עבור לתוכן

מבקש מפרט לשימוש כבד, עד 4K, ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן.

1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים.

2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות.

3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים:

a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3

b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית.

c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס

4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית].

5. ספק כוח. 500W ומעלה, שקט.

6. זכרון. אני צריך במפרט המוצע 16GB זכרון

7. דיסקים. דיסק SSD של 128GB עליו תתוקן מערכת ההפעלה + דיסק נוסף של 1TB

8. אופטי. כונן אופטי של קריאה/צריבה DVD

9. כניסות USB מאחור: לפחות 4 כניסות של USB2 + לפחות 2 כניסות של USB3

10. כרטיס קול סביר עם יציאה אחורית רגילה לחיבור למערכת

11. התקנה מלאה, כולל שני רכיבים שאני מוסיף: כרטיס גראפי GTX 560 Ti ודיסק היטאצ'י 2TB [שיותקן בתור הדיסק השלישי] – את שני הרכיבים הנוספים אני לא צריך לקנות מן הסתם, אבל אני צריך שההתקנה תכלול אותם.

האם יש אפשרות לענות על הדרישות הנ"ל, במחיר של עד 4,000 ₪? אם כן, אשמח לשמוע הצעות.

תוספות לפי הפירוט הנדרש בחוקי הפורום:

1. תקציב מקסימלי: 4K. אפשר לנצל את כולו, ואפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה ישפר מהותית את ההצעה.

2. שימוש המחשב: קצת גיימינג, משחקים חדשים, אבל אני לא משתגע עם ההגדרות. הכרטיס הנוכחי שלי 560 Ti מספיק לי, ואני מתכוון להעביר אותו. המסך העיקרי שלי הוא סאמסונג עם רזולוציה של 1920x1200 ויש עוד 3 מסכים שלא רלוונטים למשחקים. בנוסף יש שימוש עיקרי למספר תוכנות ייעודיות שדורשות לא מעט משאבים, אבל הרכיבים שציינתי, כמו דיסק SSD וזכרון 16GB יענו על הדרישות האלו.

3. אין צורך בציוד היקפי

4. רכיבים שלא צריך לכלול: כרטיס וידאו

5. חשיבות שקט: 8

6. אין תכנון לאוברקלוקינג

7. אין צורך בחבילת אופיס

8. אין עדיפות לחנות, אבל יש עדיפות למעבדה באזור המרכז

9. בקשות מיוחדות צויינו למעלה

10. כן, חשוב לשמור על אופק שדרוג.

המון תודה, מקווה שההודעה שלי לא יצאה ארוכה מידי, ושאוכל לקבל הצעות מפרטים שעונות להגדרות שלי.

פורסם

למה אתה צריך 4 חיבורי SATA3? מה אתה מתכנן לעשות? אולי יש לך הנחה מוטעית כלשהיא..

פורסם
  • מחבר

הושמטה לי שם מילה. הכוונה היא: 4 כניסות דיסקים, לפחות אחת SATA3

פורסם

זה כבר הגיוני..

אז ככה, חריגה חייבת להיות פה בשביל הדרישות.

i7 (כדאי מאוד שתוודא אם אתה באמת צריך את מה שהוא נותן מעבר לi5 לשימושים שלך, חבל סתם לזרוק כסף)

לוח עם 4 חריצי זכרון , 5 סאטה 2 וסאטה 3 אחד.

16GB RAM ב2 סטיקים של 8.

מארז שקט עם כניסות USB בחלק העליון כלפי מעלה, ספק שקט 520W.

קירור מעבד שקט.

HD 1TB וSSD.

כשאתה אומר אופק שדרוג? הכוונה תוספת כרטיסי הרחבה שונים?

אני לא יודע מה זה אזור המרכז בשבילך, המפרט נבנה בTMS בנתניה, אפשר לבנות משהו דומה גם בRSM(תל אביב/כפר סבא) או IQPC(אשדוד) אם זה יותר מתאים לך.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1412

קירור למעבד:

Scythe JAPAN MUGEN 3 1155 + 1366 SUPPORT

כמות: 1 - מחיר: ₪214

לוח אם:

Gigabyte GA-B75M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪389

מארז:

Fractal Design Define R3 + Seasoniv S12II-520W - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪775

זיכרון:

Elpida 8GB DDR3 1600

כמות: 2 - מחיר: ₪337

קשיח למחשב שולחני:

WD 1.0TB Sata II Caviar Green 64MB

כמות: 1 - מחיר: ₪454

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪540

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪99

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4557

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4466 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/z39qwc48

פורסם
  • מחבר

...

i7 (כדאי מאוד שתוודא אם אתה באמת צריך את מה שהוא נותן מעבר לi5 לשימושים שלך, חבל סתם לזרוק כסף)

...

HD 1TB וSSD.

כשאתה אומר אופק שדרוג? הכוונה תוספת כרטיסי הרחבה שונים?

...

http://www.tms.co.il/preview/spec/z39qwc48

תודה רבה על ההצעה.

בקשר למעבד, מה לדעתך פער הביצועים בין i7 ל- i5? התוכנות שאני עובד איתן דורשות כוח חישוב. אפשר למשל [ואני נותן כאן דוגמא] להקביל את זה לגילון אקסל עם 15 עמודים, ובכל עמוד בערך 250,000 נוסחאות.

ראה למשל בדיקות כאן ותוצאות כאן.

המעבד שהצעת לי נותן שם ביצועים מצויינים, ואני שם לב ש i5-2400 CPU @ 3.10GHz לא נופל הרבה ממנו, כנ"ל i5-2410M CPU @ 2.30GHz - האם אלו מעבדים נפוצים? לא ראיתי אותם באתר של TMS, האם יש להם אלטרנטיבות שזולות מ-i7?

אם השאלה לגבי המעבד שייכת לפורום אחר, אני אעביר אותה.

בקשר לאופק שדרוג, הכוונה היא תוספות כרטיסים שונות. למשל כרטיס קול בעתיד, אולי עוד כרטיס מסך [עכשיו אני עובד עם 4 מסכים, כאשר שניים מהם מחוברים עם USB], דיסקים טובים יותר, וכן האלה. מן הסתם קשה לדעת מה יהיה המצב בעוד שנתיים-שלוש, אבל אני מעדיף לשמור אופציות פתוחות בגבול הסביר, זה בכל אופן קצת שולי, כי ברור לי שאין תשובות ברורות כאן.

פורסם

אם יהיה פער ביצועים או לא, רק אתה יכול לדעת..מה שאתה צריך זה לבדוק/לחקור אם מקבלים עם התוכנות שלך תוספת ביצועים ע"י שימוש בHT , שזה למעשה ההבדל בין i5 ל i7 .

חוץ מזה בתוצאות שהבאת יש פרמטרים חסרים (מהירות שעון אמיתית, שימוש בSSD/RAMDISK) ועקב כך ניקוד סותר לגבי מעבדים שונים בחלק מהמבחנים.

i5 2400 זה מעבד מסדרת i5 דור שני, יש אותו ועוד מעבדי i5 אחרים.

i5-2410M זה מעבד מסדרת i5 למחשבים ניידים.

כדי להוסיף כרטיס קול וכרטיס מסך נוסף בעתיד יהיה צורך בPCIEX16 אחד לכרטיס מסך וPCIEX1 לכרטיס קול(אלא אם כן תוסיף כרטיס PCI), מה שאין בלוח ששמתי בגלל גודלו ולכן צריך להחליף לדגם GA-B75-D3V, שחוץ מתוספת חריצי ההרחבה שלו יש לו פחות חיבור SATA2 אחד(הוא הופך לחיבור mSATA על הלוח).

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על המידע לגבי המעבדים, אלך לעשות מספר בדיקות בנושא. 2 שאלות אחרונות לסיום.

1. בהנחה ואגיע למסקנה ש- i5 יתאים לי. איזה מעבד אתה מציע שיתאים לקונפיגורציה הנ"ל?

2. מלבד הורדת SATA2 אחד, שאין לי בעיה עם זה בכלל [הדרישות שלי מלכתחילה היו 4 דיסקים], האם יש חסרון כלשהו ללוח האם האחרון שהצעת או שבכל מקרה עדיף לבחור אותו בגלל הגמישות שהוא מאפשר בעתיד עם הוספת כרטיסים שונים?

המון תודה על הסבלנות ועל המידע.

פורסם

1. יש שם את הI5 2320/3450/3470, שהם הדגמים עם יחס עלות מחיר העדיף מבין הI5 שיש שם.

2. אין חסרון, הוא פשוט מציע אפשרות לחבר יותר כרטיסי הרחבה בגלל שהוא גדול יותר, השוואה ישירה(מה יש בכל אחד) תוכל לראות פה

פורסם
  • מחבר

מצויין. שוב תודה, עזרת לי בהחלט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים