עבור לתוכן

צריך נייד למשחקים תקציב 6000 ש"ח גג

Featured Replies

פורסם

תקציב 3000-6000 שקל - לא בטוח אם כדאי לבזבז כלכך הרבה

* מטרות המחשב? משחקים רצוי שחדישים כמו skyrim וגם ישנים על אמולטורים ומשחקים שהורגים את המעבד (dwarf fort ו minecraft למשל) בגלל זה מעבד אינטל עדיף בגלל יכולת הsingle thread שלהם.

* גודל המסך? לא משנה 15.6-17 הרזולוציה עדיף 1080p+ קטן זה די יתרון

* משקל רצוי? לא משנה

* האם נדרש זמן סוללה ארוך ? רצוי סוללה גדולה וזמן סוללה טוב כשלא משחקים משהו כמו 3 שעות במשחקים אני יכול להתפשר להיות מחובר לשקע. זה לא הכי קריטי הוא לא הולך להיות פרופר נייד אבל יהיה נחמד אם תהיה אפשרות לזה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI,USB3

* בלוטות? לא פקטור אבל רצוי (גם ככה כולם מגיעים עם BT)

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כ500GB אם יש אופציה להיברידי עדיף

* כונן CD/DVD? צורב? לא משנה

* כונן Bluray?לא צריך

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא מבין בזה תגידו לי - אני לא עוזב את הארץ ב3 שנים הקרובות

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש רצוי תמיכה טובה אם יש תקלה

מחשבים שחשבתי עליהם:

Asus N56VZ , dell 7720

אולי אני יכול להסתפק במחשבים פחות יקרים אבל התקציב הוא 6000 שקל גג.

זה פחות או יותר צריך להיות desktop replacement אז ביצועים טובים זה nice to have . קחו בחשבון שאני יכול להתפשר על הגדרות גרפיות. מה שיותר חשוב לי הוא שהמשחקים שלי יעבדו. אני גם לאחרונה לא משחק במשחקים גראפיים במיוחד אבל רצוי שתהיה לי את האופציה. אני לא יודע אם כדאי לי להשקיע עוד 1000 שקל על מחשבים עם 650GT או לקחת משהו עם 630 או שאולי להתפשר כלפי מטה על מחשב 720P עם כרטיס מסך קצת יותר חלש.

פורסם

ניצול יותר טוב של הכסף יהיה לקחת מחשב בכ-4,000-3,500 ש"ח עם 630M ובעוד שלוש שנים נניח לדוגמא כשתראה שדרישות מהמחשב שלך עולות במיוחד בעניין משחקי התלת מימד תקנה חדש. מחשב נייד זה "מחשב סגור" מבחינת שדרוגים אז אתה צריך להקדיש מחשבה לגבי הכדאיות.

מלבד הדרישה שלך למסך, אז זה באמת עניין אישי שלך.

לצורך העניין, אם תקנה מחשב נייח בחצי מחיר (ללא מסך, כי רק מסך זה איזה 800-900 שקל) אז תשיג ביצועים טובים יותר במשחקים.

ביצועי כרטיס מסך בניידים בהשוואה לנייח יעלה כ-400 שקל בלבד, אז אתה יכול להבין שביצועים מאד גבוהים במשחקים אתה לא תקבל פה.

אבל אם אתה זקוק למחשב נייד אז זה כבר בחירה שלך.

ב-7720 כיוון שהוא 17" אז הסוללה לא תחזיק יותר מידי.

האסוס הוא אפשרות מעניינת שכדאי לשקול אך היא גם הכי יקרה.

פורסם
  • מחבר

יש לי כבר מחשב נייח אבל הוא לא כלכך נייד בגלל זה הרעיון לנייד. אני חושב גם להשתמש בו כמחשב מדיה ומחשב לשימוש כללי. חשבתי גם לבנות מחשב מדיה סנטר עם כרטיס מסך חזק אבל זה ממש לא אידאלי כי הוא לא יהיה נוח לשימוש כמו נייד.

לפי notebookcheck ה 650 בערך פי 2 יותר חזק מה630 . מסך 17 לרוב גם בא עם מקלדת גדולה יותר ובגלל זה אולי לא צריך מקלדת חיצונית. היה לי פעם נייד 15.6 והמקלדת שלו היתה סבירה אבל לא הכי טובה. הבעיה עם ניידים גדולים היא שהם גדולים ומסורבלים אבל הגודל של נטבוק זה לא יתרון הכי גדול. בגלל שהשימוש יהיה לרוב ליד שולחן.

משהו שאני לא מתלהב ממנו במיוחד זה מסכי 720p . הבעיה היא שכל מחשב עם כרטיס מסך סביר ומסך 1080p עולה 5000 שקל ומעלה. אני אשמח לשמוע על מחשבי 720P שנותנים תמורה טובה .

כרגע אם ההתלבטות בין N56VZ ו 7720 מה עדיף? אני נוטה לכיוון ה7720 כי המקלדת גדולה למשחקים זה יתרון. עדיין ראיתי ש56VZ לא יוצא פראיר ויש לו מקלדת מלאה אבל כנראה שהמקשים קצת יותר צפופים. לא ראיתי יתרונות מהותיים של הAsus חוץ מהדיסק הקשיח 7200.

חוץ מזה ראיתי שיש כמה דגמי 7720 - על איזה כדי ללכת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים