עבור לתוכן

המחשב מאתחל את עצמו בלי סוף.

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

מדובר במחשב בן שלוש בערך עם מעבד E7500 של ההורים.

הבעיה התחילה אתמול כאשר המחשב הדליק את עצמו לבד :nixweiss: באמצע היום. הקטע שדי הבהיל את אימא שלי.

לאחר מכן ניסיתי ליראות במה מדובר וראיתי שהמשב בעת ההדלקה (כשהוינדוס עולה), באותה שניה שניתן להתחיל לעבוד, פשוט רושם - login off ועושה ריסטרט כאילו אני זה שלחצתי על כפתור התחל.

משום מה חשדתי תחילה בספק, כי הוא ג'ינרי לחלוטין ועלום שם, החלפתי אותו, הבעיות המשיכו ואף החריפו - כלומר, המחשב היה מתכבה ונדלק עוד לפני שניתן היה לראות את הבדיקה של הזיכרונות. החלפתי לוח, מעבד+קירור, וכרטיס מסך. כלומר החלפתי כמעט את הכל וזה עדיין לא פתר את הבעיה :nixweiss: והמחשב היה מתכבה ונדלק בשלבים שונים של הדלקה. :kopfpatsch:

עכשיו, עם מחשב אחר לחלוטין (כלומר מה שנשאר מהמחשב המקורי זה הרדיסק ומארז) הצלחתי להגיע לאותה נקודה ראשונה, כלומר הוינדוס עולה ומיד מאתחל את עצמו וכך ללא הפסקה.

יש רעיונות למישהו במה מדובר?

פורסם
  • מחבר

עדכון.

ככל הנראה הספק שבק חיים ולקח יחד איתו לוח אם, שעבד באופן לא יציב עם כיבויים אקראיים. נרכש ספק חדש, והוחלף לוח לאחד אחר.

"בעיה" חדשה - לוח אם "החדש" מדגם GA-945GCM-S2L http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2669# לא מצליח לכבות את המחשב. כלומר אחרי כיבוי רגיל המחשב נדלק שוב כאילו אני לחצתי על הכפתור. משום מה יש לי חשד שמדובר בהגדרה כלשהי בביוס. מישהו יכול לתת כיוון? תודה.

פורסם

וודא כי חיברתה את החיבורים של הכפתורים בקדמת המארז לפינים הנכונים על הלוח (גם שלא הפוכים).

בביוס הייתי הולך לכיוון של ההגדרה after power failure (או משהו בסגנון אני לא בדיוק זוכר), ישנן בד"כ 3 אפשרויות: power on, power off , last state בחר בpower off ותראה אם עזר.

פורסם

עדכון ביוס..

F5 Version - Fix: Sometimes system will be shut down fail issue

פורסם
  • מחבר

F5 זה מה שמותקן כרגע על הלוח, בכל מקרה ראיתי שיצאו גרסאות חדשות יותר. בהחלט אשקול לעדכן גרסה אם הבעיה לא תפתר.

עדכון: אחרי שהחלפתי כמעט כל חלק אפשרי (רק הספק חדש, כל שאר החלקים משומשים לכן לא ניתן להסיק שהם תקינים), הבעיה לא נפתרה ועדיין המחשב מכבה את עצמו.

הכיבויים מתחלקים לשניים:

1. בשימוש רגיל במחשב, כל החלונות נסגרים ומופיע כיתוב LOG OFF ומחשב נכבה בצורה רגילה.

2. אחרי הכיבוי המחשב "רב עם עצמו" ונכבה בשלבים שונים של עליה. כאשר אחרי הכיבוי הוא נדלק שוב.

עריכה:

בעת אחד הפירוקים שמתי לב שהגוף קירור של לוח אם ממש רותח (בשתי הלוחות, אגב). רותח ממש בצורה שאי אפשר לגעת בו אפילו לשניה.

כרגע הנחתי על הגוף קירור מאוורר רגיל והמחשב לא מתכבה בינתיים כבר כמה דקות טובות.

מה יכול לגרום ללוח אם להתחמם בצורה קיצונית? כל ההגדרות בביוס מאופסות ואין שום OC.

אשמח קצת לעזרה. :hi:

פורסם

מה הכוונה גוף קירור של לוח האם? האם אתה מתכוון לגוף קירור של הציפ סט?

פורסם
  • מחבר

חיובי. זה שרשום עליו GIGABYTE ונמצא תחת למעבד.

פורסם

זה קרה לי בעבר, מה שעשיתי זה היה לנתק את הגוף קירור מרחתי משחה טרמית מחדש והבעיה הסתדרה

גם ריסטרטים באופן קבוע, תנסה אולי זה יעזור לך גם.

פורסם
  • מחבר

עצם העובדה שהגוף קירור רותח אומר שהוא סופג חום מהצ'יפ שתחתיו בצורה טובה. השאלה למה אותו צ'יפ מתחמם כל כך הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים