עבור לתוכן

אתר עם מעגלים מודפסים.

Featured Replies

פורסם

אבא שלי החליט לעשות פרוייקט ובנה מכונת CNC והוא אמר שאני יכול להשתמש בה.

עכשיו הידע שלי באלקטרוניקה בסיסי אני לא יודע עכשיו ממש לייצר מעגל כאילו להמציא מהראש..

אבל בא לי לחרוט כמה דברים יש אולי איזה אתר שאני יכול לקחת תוכנית נגיד של שלט של מכונית, מחשבון ופשוט לחרוט אותם

או שלא קיים דבר כזה?

פורסם

יש הרבה אתרים שמרכזים פרוייקטים ובחלקם יש גם את התכנון של המעגל המודפס. לדעתי כדאי שתחליט קודם כל מה אתה רוצה לעשות ואז תחפש מעגל שעושה את זה.

אגב, אותי אישית יותר מעניין לראות תמונות ואם אפשר אז גם "הצגת יכולות" של ה-CNC :)

גם אני מתכנן על מכונת CNC קטנה לשימוש אישי (שלצערי מתקדמת לאט מאוד, לצערי אין מספיק זמן לזה), וזה תמיד נחמד לראות פרוייקטים שאנשים אחרים בנו.

פורסם

אבא שלי החליט לעשות פרוייקט ובנה מכונת CNC והוא אמר שאני יכול להשתמש בה.

עכשיו הידע שלי באלקטרוניקה בסיסי אני לא יודע עכשיו ממש לייצר מעגל כאילו להמציא מהראש..

אבל בא לי לחרוט כמה דברים יש אולי איזה אתר שאני יכול לקחת תוכנית נגיד של שלט של מכונית, מחשבון ופשוט לחרוט אותם

או שלא קיים דבר כזה?

אביך בנה כרסומת CNC או מחרטת CNC ?

אם בא לך לחרוט/לכרסם חלקים עשויים מפלסטיק או אלומיניום רצוי מאוד שתעבור הכשרה מתאימה בעבודה עם מכונת CNC כגון:

1. בטיחות בעבודה.

2. כלי עיבוד שבבי.

3. תפסניות וכלי תפיסה לעובד ולכלים.

4. תכונות החומרים.

הרשימה עוד ארוכה.

מכונה לעיבוד שבבי זה לא אייפון או מקלדת של מחשב כלומר קיימת סכנה ממשית לפגיעה בעובד במידה ולא מקפידים על כללי בטיחות בעבודה.

פורסם

בדרך כלל מכינים מעגלים בצורה כימית כלומר מדפיסים עליהם בצבע את מה שרוצים להשאירף ושמים בחומצה שמורידה את היתר

ב CNC יש שינוי קטן ולמעשה 2 דרכים שונות ליצור את המעגלים :

אתה יכול על ידיי ראש קידוח מהיר להוריד נחושת מהשכבה של הלוח, וכך לייצר את המעגל בצורה יבשה לגמרי - בלי חומצה ובלי כלום. מה שכן, אני חושב שתהיה בשיטה הזאת מגבלה חמורה יותר על כמה דקים הקווים שניתן ליצור איתה

אצתה יכול לצפות את הלוח בצבע ולחרוט דרך הצבע, בלי להוריד את הנחושת לגמרי, ואז לתת לחומצה לעשות את השאר בדרך הרגילה. היתרון יהיה בכך שאתה לא פוגע בחומר המבודד של הלוח בכלל, וכנראה גם תוכל להגיע למוליכים דקים יותר בלי שהם ייצאו מהמקום וכו

פורסם
  • מחבר

אביך בנה כרסומת CNC או מחרטת CNC ?

אם בא לך לחרוט/לכרסם חלקים עשויים מפלסטיק או אלומיניום רצוי מאוד שתעבור הכשרה מתאימה בעבודה עם מכונת CNC כגון:

1. בטיחות בעבודה.

2. כלי עיבוד שבבי.

3. תפסניות וכלי תפיסה לעובד ולכלים.

4. תכונות החומרים.

הרשימה עוד ארוכה.

מכונה לעיבוד שבבי זה לא אייפון או מקלדת של מחשב כלומר קיימת סכנה ממשית לפגיעה בעובד במידה ולא מקפידים על כללי בטיחות בעבודה.

1. אני לא רואה איך זה מסוכן לעבוד עם זה עבודות כל כך קטנות בכל מקרה ישגיחו עליי בעבודה אנשים שמבינים בזה

אני אלמד את מה שצריך אם זה הבעיה אני יודע שזה לא משחק...

וזה שביקש פרוייקט.. אין לי כרגע תמונות של זה פועל אבל בערך כמו זה אבל נדמה לי שהמחרטה חזקה יותר

פורסם

בקישור שצירפת ניתן לראות כרסומת CNC מיניאטורית.

אתה עוד צעיר בכדי להבין מה המשמעות של עבודה עם מכונות לעיבוד שבבי.

אחלתי לחייל הצלחה בהמשך דרכו :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים