עבור לתוכן

נייד עד 3000

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז לפני כמה חודשים פרסמתי כאן בקשה לעזרה בקניית מחשב נייד, ואמרו לי לשוב כשזה יהיה קרוב יותר לשנת הלימודים הקרובה הבאה עלינו לטובה בגלל שינויים אפשריים שיהיו במחירים, ועכשיו זה הזמן והדרישות לא השתנו במיוחד.

ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים בסיסיים של סטודנט לעתיד (אינטרנט, סרטים, עבודות אופיס..), שיוכל לעשות גם עבודה סבירה במשחקים, אך האחרון לא חובה.

* גודל המסך? ראיתי כאן בפורום שממליצים פה לרוב על 13" או 15". אין לי שום סיבה להעדיף גודל מסוים על פני אחר.. אני מניח שאעדיף מסך גדול יותר, אבל אני לא רואה כמה קריטי זה יכול להיות (למעט שיקול של מחיר..)

* משקל רצוי? קל עד בינוני. יש צורך בסחיבות לפה ולשם.. אתם יודעים איך זה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות..

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 ו-HDMI.

* בלוטות? רצוי.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB

* כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD

* כונן Bluray? לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

אני חושב גם שכדאי שאציין, שאין לי כלל ניסיון עם מחשבים ניידים.. אם אפשר לרדת מתחת ל3000 במקרה שלי אשמח לשקול זאת, וכמובן גם להפך אם יש כדאיות.

תודה רבה לכולם!

פורסם
  • מחבר

אהלן - אני קצת מקפיץ כי אני חושב שנסגרתי על מסך 15". אשמח להמלצות. תודה!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :xyxthumbs:

האם יש אפשרות לא לחרוג מהתקציב עם דגמים אחרים (למרות שהDELL אכן נראה מעניין) ?

למשל אם נוותר על עניין המשחקים, הרי רוב הסיכויים שלא יהיה לי זמן אליהם במהלך הלימודים ולכן זהו לגמרי אקסטרא מבחינתי.

שוב תודה

פורסם

ללימודים אני פחות ממליץ על מחשב 15.6" בגלל גודל פיסי, משקל וזמן סוללה נמוך מאשר למחשבים בעלי מסך קטן יותר.

העדיפות לדעתי היא למחשב 13.3" וגג 14" כמו במחשב שנתתי לך שעניין הכרטיס מסך הוא בונוס מעולה וזה בהחלט מחשב משתלם ולדעתי אם אתה כבר משקיע 3000 שקל אז החריגה תהיה שווה את זה, בין השאר בגלל איכות בנייה טובה יותר, אפשרויות הרחבה לכונן SSD (בנוסף לכונן הקיים), מקלדת מוארת, חיבורים עדכניים ועוד..

אם לקחת 13.3" הייתי לוקח את זה:

http://ksp.co.il/?uin=16734

(מגיע ללא כונן DVD שממילא לא ממש בא לידי שימוש בימינו... מקסימום תקנה כונן חיצוני ב-175 ש"ח וכשתיקח את המחשב נטו ללימודים תהנה מניידות טובה טובה וזמן סוללה של 6-7 שעות בקלות).

שני המחשבים בעלי מסך מט למניעת השתקפויות.

פורסם
  • מחבר

מכל מיני סיבות אישיות אני אעדיף ללכת על 15". ברורים לי השיקולים שלך כאשר אתה ממליץ 13".

כלומר - ברור לי שמסך קטן יותר פרושו משקל נמוך יותר, אך מצד שני לא ארצה להתבאס כאשר אכתוב עבודות יום שלם, או כאשר אשב לראות סרט. במקרים האלה המשקל מאבד מהחשיבות שלו עבורי (מן הסתם זה לא אומר שאני אקח -כל- משקל).

האם פרט לDELL הנ"ל יש המלצות ל14"-15" אחרים?

תודה.

פורסם

ה-DELL 3460 לדעתי יהיה האפשרות הטובה ביותר במקרה זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים