עבור לתוכן

דרושה חו"ד והצעות למפרט למטרות גרפיקה (בעיקר) - תקציב 7k ללא צ"ה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הלכתי לחנות מחשבים קטנה שיצא לי לעבוד איתם בעבר, מגה מחשבים (או "מגה דוקטור") באשקלון. וביחד איתם בניתי מפרט בהתאם לצורך והתקציב. אני רוצה חוות דעת על בחירת הרכיבים, על המחיר שהוצע לי, וכמובן הצעות לשינוי ותוספות (גם הצעות למפרט אחר לגמרי ייתקבלו בברכה). אין צורך בציוד היקפי.

מטרת המחשב היא בעיקר לצורך עבודה גרפית 2D, פוטושופ, אילוסטרייטור, איןדיזיין, כולל קבצים גדולים וכבדים. מלבד זאת, הייתי מאד רוצה גם אופציה לעבודת תלת מימד, עריכת וידאו, וגיימינג (לפי סדר עדיפות).

ולהלן המפרט שהוצע לי:

מעבד

Interl Quad Core i5 3470 3.6 1155 6MB 77W

לוח אם

Gigabyte GA-Z77X-UD3H DDR 1600 SATA3 USB3

דיסק קשיח

Western Digital 1TB BLACK 7200RPM 64MB S3

זיכרון

Corsair Original 16GB DDR3 1600MHZ XMP Coolin

כרטיס מסך

Gigabyte Geforce GTX560TI 1GB DDR5 HDMI

כרטיס קול

8HD Channel seroond sound on (O/B)

כרטיס רשת

Gigabit LAN 10/100/1000 Ethernet (O/B)

מאוורר למעבד

ThermalTake Big Typhoon for 1155

צורב דיוידי

Sony DVD RW Multi Dual Layer

מארז

NZXT Phantom 410 Full Tower White

תוספת זיכרון אס.אס.די ללוח האם

Super Speed SSD 25GB

ספק כוח

Enermax Modular 650WAT TRUE GOLD

הצעת המחיר של אותה חנות: 6650 ש"ח כולל מע"מ.

האם המחיר הוגן לדעתכם? לטענת המוכר, הרכיבים שלו איכותיים ואמינים יותר מהרכיבים של הרשתות הגדולות ומגיעים עם כל ה"קרטונים והאריזות" של היצרן.

התקציב הוא עד 7k עם שאיפה לפחות, אך עם זאת חשוב לי להשקיע במחשב שבאמת לא יאכזב אותי, ללכת על בטוח ואם ההפרשים קטנים בין שדרוגים משמעותיים, אז לבחור באופציה הטובה יותר.

הערות נוספות:

* המחשב נמצא בחדר שינה, אני עובד עליו לפעמים בשעות מאוחרות ולכן שקט מקסימלי הכרחי. נאמר לי שהמארז שצויין למעלה פותר בעיה זו, תחליטו אתם.

* שימוש עיקרי - פוטושופ, קבצים גדולים, קבצים מרובים במקביל, רזולוציות גבוהות, עבודה ממושכת.

* למחשב יהיו מחוברים שני מסכים, ברזולוציה מקסימלית של 1920x1200 , בגודל 22". השאיפה לחבר בעתיד מסך שלישי, מה שמוביל אותי לשאלה נוספת - האם יש אפשרות לעבוד עם 3 מסכים עם הכרטיס הגרפי\לוח אם שמופיע במפרט? או שיש חובה בכרטיס גרפי נוסף? העדיפות היא למפרט המאפשר חיבור 3 מסכים (כמובן שמציגים תצוגה שונה ולא מסכי טווינס) גם במחיר 2 כרטיסי מסך.

* נושא האוברלוק - לא מבין בזה ולא יודע איך לעשות זאת.

* תכנון המפרט עם אופציה לשדרוג מחשב בעתיד - אני מאמין שכדאי, לשיקולכם.

*בתשובתכם התייחסו למעבד, בחנות הם המליצו לי על i5 ולא על i7 (כפי שמופיע במפרט למעלה) בטענה שבאותו מחיר, אפשר לקנות מעבד טוב יותר בסדרה הראשונה מבינהם. אני קצת נרתע מההצעה.

* התייחסו לנושא ההארד דיסק - המולץ לי על BLACK בסדרה של ווסטרן דיגיטל (כפי שמופיע במפרט). האם ההבדל במחיר מצדיק את זה?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

המפרט לא אופטימלי.

ראשית, I5 VS I7 - ההבדל הוא ב-HT. יתכן כי אתה תנצל את אופציית ריבוי הנימים בעבודה שלך, בטח בעריכת תלת מימד ווידאו. בכל מקרה

מעבדי I5 מגיעים בתדר נמוך מאלה של I7.

כונן SSD גדול יהיה עדיף בשביל מערכת ההפעלה, תוכנות וקבצים שאתה עובד איתם. כונן אחסון נוסף לשאר המידע.

הנה מפרט הכולל מעבד I7, כונן SSD של 128GB מהיר + 2TB לאחסון, כרטיס מסך חזק יותר למשחקים + מעבדי CUDA לעריכה ותמיכה בתצוגה

בשלושה מסכים, מארז וספק איכותיים ושקטים:

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1548

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪129

לוח אם:

MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI

כמות: 1 - מחיר: ₪591

מארז:

Gigabyte GZ-G1 Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN

כמות: 1 - מחיר: ₪221

ספק כוח:

SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

כמות: 1 - מחיר: ₪284

זיכרון:

Kingston 4GB 1600

כמות: 4 - מחיר: ₪118

קשיח למחשב שולחני:

Seagate 2TB 3.5" Sata3 Barracuda LP 7200 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪633

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כרטיס מסך:

Gigabyte GTX660TI 2GB GDDR5 OC RETAIL + Borderlands 2

כמות: 1 - מחיר: ₪1785

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪6302

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 6176 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/g4hxw2c7

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. כמה שאלות:

בלוח האם שאתה מציע גם יש את האפשרות להוסיף לו זיכרון SSD שהוא יודע לשחק איתו אוטומטית? כי הבנתי שלוח שרשמתי בהודעה הראשונה כן יש את האפשרות הזו, האם לא שווה להוסיף קצת ולהשאר איתו? אפילו בנוסף ל128GB של SSD בלי קשר. כי הבנתי שזה מאד משפר ומורגש האופציה להוסיף SSD שהלוח אם יודע לנצל אוטומטית ולשחק עם המידע שנמצא בו.

המארז - המארז שאתה מציע יותר זול ומכיל מאווררים קטנים יותר אם הבנתי נכון. הצעת אותו כי הוא יותר שקט מהמארז שרשום במפרט המקורי?

זיכרון ראם - ההצעה שלך היא לחלק אותו ל-4, החסרון שזה תופס את כל המקום הפיזי להוספה בעתיד. זה מוצדק? זה יותר משתלם או אפקטיבי ככה? ומה לגבי קירור שלו?

ספק - 430W לעומת 650W במפרט הקודם, לא פוגם בביצועים?

מעבד - המעבד שהצעת הוא 3.4ghz לעומת 3.6 במפרט הקודם שהוצע לי, מה המשמעות?

זיכרון קשיח - כפי שרשמתי בהודעה הראשונה, המולץ לי זיכרון BLACK של ווסטרן דיגיטל. BLACK נחשב יותר אמין ואיכותי ועם אחריות ארוכה יותר, מה דעתך?

פורסם

יש לך טעות קטנה

NZXT Phantom 410 Full Tower White

הוא mid tower

פורסם

1. מה שאתה מדבר עליו הוא שימוש בכונן SSD למטרת CACHING. פיצ'ר שנקרא SRT עושה בדיוק את זה וקיים בלוח. ניתן לבצע זאת גם עם

ה-SSD הגדול. בכל מקרה כונן SSD בשימוש מלא יהיה מהיר יותר. SRT היה פיתרון טוב כשכונני ה-SSD היו יקרים יותר ובנפחים צנועים יותר.

2. המארז אצלך גדול מאוד ולא שקט במיוחד. את הג'יגהבייט יצא לי לראות אתמול, מארז שקט מאוד.

3. סביר מאוד להניח ש-16GB יספקו אותך. אחרת ניתן לקנות שני סטיקים של 8GB כ"א מה שיהיה קצת יותר יקר.

4. המערכת שהרכבתי צורכת בשיא כ-250W בלבד ולכן ספק 430W יהיה מעל ומעבר. אין שום קשר לביצועים.

5. המשמעות היא שב-I5 אצלך יש 200MHZ נוספים - זניח ביותר. HT יהיה עדיף (ארבע ליבות פיסיות ועוד ארבע לוגיות)

6. אמין יותר - לא בטוח. אחריות זה בהחלט דבר חשוב אבל בטח לא חוסך את הצורך בגיבוי. בכל מקרה הפרש המחירים גבוה למדי ולא מצדיק.

פורסם

- מדובר במחשב למטרות פרנסה?

- מ 1-10 כמה השקט חשוב? קח בחשבון שלרוב האנשים רמה 8.5 נחשבת לשקטה +

ושרמה 10 תנגוס כ 2000 ש"ח מהתקציב (וגם אז לא יהיה מדובר על שקט בשעת משחק)

פורסם
  • מחבר

כן, מדובר במחשב למטרות פרנסה בעיקר.

שקט בזמן משחק פחות חשוב לי כי משחקים זו לא העדיפות הראשונה של המחשב.

בעיקר חשוב שהוא יהיה שקט כשהוא לא בשימוש (אך דולק), ובזמן העבודה בתוכנות הגרפיות. אם במצבי "עומס" מסויימים ובמשחקים הוא לא יהיה שקט לגמרי זה לא נורא. בתקציב של 7k כנראה שנתח של 2000 ש"ח רק על שקט יהיה מוגזם מדיי.

1. מה שאתה מדבר עליו הוא שימוש בכונן SSD למטרת CACHING. פיצ'ר שנקרא SRT עושה בדיוק את זה וקיים בלוח. ניתן לבצע זאת גם עם

ה-SSD הגדול. בכל מקרה כונן SSD בשימוש מלא יהיה מהיר יותר. SRT היה פיתרון טוב כשכונני ה-SSD היו יקרים יותר ובנפחים צנועים יותר.

ובלוח האם שאתה הצעת - MSI Z77A-G43 Sata3 Usb3 VGA/DVI/HDMI

לא קיים הפיצ'ר SRT ? לא כדאי לעבוד גם עם לוח האם שמאפשר SRT ובנוסף עוד זיכרון SSD למערכת הפעלה וקבצים נוספים?

כלומר עבודה עם 25GB של SSD בתור caching ללוח האם, ותוספת של 128GB של SSD לדיסק הקשיח.

פורסם

קיים וניתן לעשות זאת אך זה מיותר לכל הדעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים