עבור לתוכן

שאלה| חיבור הארד דיסק ישן למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש, עם הארד דיסק חדש שמותקן עליו כבר ווינדוס, במארז יש לי dock station לחיבור חיצוני של הארד דיסק נוסף. עכשיו אני רוצה לחבר את ההארד דיסק הישן(שמותקן עליו מערכת הפעלה) כדי להעביר את כל הקבצים שיש שם להארד דיסק החדש. אבל כשאני מחבר את ההארד דיסק המחשב לא קורא אותו.

אולי צריך להפעיל את המחשב מחדש או להגדיר משהו בbios אני מפחד לעשות את זה בלי להתייעץ כדי לא לפגוע במערכת שקיימת על ההארד דיסק החדש. אני אשמח אם מישהו יסביר לי איך אני מחבר את ההארד דיסק ומעביר את הקבצים

תודה מראש

פורסם

מה סוג החיבור של ה dock למחשב?

פורסם
  • מחבר

dock חיצוני להארד דיסק פנימי. הdock עצמו מחובר בחיבור sata ללוח אם. לגבי החיבור עצמו אין בעיה הבעיה היא של ההפעלה של המחשב מחדש לאחר חיבור ההארד דיסק אם יש בעיה עם זה שכבר מותקן עליו ווינדוס אני רוצה רק להעביר ממנו קבצים להארד דיסק החדש.

פורסם

מאיפה הדיסק מקבל את החשמל (מהדוק?) ?

נ.ב. הדיסק בחיבור SATA ?

פורסם
  • מחבר

כן גם חשמל הוא מקבל מהdock station בכל מקרה הסתדרתי, מסתבר שבהפעלה מחדש המחשב ידע אוטומטית לעשות בוט מההארד דיסק הפנימי ולא מזה שמחובר דרך הdock.

פורסם

רק שתדע לפעם הבאה.

אם אתה חושש, תמיד אפשר להיכנס לביוס מיד אחרי שאתה מחבר הרדיסק נוסף שיש עליו מערכת הפעלה, ולוודא שהכונן המתאים מוגדר לעשות BOOT, ושהכונן הלא רצוי לא מופיע ברשימת התקני הBOOT.

מה שבטוח בטוח.

וגם תמיד עדיף לחבר את הכונן BOOT שלך לערוץ 0 בלוח(לכל חיבור SATA יש ערוץ והראשון תמיד יהיה 0 ואחריו 1,2,3 וכו...).

ככה אתה מונע את האפשרות שאחרי איפוס ביוס(או משהו) הלוח יבחר לעשות BOOT מהכונן הלא נכון רק בגלל שהוא מחובר לערוצים הראשונים, בעוד שהכונן BOOT הראשי שלך מחובר לערוץ 5(למשל).

מה שבטוח בטוח.

פורסם
  • מחבר

אחלה....תודה רבה על העזרה..!!

פורסם

וגם תמיד עדיף לחבר את הכונן BOOT שלך לערוץ 0 בלוח(לכל חיבור SATA יש ערוץ והראשון תמיד יהיה 0 ואחריו 1,2,3 וכו...).

חידשת לי. תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים