עבור לתוכן

דעה על מפרט לעריכה ועזרה עם בחירת כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום

בניתי מחשב לעריכה וחטאי משחקים אבל אני עדיין מתלבט לגבי כרטיס מסך,

ניסיתי לחפש באינטרנט ולא יצאתי עם תשובה ממש ברורה:

למחשב שעיקרו עריכה על AVID ו-AFTER EFFECTS, עם רצון להיכנס לתחום ה-3DMAX אבל לא בטוח שזה יחזיק מעמד, כשכרטיסי QUADRO לא באים בחשבון מבחינתי, עם הבדל של כמאה ש"ח, איזה כרטיס מסך עדיף, gtx 570 או gtx 660ti ?

- המחשב ישמש גם למשחקים אבל העריכה זה הדבר היותר חשוב.

- התקציב הוא 1700-1800 לכרטיס.

- מפרט המחשב ככל הנראה יהיה כדלהלן:

lrg16014.jpg

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1

מאוורר למעבד: מאורר למעבד Arctic Freezer 13 Pro 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1

זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 2x8GB Vengeance DDR3 1600MHZ Dual Channel CL10-10-10-27 1

דיסקים קשיחים: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 1

כונני SSD: כונן Intel 120GB SSD 330 Series Sata III 2.5'' SSDSC2CT120A3K5 Retail 1

צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 (Retail) 1

מארזים: מארז Thermaltake Dokker Midi Tower Series Black Case No PSU 1

מקלדות: מקלדת Logitech Media Keyboard K200 Retail 1

עכברים: Razer Lachesis 3.5G 5600DPI Laser Mouse 1

מסכים: מסך מחשב Dell U2312HM UltraSharp With LED IPS 23'' DVI DP VGA WideScreen 1

מחיר החבילה: 6120 שקל

לרכישה

<div id=rtl>

אשמח לדעת גם מה דעתכם על המפרט עצמו.

סה"כ תקציב כולל הכל - 8000.

תודה מראש

נדב

פורסם

ה-660TI ללא ספק יהיה עדיף. חזק יותר, הרבה יותר ליבות CUDA, חדש יותר וחסכוני בהרבה.

הכיוון של המפרט בסדר אם כי:

-הזכרונות יקרים.

-ניתן לבחור לוח זול יותר מבוסס B75 שכנראה יענה על הצרכים שלך.

-אם אתה לוקח את ה-660TI ספק 430W יספיק בהחלט.

-למה דווקא המארז הזה?

-כדאי להתייעץ בפורום ציוד היקפי לגבי מקלדת ועכבר. המסך כמובן מעולה.

פורסם
  • מחבר

היי גיל ותודה על התשובה המהירה.

- אתה נשמע מאוד נחרץ לגבי העדיפות של ה-660TI, אבל בשאר המקומות שחיפשתי הנתונים לא היו כאלו נחרצים, אשמח לדעת עוד, אולי יתרונות וחסרונות של כל כרטיס כדי שאבין את התשובה שלך.

- אלו הזכרונות הכי זולים שמצאתי בקונפיגורציה של 2X8GB שאני מעדיף לשדרוג עתידי. חוץ מזה שהנתונים שלהם נראים מצויין על הנייר. יש לך אולי הצעות אחרות?

- לא מכיר את הלוח B75, כרגע ירדתי מ-Z77 ל-H77 כדי לדחוס הכל לתקציב. אני מעדיף בכל זאת לוח אם שיחזיק כמה שיותר ללא שדרוג.

- כנ"ל לגבי הספק, אני מודע לכך שהוא חזק אבל הוא נועד למנוע שדרוג עתידי במידת הצורך.

- המארז זה המלצה של חבר, יש לך הצעה אחרת עדיפה?

לגבי מקלדת ועכבר, אני עדיין בודק את העניין, כרגע זה הכיוון עד שאחליט והוספתי את זה למפרט כדי שיחשבו בתקציב.

תודה

נדב

פורסם

-האם במקורות אחרים שבדקת השוו את ה-GTX570 ל-GTX660TI? או שמדובר במקורות מידע שקייימים מלפני השקת ה-660TI?

-יכול להיות שב-KSP אלה הכי זולים...

-אם הלוח מתאים לך מבחינם חיבורים אז הוא מתאים. לוח יקר יותר לא "יחזיק" יותר מלוח זול. למה הכוונה שלך בלהחזיק? אמרת שאתה לא מתכנן שינויים.

-כנ"ל לגבי ספק.

-מה הדרישות שלך מהמארז? עיצוב מסויים? (צעקני, סולידי), גודל? (מרווח או קומפקטי), שקט?

פורסם
  • מחבר

- בדקתי את ה-66TI מול ה-570, אבל כמות ההבנה שלי לא ברמת מומחה, לכן אשמח רק אם תסביר לי יותר בפירוט את השיקול ביניהם.

- אם יש מקום שאתה מכיר זכרונות כאלה יותר זולים אשמח להמלצה, לא חייב לקנות מ-KSP הכל.

- אני לא מתכנן לשדרג את המחשב שלי כל 5 דקות אבל, ברגע שאצטרך לשדרג משהו ארצה לשדרג רק את החלק ולא גם את הלוח אם כי הוא כבר לא יתאים.

- כנ"ל לגבי ספק.

- המארז צריך להיות נוח (מבחינת גישה לחיבורים), סולידי, שיהיה מקום לתוספות אם צריך, עדיף כמה שיותר שקט, אוורור וסינון חייב להיות מצויין, ומראה אלגנטי יהיה טוב כי הוא יושב בסלון.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים