עבור לתוכן

המחשב החדש נתקע , כנראה בעיית זיכרון \ מעבד

Featured Replies

פורסם

זה משהו מוזר שאף פעם לא נתקלתי בו, דבר ראשון ראוי לציין שהמעבד שלי I5 3470 והזיכרון KINGSTON 2X4GB 1600MHZ עכשיו כשהתקנתי עליו ת'וינדוס אז בBIOS ראיתי שהזיכרון נקלט כ1333MHZ , שיניתי את זה חזרה ל1600 ידנית ונשארתי ככה, עכשיו מדיי יום אחרי כמה שעות שהמחשב דלוק (שוב , לא כל פעם, אבל זה קורה וזה מעצבן ורואים שמשהו לא בסדר ומן הסתם זו תקלה שצריך למצוא לה פתרון) הכל נתקע, ל20 שניות, ואז חוזר כיאילו כלום, ואז אחרי כמה דק' שוב נתקע ל20 שניות ושוב חוזר וכך הלאה עד שאני עושה רסט. ראוי לציין שהמחשב שלי כרגע פתוח בלי מאווררים נוספים חוץ מעל המעבד, רדיאטורים בנויים על הזכרון וקירור בנוי וטוב על הכרטיס מסך (של ASUS) , ראיתי VOLTAGE וטמפ', הכל סטנדרטי ונורמלי, הספק עובד כמו שצריך , עכשיו השאלה שלי היא כזו, בד"כ תקיעות כאלה זה הזכרון או המעבד, בתהליך העבודה של המעבד במנהל המשימות אני רואה קפיצות ממש אחרי שמתחילות התקיעות, מה זה יכול להיות? אף פעם לא נתקלתי במשהו כזה ולכן אני דיי חסר רעיונות לגבי מה לעשות בעניין.

ולמה הBIOS הפעיל את הRAM בFREQUENCY של 1333? זה ממש מוזר.

הנה הלשוניות של הCPU-Z תגידו לי אם אתם רואים משהו חריג , אמרו לי שהFSB:DRAM נורמלי ושאני מקבל CLOCKS וFREQUENCY רגיל לחלוטין.

http://imageshack.us/f/225/cpusyj.jpg/

http://imageshack.us/f/811/memh.jpg/

http://imageshack.us/f/545/spdp.jpg/

פורסם

הביוס מגדיר את הRAM על 1333 כברירת מחדל, אם קנית זכרון מסוים אתה צריך להגדיר אותו כראוי או לבחור פרופיל XMP.

כששמת את המעבד על 1600 שינית גם תדר או שנתת לו גם את המתח שהוא צריך בתדר הזה(1.65 לפי הזכרונות שלך)?

פורסם
  • מחבר

הביוס מגדיר את הRAM על 1333 כברירת מחדל, אם קנית זכרון מסוים אתה צריך להגדיר אותו כראוי או לבחור פרופיל XMP.

כששמת את המעבד על 1600 שינית גם תדר או שנתת לו גם את המתח שהוא צריך בתדר הזה(1.65 לפי הזכרונות שלך)?

התדר ששיניתי זה רק של הRAM דרך הביוס ידנית מ1333 ל1600 וזהו, ומה זאת אומרת להגדיר אותו כראוי? (ולא, לא נגעתי במתח)

פורסם
  • מחבר

הפעלתי את הXMP, שאלה, למה הCORE VOLTAGE בלשונית של הCPU בCPU-Z מטייל בין 0.8XX ל0.9XX ולפעמים קופץ גם ל-1.1XX, ואפילו הCORE SPEED יכול לקפוץ ל3600MHZ לשניה במקום 1600 , זה לא חריג במקרה נכון?

פורסם

זה לא חריג, זה לחסכון בחשמל כשאין צורך בכוח עיבוד גדול.

אם אתה מעלה את התדר ל1600 בלי להעלות למתח העבודה שהיצרן טוען לגבו עלול לגרום לחוסר יציבות.

עכשיו כשאתה בXMP יש עדיין את הבעיות?(אגב אינטל ממליצים לא לעבור את ה1.575 כמתח זכרונות, ככה שהגדרה על 1600 עם 1.65 לא הכי מתיישבת עם ההמלצה הזו, מה גם שההבדל זניח בין 1333 ל1600).

פורסם
  • מחבר

זה לא חריג, זה לחסכון בחשמל כשאין צורך בכוח עיבוד גדול.

אם אתה מעלה את התדר ל1600 בלי להעלות למתח העבודה שהיצרן טוען לגבו עלול לגרום לחוסר יציבות.

עכשיו כשאתה בXMP יש עדיין את הבעיות?(אגב אינטל ממליצים לא לעבור את ה1.575 כמתח זכרונות, ככה שהגדרה על 1600 עם 1.65 לא הכי מתיישבת עם ההמלצה הזו, מה גם שההבדל זניח בין 1333 ל1600).

אני לא יודע לא בדקתי את זה לאורך זמן, אז מה עושים עם המתח? יש אפשרות להגדיר אותו כנמוך יותר? כי זה על 1.65 עכשיו

פורסם

פשוט תעבוד על 1333 עם 1.5V, חבל על המאמץ לדעתי.

פורסם

^ מחזק.

לא תגיש הבדל בביצועים.

פורסם
  • מחבר

אבל ככה יוצא שסתם קניתי 1600...........

וד"א בטבלה בMEMORY בCPU-Z רשום של800MHZ (שזה בעצם 1600) מתחת לשם XMP-1600 הVOLTAGE שלו הוא 1.65, ושל כל השאר 1.5 , (533 600 667) , ושהמתח צריך להיות 1.65 כשנמצאים על 1600, לפי התכנה..

אנשים אומרים בכללי ש1.65 עלול לעשות נזק למעבדי IVY וSANDY, אבל יש כאלה שעובדים עם זה, זו לא הייתה הצהרה רשמית של אינטל

פורסם

יכול להיגרם נזק לבקר הזיכרונות, לא למעבד.

פורסם
  • מחבר

ד"א, גם כשאני על 1333 ועל 1.5V יש ת'תקיעות, נתקע לי לפני כמה דק' ואז עשיתי רסט, אני כבר מתחיל להתייאש חבר'ה.. כבר אין לי רעיונות למה זה יכול להיות....

פורסם

אז תתחיל לבדוק אם זו בעיית תוכנה/חומרה ואם חומרה אז לבדד את הרכיב הבעייתי. לא הבנתי איך בכלל נתפסת על זכרון/מעבד.

פורסם
  • מחבר

אז תתחיל לבדוק אם זו בעיית תוכנה/חומרה ואם חומרה אז לבדד את הרכיב הבעייתי. לא הבנתי איך בכלל נתפסת על זכרון/מעבד.

זה חומרה. וזכרון\מעבד בדרך כלל גורמים לבעיות מסוג כזה או אחר, למרות שגם ספק או הSSD יכול להיות..

זה בעייתי לי עכשיו להתחיל להחליף חלק חלק ולראות..

פורסם

זו לא הייתה הצהרה רשמית של אינטל

זו כן, והיא התייחסה לבקר הזכרונות כמו שאמר אור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים