מעבדי הAPU חזקים מספיק בשביל זה ?

או שאני צריך ללכת על מעבד בנפרד וכרטיס מסך בנפרד? (עיבוד גרפי מובנה בלוח-אם גם חלש מדי אני מניח)

בגדול, אני לא סגור על מעבד ולוח אם. (לפי המחירים פה, אני מתכנן לבנות מחשב בסביבות ה1500 ש"ח, שכולל הכל)

אם אפשר, המלצות למעבד ולוח אם חלופיים, סביב אותו תג מחיר. (בארץ, אני אמיר את זה ליינים)...

תודה מראש,

יאיר

המערכת תבוסס על הפריטים הללו :

GIGABYTE マザーボード AMD A75 FM1ソケット Micro ATX GA-A75M-S2V - 日本ギガバイト

¥ 7,980

AMD A8-Series APUs A8-3870 FM1 TDP 100W 3.0GHz×4 キャッシュ4MB RH6550D AD3870WNGXBOX - AMD

¥ 8,000

OCZ SSD OCZ Agility4 2.5" 64GB S-ATA 6G対応 Indilinx Everest 2採用 日本正規代理店品 (HD1143) AGT4-25SAT3-64G - OCZ

¥ 5,180

A-DATA XPG Gaming series DDR3-1600 (4GB×2) 240pin Unbuffered DIMM AX3U1600GC4G9-2G - A-DATA

¥ 3,500

פורסם

דווקא הבטמן הוא ככל הנראה המשחק הכי טובעני.

ע"מ לברר איך ה-APU יריץ אותם, הכי פשוט זה לבדוק ביוטוב. יש שם מספיק גיימפליים של המשחקים הללו עם המעבד שלך.

לפי מה שראיתי, תוכל להריץ אותם על הגדרות נמוכות, ברז' סבירה על FPS שחיק. בכל מקרה- בדוק כמה סרטונים ותחליט.

כך או כך, אם זה התקציב שלך, לא ניתן להכניס משהו אחר (וגם אם כן, כרטיס המסך לא יהיה חזק משמעותית, אם בכלל).

כעיקרון במפרט הנוכחי שלך לא אופטימאלי וניתן לחסוך. הנה ההערות:

- ללכת על לוח האם הזה.

- לא ממליץ ללכת על כונן של 64 ג'יגה- הוא יגמר לך מהר מאוד ותרגיש חנוק. בתקציב הזה, לך על כונן חצי טרה סטנדרטי.

- זיכרון קח במהירות 1333Mhz אם זה אכן מעט זול יותר שם. הפרש הביצועים אפסי.

- מארז תקח אחד פשוט של קולרמסטר/קומיוקייס או כל חברה מוכרת אחרת.

- לגבי ספק- גם פה תקח 300W-400W לא גנרי (לדוגמא של FSP, HEC, Seasonix, Antec וכדומה).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה :)

לגבי הכונן SSD, יש לי 3 כוננים חיצוניים, מבחינת ביצועים (סרטים\משחקים), הSSD לא יותר טוב ?

במידה ואני מוחק משחק אחרי שאני מסיים אותו ... חוץ מזה אני לא רואה מה כבר יכול למלא לי אותו :)

הזכרון 1600 עולה 30 שקל יותר מה1333...

מארזים של חברות מוכרות בארץ, לא כל כך פופולריים פה, ואם יש, אז זה עולה די הרבה ...

ספק, 400 יספיק?

לגבי ג'נרי, אין לי מושג איזה מותג פה ג'נרי ואיזה לא... הכל פה נראה אותו הדבר וכתוב עליו אותו הדבר ...

התקציב שלי למעבד הוא בין 5,000ין ל10,000...

מה שאומר אחד מבין ה-5 הללו:

Pentium Dual-Core G870 BOX - 7,507円

Athlon II X3 Triple-Core 455 BOX - 7,980円

A8-3870K BOX - 7,800円

FX-4100 BOX - 8,699円

Core i3 2120 BOX - 9,457円

בגלל שאני לא סגור על מעבד, אני לא יכול לבחור לוח-אם עדיין...

אין פה הרבה מבחר של AMD, משום מה מעדיפים פה אינטל.

מבחינת ביצועים איזה הכי טוב ?

אני לא מתכנן לשדרג ב5 שנים הקרובות...

ואני מבין שבשביל גרפיקה נורמלית ולא מינימלית אני אצטרך לקנות כרטיס מסך בנפרד ולא להסתמך על המובנה בלוח אם או במעבד.

פורסם
לגבי הכונן SSD, יש לי 3 כוננים חיצוניים, מבחינת ביצועים (סרטים\משחקים), הSSD לא יותר טוב ?

בסרטים ה-SSD יבוא לידי ביטוי בפתיחה מעט מהירה יותר של הסרט ואפשרות לקפוץ מנקודת זמן אחת לאחרת בסרט עם פחות לאגים לרוב.

מבחינת גיימינג, זה בעיקר משפר זמני טעינה.

וכן, סמוך עלי, כך או כך 64GB יגבילו אותך מהר מאוד, גם אם אתה מוחק.

אם בסופו של דבר תחליט ללכת על כונן SSD, אמליץ לך על M4 של crucial או 330 של אינטל (יש מספר נפחים כמובן) שנחשבים לאמינים.

עצה שלי- אם כבר יש לך כוננים קשיחים, אמליץ לך לוותר על SSD ובהפרש הכספי, תרכוש מעבד כפול-ליבה של אינטל (i3-2xxx או אפילו G630) ביחד עם כרטיס מסך חזק יותר לגיימינג כמו HD6770 מינימום.

מבחינת ביצועים איזה הכי טוב ?

בכללי, אינטל לרוב עדיפים מבחינת כח עיבוד, אבל ה-FX כוללים כרטיס גרפי מובנה חזק הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אז ה2120 עדיף ?

ואם בכל מקרה קונים כרטיס מסך אז כדאי ללכת על אינטל ?

לגבי הכונן הקשיח... הSSD פה יותר זול מאשר הכוננים הרגילים...

אני רוצה להזמין את כל החלקים מאמזון-יפן.. המשלוח בדרך כלל חינם, והשירות של הדואר פה מעולה.. לא כמו בארץ...

אני מנסה לבנות מערכת באזור ה35 אלף ין... ללא מסך, הרי בשביל מה יש טלויזיה ?

והזאפ היפני

www.kakaku.com

Western Digital Caviar Blue 3.5inch 7200rpm 500GB 16MB SATA III 6.0Gbps WD5000AAKX

新品:¥ 6,350

WesternDigital CaviarGreen 3.5inch Intellipower 500GB 64MBキャッシュ SATA III WD5000AZRX

新品:¥ 5,345

פורסם

אני לא יודע מה פופלארי ביפן וגם לא מה משווק שם בדיוק ובאילו מחירים.

גם אם ה-SSD זול יותר, ויש לך כבר כוננים קשיחים- למה לא לנצל את הסכום הזה לקבלת מחשב גיימינג טוב יותר?

בכל מקרה- בדקת באינטרנט/יוטיוב על הביצועים של ה-APU במשחקים הרלוונטיים? זה לא מספק אותך?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה פופלארי ביפן וגם לא מה משווק שם בדיוק ובאילו מחירים.

גם אם ה-SSD זול יותר, ויש לך כבר כוננים קשיחים- למה לא לנצל את הסכום הזה לקבלת מחשב גיימינג טוב יותר?

בכל מקרה- בדקת באינטרנט/יוטיוב על הביצועים של ה-APU במשחקים הרלוונטיים? זה לא מספק אותך?

את האמתי, די הייתי סגור על הA8 עד שראיתי את הסרטון ביו-טיוב, האיכות לא הייתה מספקת ...

לגבי הSSD, מצטער על הבורות, אבל באמת האמנתי שהוא עדיף על כונן קשיח רגיל....

אני אף פעם לא שיחקתי במשהו על ההגדרות הכי גבוהות, גם כשיכלתי.. מה שכן, ההגדרות הבסיסיות לא מספיק "יפות" לפי מה שראיתי... זה גורם למשחק להיראות מיושן מדי... אולי זה בגלל שזה סרטון ביו-טיוב?!

פורסם
את האמתי, די הייתי סגור על הA8 עד שראיתי את הסרטון ביו-טיוב, האיכות לא הייתה מספקת ...

אם אתה מחפש לשחק משחקים באיכות גבוהה, כנ"ל לגבי משחקים שיצאו בעתיד הקרוב- סדרת VISION היא לא בשבילך.

תצטרך להגדיל את התקציב ורכוש כרטיס מסך חזק יותר.

לגבי הSSD, מצטער על הבורות, אבל באמת האמנתי שהוא עדיף על כונן קשיח רגיל....

שלא תבין לא נכון- הוא אכן עדיף, אבל הוא מציע נפח מוגבל לכן הכדאיות שלו מוטלת בספק אם אין לך עוד כונן קשיח ו/או התקציב שלך מוגבל.

אני אף פעם לא שיחקתי במשהו על ההגדרות הכי גבוהות, גם כשיכלתי.. מה שכן, ההגדרות הבסיסיות לא מספיק "יפות" לפי מה שראיתי... זה גורם למשחק להיראות מיושן מדי... אולי זה בגלל שזה סרטון ביו-טיוב?!

כעיקרון רוב הסרטונים ביוטוב עברו עריכה והמחשב הקליט באמצע המשחק, לכן ככל הנראה שהסרטון יראה את המשחק בצורה פחות טובה, אבל עדיין זה קרוב למקור לרוב.

פורסם

המארז הזה בסדר גמור.

אם אתה הולך על i3, אתה יכול לקחת את הלוח הזה לדוגמא.

כרטיס מסך אמליץ על החל מ-GTS450 (כלומר מהחלש לחזק- GTS450->HD6770->HD6850->HD6870->GTX560ׂ), אני לא יודע כמה אתה מסוגל להשקיע על הכרטיס. גם פה- תראה סקירות ברשת וסרטונים ביוטוב לגבי ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :)

החלטתי ללכת על הAPU... בינתיים המארז כבר ממתין ליד הטלויזיה לשאר החלקים ...

שיהיה לך שבוע טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים