עבור לתוכן

נתונים מוזרים במידע מערכת ב-win7, יכול להיות שהמעבד על OC?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

done.

עכשיו המחשב עלה כמו שצריך ונראה בגרף מאמץ של המעבד שלי שהוא מתאמץ יותר...

הלך ה-OC....

88369733.png64193194.png23997869.png

ניתן להסיק מכאן מה הייתה הבעיה שגרמה למחשב לבעיות בריסטרט?

בעיה מוזרה שעלתה:

פתאום הופיע לי כונן תקליטונים שאף פעם לא היה לי והוא רוצה שאעשה לו אתחול... איך אני מעיף אותו מ"המחשב שלי"?

• תגובות 41
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תבטל אותו בביוס(Floppy controller שיהיה disable)

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לעשות את זה דרך הוינדוס?

אם אני אתקע בביוס אין דרך חזרה כי אין לי עוד מחשב/גאדג'ט שאוכל לשאול/לבדוק במקביל...

פורסם

יש רק אפשרות אחת כזאת, לא תפספס. אם קרה וטעית, תוכל לאפס עוד פעם.

פורסם
  • מחבר

mission accomplished!

תודה רבה!

לגבי ה-OC שבוטל, יש מצב שהמחשב מרגיש לי יותר מהיר (אולי קשור לתדר זכרונות או משהו) אבל המעבד נראה מתאמץ יותר ב-CPU USAGE...

אגב, הטמפ' של המעבד אמורה להיות נמוכה יותר ברגע שביטלתי OC?

פורסם

לגבי ה-OC שבוטל, יש מצב שהמחשב מרגיש לי יותר מהיר (אולי קשור לתדר זכרונות או משהו) אבל המעבד נראה מתאמץ יותר ב-CPU USAGE...

כנראה שכן, אם הייתה חוסר יציבות של ה-OC. הגיוני שהוא מתאמץ יותר, הוא חלש יותר עכשיו.

אגב, הטמפ' של המעבד אמורה להיות נמוכה יותר ברגע שביטלתי OC?

כן.

פורסם

הטמפ' לא מחייב שתשתנה שכן במקרה שלך העלו רק את התדר וגם זה בקפיצה קטנה יחסית..אז יכול מאוד להיות שהטמפ' לא תשתנה דרסטית..אם בכלל..

פורסם

נכון אני מגיב באיחור, אבל אולי יעזור לאנשים אחרים בפעם הבאה...

בתמונה הראשונה ניתן לראות שכאשר המחשב שלך היה ב O.C הזכרונות עבדו ב 500MHZ מה שדורש מתח יותר גבוה. זכרונות DDR2 דורשים בדר"כ 1.8 וולט אבל הזכרונות הללו של G.SKILL דורשים 2.1 וולאט כאשר מפעילים אותם בתדר 500MHZ (ניתן לראות זאת אפילו מהתצלום מסך) לוח האם מוציא כברירת מחדל 1.8 וולאט וכנראה שביצעו לך OC לא דאגו לעלות אותו. היצרנית לא מבטיחה הזכרונות יעבדו תקין כאשר לא מסופק המתח הדרוש (עניין של מזל)

שימו לב! שברגע שאיפס את הביוס, הזכרונות עובדים ב 400MHZ (ז"א לא מנצל את מקסימום היכולות שלהם) ו 1.8V בהחלט מספיק להם!

פורסם
  • מחבר

מה כוונה מקסימום יכולת של זיכרון?

כתוב שהם 1000MHZ...

פורסם

DDR = Double data rate או בעברית קצב תעבורה כפול, וזאת מהסיבה שהפנייה לזיכרון קוראת גם בעליית שעון וגם בירידת שעון ובכך עובד שעון בקצב מסויים אתה מפיק פי 2.

בקישור הבא תוכל לראות את ההבדל בין SDR ל DDR תראה עבור כל ריבוע (מחזור שעון) יש ב DDR שתי קווים אדומים לעומת קו בודד ב SDR.

http://www.ni.com/cms/images/devzone/tut/image51260.jpg

ז"א כאשר הממשק לזכרונות הוא ב 500MHZ הם יעבדו בפועל ב 1000MHZ

מהתמונה שאחרי האיפוס ניתן לראות שהממשק לזכרון שלך הוא 400MHZ ז"א שהם פועלים בפועל ב 800MHZ (ולא ב 1000MHZ)

יש מספר אפשרויות שאתה יכול לבצע על מנת לנצל את המקסימום מהזכרונות :

1. לעשות OC למעבד ולבאס (אבל שם הייתה וכנראה שלא תחזור לשם)

2. אפשרות שנייה - כרגע היחס בין הבאס:לזכרונות הוא 1:1 ז"א באס ב 400 אז הגישה לזכרונות היא 400 (בפועל 800 - זוכר?!)

תשנה את היחס ל 1.25:1 ואז כאשר הבאס יהיה 400 הזכרונות יהיו 400 כפול 1.25 שזה שווה ל 500 (בפועל 1000) אבל, לפי היצרן של הזכרונות שלך בשביל לעבוד בגישה של 500 (בפועל 1000) הם צריכים מתח של 2.1V במקום 1.8V (שזו כנראה היתה הבעיה ליציבות מכתחילה!)

פורסם
  • מחבר

אז יכול להיות שאני מתבלבל והזכרונות הם בכלל 800MHZ?

זה כתוב על הסטיקים?

פורסם

פותח התרד אתה לא צריך להסתבך ;) תקן הDDR תמך עד 800MHZ כאשר ובדומה לפרופיל הXMP היום, הזיכרונות שלך תומכים בתדר גבוה יותר של 1000MHZ וזה על ידי תקן הEPP מה שאומר שאם אתה רוצה אתה יכול להפעיל את זה מהביוס..בגדול ולדעתי מיותר..התספםת בביצועים זניח והחיסכון במתח גבוה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים